Cornucopia?

2018-04-23 11:25

Tvärstopp i byggandet - slut på pengakranen för Stockholmkommunerna

DN rapporterar att byggandet tvärstoppar som en följd av fallande bostadspriser och överutbudet av nyproducerade lägenheter. Veidekke sålde 75% färre bostäder under första kvartalet 2018 jämfört med motsvarande kvartal 2017. För många kommuner i Stor-Stockholm kommer en pengakran i form av markförsäljningar att skruvas åt.
Fullt ös dygnet runt i storstaden Stockholm. Här Vasagatan.

Valanalys: C, V och MP har inga väljare att hämta på flykingpolitiken

DN/Ipsos visar i en opinionsundersökning att endast 12% av svenskarna vill ha fler flyktingar till Sverige, medan 60% vill ha färre. Detta innebär att det hos de migrationslyckliga partierna C, V och MP inte finns några röster att vinna på sin politik, då dessa partier har ett stöd på ca 20%. Viktigt är det att notera att 60% av svenskarna vill ha färre flyktingar är mitt under en högkonjunktur.
Vill man jobba här är inte fler flyktingar sättet att få en plats.

2018-04-22 21:38

Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar?

Dags för en liten söndagsenkät. Hur mycket mer ska bostadspriserna ner innan de bottnar? Svara nedan, så får vi se hur konsensus ser ut bland bloggens läsare.
Vi har spenderat dagen eldandes ris vid röjning av en ny fårhage, därav lite klent med blogginlägg. Nej, det är inte eldningsförbud, det är risk för gräsbrand i visset fjolårsgräs.

Booli menar att bostadspriserna kommer stiga - ignorerar säsongsvariationen

Booli skriver i ett utskick förra veckan att många sk experter menar att lägenhetspriserna nu ska stiga. Trots allt har rätt många experter och bostadsmarknadssajters anställda sk skin in the game. Men Booli verkar missa säsongsvariationen och att även utvecklingen i mars månad var sämre än normalt. Trots att prisfallet påstås ut att ha stoppats visar det sig att priserna än så länge faller hårdare 2018 än 2017.
Prisförändring bostadsrätter 1 månad Stockholm 201001 - 201803. Notera röda staplar för 2017 och svarta för 2018. Linjen är medel per månad för perioden 2010 - 2018. Data: Valueguard

2018-04-21 16:20

MSB förtydligar: Skytteföreningar med tillstånd får sälja ammunition

MSB skriver nu på sin hemsida att skytteföreningar med tillstånd från sin kommun fortfarande får sälja ammunition. Annars får man inte sälja ammunition inköpt till klubbvapnen, likt bloggen skrivit om. Separat tillstånd krävs alltså.
Militär Glock.