Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2020-07-14 15:56

Enkät: WULVI - hur kommer ekonomin utvecklas med coronakrisen?

Dags för en liten enkät om hur ekonomin som definierad av BNP kommer utvecklas med coronakrisen. Alternativen att välja mellan är WULVJI, vilka förklaras nedan.
Pengar.

Så länge vi inte vill betala för maten kommer det byggas på jordbruksmark

Svensk jordbruksmark försvinner av bland annat två anledningar - fientligheten mot den nödvändiga djurhållningen och byggande på jordbruksmark. Men i grunden handlar det om lönsamhet och avkastning på kapital. Så länge vi inte vill betala för vår mat så kommer det byggas på jordbruksmark, och det kommer vi aldrig vilja göra igen.
Nytt projekt med bostäder på prima jordbruksmark utanför Fjärås, Kungsbacka.

Konsumentprisinflationen tillbaka till före coronakrisen - V eller W?

Konsumentprisinfllationen steg kraftigt i juni och är nu tillbaka till nivåer från innan coronakrisen slog mot Sverige i mars. Ännu en indikator som talar för återgång till normalläge i än så länge en V-form, so förstås fortfarande kan bli ett W.
Underliggande inflation på 12 månader enligt KPIF. Data: SCB

Vändning på Nasdaq - rött i Asien

Den tekniktunga Nasdaq-börsen vände ner igår och det ser rött ut i de asiatiska tidszonerna. Det mesta talar för en negativ börs idag, om nu inte någon viktig rapport kan övertolkas åt det positiva hållet.
Dagschart Nasdaq Composite.

2020-07-13 17:34

Gästinlägg: Den stora maskeraden: maskanvändande på utlandsresor

Nedanstående är ett gästinlägg från den professinella äventyraren Lena Wilderäng, bloggarens fru, som annars hittas på adrenalena.se eller Instagram. Alla foton är tagna av Lena.
*Det inte är många som flyger utomlands nu, då de flesta avstår från onödigt resande. Tack alla som bidrar till att spridningen minskar.*
Jag själv har fått avboka ett flertal äventyrsresor under det här halvåret. Nu när gränserna har öppnats har jag kunnat genomföra ett guideuppdrag som var inbokat sedan innan, och det är väldigt skönt att få tillbaka aktivitet i företaget. Jag har annars jobbat för samhället lokalt i vår, genom att bl.a förstärka lokala räddningstjänsten, köra brådskande projektledning samt förstärka kommunens krisstab när det behövts.

Nedan följer observationerna från olika flygplatser, samt mina egna upplevelser gällande regler vid resor. I Sverige har vi inte blivit lika vana vid masker som många andra länder, så det kan vara intressant för läsare att få lite perspektiv.
Ombord.