Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2020-01-19 17:18

Stjärnklart nu tillbaka som pocket

Stjärnklart på pocket tog dessvärre slut i julhandeln tidigt i december i år, och har sedan dess varit restnoterad. Efter förseningar på grund av helgerna finns nu äntligen den fysiska pocketboken i sortimentet igen. Du hittar nu pocketboken hos din lokala välsorterade bokhandlare som t ex Akademibokhandeln, Pocketshop eller SF-bokhandeln, alternativt online på Adlbris för 59:- SEK eller Bokus för 59:- SEK.
Stjärnklart av Lars Wilderäng.
Den finns förstås även som ljudbok via de vanliga kanalerna som Storytel. Jag har även ett fåtal CD-skivor kvar av Stjärnklart, som var den sista av mina ljujdböcker som gavs ut på plastskiva. Trots frånvaron av plastskivor stod ljudböcker för 46% av min försäljning 2019.

Själv sitter jag och skriver mot deadline på min nästa roman Redovisningsavdelning Marviken, så det blir inga fler blogginlägg idag. Tror jag. Eller jo, nu kom jag på ett inlägg till. Återkommer.

Igår skrev jag exempelvis sjutton sidor på boken.

Lägre specialistläkarlöner - men större spridning - inom privat sektor

Kanske tvärt emot allmän uppfattning är speciallistläkarlönerna inom den privata sektorn lägre än inom den offentliga. Däremot är lönespridningen större inom det privata, och de högsta lönerna hittas därmed privat. Det finns sannolikt en förklaring nedan. Lönestrukturstatistik för läkare inom offentlig kontra privat sektor hämtad från SCB nedan.
Nya Karolinska Universitetsjukhuset Solna (NKS) akutintag.

Svenska delen av PostNord konkursmässigt på sikt utan statliga pengar - gör om till myndighet

Dagens Nyheter har bakom en betalvägg publicerat en artikel om en gratis offentlig handling man begärt ut. En delvis sekretessbelagd rapport till regeringen visar att PostNord enbart på den svenska delen kommer gå i konkurs inom några år, om inte staten tillför pengar. Till det kommer den redan katastrofala danska delen som danskarna lurade på Sverige delägande i. Rapporten föreslår att staten ska köpa tjänsten "dela ut brev i hela Sverige" av PostNord för att rädda bolagets existens, men det rimliga är istället att ombilda bolaget tillbaka till Postverket, om det nu är en samhällsviktig förlustgående verksamhet. Sådana kallas nämligen myndigheter.
Snart i en konkurs nära dig.

2020-01-18 13:08

Butiksdöden på bild: Tomma lokaler i Kungsmässan - och snart blir minst tre till tomma

Dags för lite foton med en butiksdödanekdot från gräddhyllan Kungsbackas köpcentrum Kungsmässan. Flera lokaler gapar tomma både i den äldre och i den nyss färdigställda delen, och inom kort kommer ytterligare tre lokaler gapa tomma - Macforum, konkursade Teknikmagasinet och GameStop.
Kungsmässans nya del.

Jonas Sjöstedt lämnar över den intellektuella medelklassens Vänsterpartiet

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelade i veckan att han lämnar över1. partiledarposten och ställer inte upp till omval. Istället ska han flytta till det kommunistiska paradiset Vietnam (som ambassadörsmake) och lämnar därmed efter sig ett unikt parti i svensk rikspolitik - ett parti som både klarar av att vara opposition mot allt och samtidigt ett stödparti till regeringen.
Jonas Sjöstedt (V) i Almedalen.