Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2018-07-20 18:56

Fredagsmys: En liten tur på betesmarkerna

Så var det dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara härligare än en liten trevlig promenad i den strålande sommarsolen, som enligt prognosen ska vara kvar här utan regn i ytterligare minst tio dagar på raken. 
Artrik betesmark klassad som särskilda värden, tillika fornlämning från stenåldern.

Svenska staten köper TV4

Svenska staten har nu köpt TV4. Detta genom att TeliaSonera köpt TV4:s ägarbolag Bonnier Broadcasting. Därmed styr staten över i princip all seriösare television i Sverige, i den mån någon fortfarande tittar på tablåteve.
Hittade inget arkivfoto på TV4, så det fick bli det sociala mobilspelet T.K.O. istället (där man ska kombinera ihop spelarnas mobilteckningar och slogans till bästa tishan) visat på en teveskärm. Har som bekant inte haft någon tablåteve sedan 2006, men en skärm kan vara bra ibland. Dessutom ville inte aktiekursen för TeliaSonera uppdateras i min mjukvara för charts.

Villaägare - lär dig mer om din tomt i torkan

"Spik i foten? Jajajmensan!" - Hasse & Tage
Inget ont som inte har något gått med sig. Nu i torkan kan du som villaägare eventuellt lära dig mer om din tomt, då torkan avslöjar saker man normalt inte ser.
Här går vattenledningen från den borrade brunnen, torrare område höger-vänster mitt i bild. 

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige under 2017

De globala ökningarna av fossilbaserade CO2-utsläpp tog fart under 2017. Ökningen motsvarar nio Sverige och om Sverige så går tillbaka till stenåldern kommer den globala uppvärmningen bara skjutas upp en månad. Fast utsläppen ökar ju inte bara ett enda år, så effekten skulle bli ännu mindre om stenåldersdrömsamhället uppfylldes.
Globala utsläpp av fossil CO2 1965 - 2017 (miljonter ton CO2). Data: BP Statistical Review of World Energy

2018-07-19 17:41

Detta bistår Försvarsmakten med till släckningsarbetet

Försvarsmaktens bidrag till skogsbrandsbekämpningen är mycket större än de mer än 500 personer som aktivt jobbar med släckning i brandlinjen. Det saknas just nu komplett sammanställning, men nedan följer Försvarsmaktens redogörelse. Delar av kostnaderna ligger än så länge på ungefär en tredjedels mekaniserad bataljon med tidvis tjänstgörande eller värnpliktig personal.
Personlig utrustning.