Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2019-05-20 22:23

SPOILERS GoT: Värdig avslutning på nio år

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES.

Trots brister avrundade Game of Thrones med ett värdigt sista avsnitt, som avslutade nio år och åtta säsonger av teve. Den snabbt fallande berättarkvaliteten i de två sista säsongerna kan nog härledas till brist på litterär förlaga, samt att serieskaparna helt enkelt tröttnat och ville vidare till nya projekt, som Disneys mer lukrativa Star Wars. Det hade varit bättre att lämna över de sista säsongerna till någon som orkade hålla den kreativa orken uppe, när dyrt effektsökande spektakel fick tränga undan handling och karaktärsutveckling. Slutet kanske inte var vad många väntat eller ens önskat sig, men serien slutade i mycket som den började och knöt ihop de flesta trådar.

Replik från Göteborg Energi om ohållbar fjärrvärme

Göteborg Energis hållbarhetschef Eric Zinn replikerade i en kommentar på tidigare blogginlägg i bolaget. I sedvanlig ordning publiceras hela repliken i ett blogginlägg nedan för bättre spridning.
Fossilgasdrivna kraftvärmeverket Rosenlundsverket till vänster, rökpelaren vid horisonten är från Rya Fossilgaskraftvärmeverk.

Uppgifter: Google drar in Android-licensen för Huawei - Intel, Qualcomm och Broadcomm stoppar chipförsäljning

Mediauppgifter gör gällande att Google drar in den kinesiska diktaturens stora mobiltelefonibolag Huaweis licens på smartphoneoperativsystemet Android. Chiptillverkarna Intel, Qualcomm och Broadcom ska också stoppa sina leveranser till bolaget, med anledning av att USA:s president Donald Trump svartlistat flera företag för spioneri. Det kan också ses som en del i handelskriget USA-Kina och oron kring detta sägs orsaka dagens börsnedgång.
Dagschart OMXSPI.

Göteborg Energi: Drar ner elkraftproduktionen i Rya Fossilgaskraftvärmeverk med 2/3 -

Göteborg Energis VD uppger till Dagens Industri att man nu kommer dra ner elkraftproduktionen vid Rya Fossilgaskraftvärmeverk med två tredjedelar på grund av de chockhöjda skatterna på kraftvärmeverk. Nya stora elintensiva etableringar hotas nu även i Göteborg. Tillägg: En replik från Göteborg Energi finns publicerad här.
Rya Fossilgaskraftvärmeverk i Göteborg.

Danmark överväger jaktflyg på Grönland - hotas av ny rysk flygbas

Danmark överväger nu att placera ut jaktflyg på den nordliga Thulebasen på Grönland. Detta sedan diktaturen i Kreml placerar ut lufttankningsflyg på en ny flygbas på Nagurskoje-öarna nära Svalbard. Därmed hotas Thulebasen av ryskt flyg, men också det demilitariserade norska Svalbard, där Ryssland kan säga sig ha befolkning och intressen.
Air Greenland startar från den tidigare flygbasen Søndre Strømfjord, numera Kangarlussuaq flygplats. Fyra polarutrustade amerikanska Hercules-transportplan från New York National Guard i bakgrunden på den numera officiellt civila flygplatsen.