Cornucopia?

Aktuellt

Sverige har EU:s sjätte högsta arbetslöshet - näst snabbaste ökningen

Eurostat rapporterar att Sverige har den sjätte högsta arbetslösheten i EU, och maj-juni ökade arbetslösheten i Sverige näst snabbast i unio...

2020-08-07 15:07

Konjunkturbarometern fortätter återhämta sig snabbt - men fortfarande kvar i djup lågkonjunktur

Konjunkturbarometern (Konjunkturinstitutets barometerindikator) fortsatte att återhämta sig snabbt under juli månad, men är fortfarande kvar i djup lågkonjunktur. Tjänstesektorn och hushållen tynger, medan tillverkningsindustri, byggsektorn och detaljhandeln nu bara är i vanlig lågkonjunktur.
Konjunkturbarometern.

Jaha, där gick externa bildskärmen sönder

Man får aldrig vara nöjd. Alldeles precis när jag fixat externt tangentbord istället för det kassa fjärilstangentbordet på min MacBook Pro, så går istället den externa bildskärmen sönder. Så någon teknofil som har uppslag på ny lämplig skärm?
Horisontella linjer.

Nedåt i Asien - silverpriset rusar - kronan faller

Börserna är ned i de asiatiska tidszonerna och kronan faller. Silverpriset rusade igår och är tillbaka runt toppnivåerna från 2011.
Silvertackor.

2020-08-06 17:11

SECC 2020: Hyndai Ioniq lika snabb som en Tesla på långfärd i södra Sverige - trots litet batteri

Tesla Club Swedens tävling Swedish Electric Car Championship (SECC 2020) visade att en Hyundai Ioniq trots sitt lilla 28 kWh batteri kunde ta sig fram lika fort som en Tesla eller Kia e-Niro i södra Sverige. Anledningen är den rikliga förekomsten av snabbladdare, även om det innebär fler, men kortare stopp för att ladda.
Hyundai Ioniq.

Trump tar bort den amerikanska snubbeltråden från Norge - drar tillbaka marinkåren

USA under ledning av överbefälhavaren Donald Trump drar tillbaka den snubbeltråd som 700 permanent stationerade man från den amerikanska marinkåren utgjort i Nordnorge sedan 2017, då även snubbeltrådarna i Nato Enhanced Forward Presence kom på plats i Baltstaterna och Polen. Därmed finns ingen utländsk trupp i Norge som gör att det blir omöjligt att inte dra in Nato vid en rysk aggression mot Nordkalotten.
Arleigh Burke-klassens robotjagare USS Bainbridge på besök i Oslo.