Cornucopia?

Aktuellt

Färsk studie upprepar - elbilar släpper ut mycket mindre CO2 än fossilbilar, även med Tysklands bruna elmix

En ny studie från Eindhovens tekniska högskola upprepar de tidigare slutsatserna från bland annat forskningsrapporter från Nederländerna, dv...

2018-06-27 10:33

Stefan Löfven undviker Almedalsveckan

Trots att det är valår minimerar statsminister Stefan Löfvén (s) sin närvaro i Almedalsveckan. Han kommer endast göra två intervjuer i regeringsvänliga statskontrollerade vänstermedia, samt sitt partiledarframträdande på Almedalsscenen. Frågan är om det handlar att minimera mediaexponeringen utanför tillrättalagt manus, eller om det är av säkerhetsskäl?
Uppträder ej utanför manus.
Operation Rädda Stefan Löfven (tm) pågår alltså fortfarande. Statsministern kommer alltså minimera sitt deltagande under Almedalsveckan trots att det är valår. 

I Almedalen på sosseriets dag den 5:e juli blir det endast två direktsända intervjuer hos det statskontrollerade vänstervridna Sveriges Radio, en klockan 08:00 - 09:00 och en 13:20 - 14:00. Därmed garanteras han slippa svåra frågor eller ämnen som man ej kommit överens om förut, och framför allt inga frågor eller interaktioner med populasen.

Slutligen håller han också sitt manusframträdande på Stora Scenen i själva Almedalen klockan 19:00 - 20:00.

Att det går åt helvete för Löfven så fort han måste avvika från manus är välkänt och sosseriets strategi bör lämpligtvis vara att inte låta Löfven uppträda där sosseriet inte stämt av agendan och ämnesvalen i förväg, t ex de officiella partiledarebatterna i statskontrollerad vänstervriden sk public service. Man kan och bör fråga sig om det rent av är så att Löfvens presstjänst får alla frågor i förväg för att kunna förbereda ministern på detta.

Ett alternativ kan ju vara att man är oroliga över Löfvens säkerhet, men istället ska han resa land och rike runt under Almedalsveckan. Det blir dock den form av slutna besök på arbetsplatser som gör att man både kan begränsa mediaexponeringen och Säpos personskydd också kan kontrollera miljön fullt ut, samt begränsa volymerna av populas.

Eventuellt kan det förstås vara bägge faktorerna - både hindra Löfven från att uttala sig utanför manus, samt värna om hans säkerhet. 

Den konspiratoriske drar sig till minnes hur Transportstyrelseläckan blev offentlig i juli förra året, och kan fundera på vad för mer skelett det döljer sig i sosseriets garderob, som riskerar explodera i ansiktet på Löfven utanför manus om han uppträder inför en okontrollerad publik eller kontra ej regeringsvänliga journalister.

Mediestrategin att hålla Löfven borta från media i den brinnande valrörelsen säger väldigt mycket om sosseriets situation just nu. Man lämnar hellre fältet fritt för oppositionen än låter Löfven få feeling och gå utanför manus.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

37 kommentarer:

 1. Löfven håller sig likt andra O-folkliga "härksare" i privat och upphöjd enskildhet eller också vågar han inte möta människorna..

  Faran är då att han glömmer bort att lyssna på "rörelsen" eller bara får höra det positiva..

  Själv kommer övertecknad att vara i Almedaln 5:e - 8:e Juli och tar gärna en fika med någon annan av denna bloggs läsare därstädes. Mitt telefonnummer är lätt att ta reda på.

  MvH

  SvaraRadera
 2. Jag kan tänka mig vad arbetsgivarna körde över honom när han jobbade fackligt. Gör ont att tänka på alla arbetare som betalat fackavgift till honom. Stackars jävlar.

  Egentligen tycker inte jag att den ska vara politikervecka på Gotland alls. Att samla så många från toppen där samtidigt är en säkerhetsrisk överlag för Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon har läst "Almedalen har fallit"...

   Radera
  2. Erik Lewin. En bra och skrämmande historia...
   Läst Operation Saif? Också en skrämmande historia eller?

   Finns paralleller med det som händer idag.. Verkligheter överträffar dikten...
   Kan rekommendera båda böckerna.
   Men inget slår Stjärnklart, Stjärnfall och Stjärndamm..

   Radera
  3. Shh..Det är ingen fara..

   Radera
  4. Bra recension. Typisk "strandlitteratur". Men det var underhållande och det är väl det som räknas.

   Kan tänka mig att komplexiteten att utföra den typen av terroristdåd grovt underskattas.

   Radera
  5. Fast i år utan försvarsmaktens närvaro, om jag har läst rätt. Rimligen försämras säkerheten då.

   Radera
  6. Försvarsmakten har ett helt mekaniserat fastanställt skyttekompani på Gotlands regemente. Vi pratar uppåt 140 kvinnor och män, med stridsfordon 90. Jag tror nog att de kan styra upp situationen om den ballar ur och polisen begär hjälp.

   Radera
 3. Med tanke på Stefans prestationer när han lämnar manuskriptet så är det klart förståeligt att man låser in honom och bara får uttala sig under kontrollerade former.
  Har youtube-klippet "Stefan, en riktig storstadsbo." som snabblänk i browsern så man kan muntra upp sig när så behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storstadsbon är bra, en stark underton av inomnartionell kolonialism i den.
   "Många döda försöker fly" är nog ändå min favorit.

   Radera
 4. Almedalen verkar vara väldigt viktig för politikerindustrin, som någon politisk Elmiamässa ungefär. Inte så säker på att den är viktig för slutkunden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt min tanke också. Tycker nästan Löfvén steg ett snäpp i aktning genom att dissa skiten. Åk på en torgturné till Säffle, Flen och Karlshamn och sånt istället för fan.

   Radera
  2. Almedalen verkar bara vara ett jippo för att bränna någon annans pengar och dricka dåligt lådvin. Bra av Löfven att inte medverka mer än nödvändigt.

   Radera
  3. Han hade kommit om det hade bjudits på Mariestads 7,2, grillchips och lite ligafotboll menar du?

   Radera
  4. Ja brännandet av andras pengar har han väl egentligen inget emot, så det måste vara att han inte tål rosé

   Radera
  5. Det är en kollovecka för fjollträskare och wannabees och gammelmedia. Vuxenvariant av kolla - kondomförbrukningen i Almedalen bränner mer gummi än ett normalt Powermeet.

   Radera
 5. Det är nog ren skademinimering, rädda vad som räddas kan! Statsministern får absolut inte utsättas för någon oförberedd debatt eller intervju. Det säger väl också något om vilken nickedocka Stefan Löfven faktiskt är, och att det finns andra krafter i socialdemokraternas partistyrelse som bestämmer vilken politik som skall kommuniceras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart är det andra som styr vindflöjeln Stefan; han är nog inte vuxen sällskapet han omger sig med. Många luringar runt statsministern som har helt andra agendor ex vis Ulf Bjereld, Annika Söder, Pierre Schori, Margot "Vill gott" Wallström...

   Radera
 6. Ur strategisk position handlar det om att han ska göra det han är bäst på ut och träffa folk i landet. Det är dessutom mer värt både för media och befolkningen istället för att stanna kvar på näringslivets mingel som Almedalen blivit. Det kan finansministern och infrastruktursministern ha mer nytta av.

  SvaraRadera
 7. Frågan är om inte Almedalen är det ställe där våra politiker och journalister mm totalt tappar all verklighetskontakt och tror att vi lever i himlen, bara man slipper de läbbiga högerpopulisterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr blir det väl inte bättre när man ska vallas runt, noggrant förberett och putsat, på "Äldreboendet Sista Vilan" eller "Spångens snickeri i Norrköping" (fast de kan gärna lämna kvar Stefan på den sistnämnda arbetsplatsen och låta Maggan ta över -- det tycker nog både Stefan och svenska väljare vore en win-win).

   Radera
  2. Om det är Magdalena Andersson som åsyftas skulle vi då gå ifrån obildad och flummig till korkad och destruktiv. Jag tror inte väljarna vill det.

   Radera
  3. "Maggan" har lite.. ehhh... "kort stubin" vilket var väl känt när hon var GD på Skatteverket i Solna .. ;-)
   Ungefär samtidigt som övertecknad också var en statens tjänare därstädes..

   Radera
  4. Vet inte. Finns någon bättre kandidat inom socialdemokratin?

   Radera
  5. Widar Andersson kanske men kanske för mycket av socialkonservativ "högersosse" ?

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Widar_Andersson

   Radera
  6. Tror faktiskt Maggan har en chans att ta över om det blir en valförlust (eller ett fortsatt regerande på något sätt men med valresultat mindre än 25%).

   Kanske nån som idag jobbar i finansdepartementet anonymt kan kommentera dagens ledarstil hos vår finansminister?

   Radera
  7. Sedan Maggan tackade nej så har ju gammelmedia bäddat rätt så rejält för att Ankan skall ärva titeln partiledare. Sedan vet ju alla iofs att nej inte betyder nej när det gäller partiledarposten inom S.

   Radera
  8. Eller de läbbiga verklighetskontakterna.

   Radera
 8. Överhuvudtaget kan de ju ha en strategi att minska exponering. Inga partier kan föra en politik folk vill ha (för det går inte att kovända, åtminstone inte såhär nära ett val), så det är svårt att locka röster genom att synas och höras. Desto lättare genom att bli en tyst opposition gentemot dem som syns och hörs.

  SvaraRadera
 9. Löfvéns uppdrag var omöjligt. Å ena sidan låtsas slåss för arbetarklassen och å andra sidan öppna gränserna för invandring av folk som konkurrerar direkt med den svenska arbetarklassen enligt Agenda 2030.

  Så går det när man låter neomarxister ta över verksamheten. Sverige kommer att få betala i generationer för den nya 'stormaktstiden'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag funderar på är resonemanget att
   1) Invandringen är här för att hålla lönerna nere + att dom tar våra jobb
   kontra
   2) Klagomål på invandring av "Högproduktiva" (kamelfarmare,böneutropare..vad det nu kallas i kommentatorsfälten) dvs. att man underförstått menar att inga invandrare någonsin kommer att ta ett jobb och därmed är en belastning för samhället.
   Vilken av 1) eller 2) är det som gäller?

   Radera
  2. Absolut 2, men en liten del av 1 genom att de få hyfsat okvalificerade jobb som ändå finns sköts av slavar som jobbar svart för 25:- i timmen.

   Radera
  3. Flyktinginvandring, inte arbetskraftsinvandring, är S-modellen. Har varit så sedan tidigt åttiotal. Människor som inte konkurrerar med LO-kollektivet men som röstar rätt eftersom de vet vilka partier som företräder bidragslinjen. När industrierna började krympa och en stor andel kvinnor hamnat i stor offentlig sektor var röstboskap från tredje världen ett logiskt alternativ.


   Radera
  4. Skulle kunna utveckla det lite, invandringen skapar såklart en massa arbetstillfällen även om många av dem bekostas av skattemedel. Undanträngningseffekter pga ett överskott av arbetskraft drabbar inte Svenskarna. Skötsamma Svenskar med namn som går att uttala och en gymnasieutbildning är redan anställda, om de vill ha ett jobb..

   Instämmer med Skolfrågan ang röstboskap ”Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – de skulle tillsammans kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder.” http://helenaedlund.se/socialdemokraternas-islamistiska-draksadd/

   Radera
 10. Löfven är ju den nya landsfadern. Det känns tryggt att han är dem nya Per Albin Hansson. Eller hur.

  SvaraRadera