Aktuellt

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och r...

2021-04-14 09:03

BREAKING: Den kommunistiska Folkrepubliken Kina (Beijing) erkänner Taiwan och Republiken Kina

Ett säkerhetspolitiskt och folkrättsligt genombrott har skett i dagarna. Kinesiska ambassaden i Stockholm erkänner Taiwan som ett eget land i ett mail till Expessenjournalisten Jojje Olsson, som även driver sajten Kinamedia (fd InBeijing).
Republiken Kinas (Taiwans) flagga

Ofarligt att begå cyberbrott och angrepp mot Sverige från annat land - riksåklagaren bekräftar och lägger ner utredning mot ryska GRU

Som alla som fått kortuppgifter stulna och använda utomlands, eller blivit utsatta för cyberbrott och angrepp, även i jobbet redan vet, så är det helt ofarligt att begå cyberbrott mot Sverige eller svenskar från ett annat land. Igår bekräftades detta av riksåklagaren för säkerhetsmål, som bara åtalar svenskar för att hanterat offentligt utlämnade uppgifter, efter att man lägger ner en förundersökning där den ryska militära underrättelsetjänsten GRU fullbordat dataintrång hos Riksidrottsförbundet med syfte att utöva påverkansoperationer.
Felix fnissar från sin staty i Moskva

Börsuppgångar på fallande räntor och dollar under tisdagen - blandat i Asien på onsdagsmorgonen

Dollarn faller ordentligt tillsammans med ett rejält kliv nedåt för de amerikanska obligationsräntorna, vilket drev upp de amerikanska börserna. Uppgångarna är blandade under onsdagsmorgonen i de asiatiska tidszonerna.
Faller

2021-04-13 15:46

Sparbanken: Första bostaden i 40-årsåldern?

Sparbanken Sjuhärad har en fantastisk bild på sin förstasida med ett överlyckligt par, ackompanjerad av texten "Första bostaden, hur gör man?" Det är bara det att mannen och kvinna på bilden ser ut att vara 40+ och mannen rent av har grått år. Kanske symptomatiskt för dagens bostadsmarknad?
Nya bostäder på gång

Är nya ej utbytbara LED-armaturer bra för miljön - eller ens för ekonomin?

Ny fast installerad belysning - och även en del lös vägguttagsbelysning - verkar allt oftare ha ej utbytbara LED-lampor. Kort sagt måste hela armaturen bytas när LED-lampan ger upp efter sina timmar, och vid fast installation måste man rent av ta in elektriker för detta. Frågan är om det är bra för vare sig miljön eller plånboken? Belysningsbranschen har helt enkelt hittat tillbaka till att dra in minst lika mycket som på de gamla kortlivade glödlamporna.
Fast inxtallerad LED-belysning i maskinhallen.