Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2022-01-09 16:09

Wagners Bistro i Göteborg - felfritt och väl värt ett omkomplicerat besök

Tog ett avbrott i bokskrivandet igår och besökte bland annat nyöppnade Wagners Bistro på Göteborgs kanske bästa adress. Väl värt ett besök för den som okomplicerat vill avnjuta utsökt tillagadade prisvärda goda smårätter till perfekt service. Vi kommer tillbaka.
Det blev lite champagne till smårätterna
Vi har länge saknat ett bra okomplicerat ställe i Göteborg där man kan dyka in och äta lite smårätter till något glas vin. I Stockholm har tillflyktsorten varit Gaston, som är Flying Elks bakficka, men vi har inte riktigt hittat ett sådant ställe i Göteborg. Bar la Lune matchar (trigger warning på länken: foton från innan Wuhan-pesten, så risk att drabbas av PTSD pga trängseln) förvisso, men är alltid fullbokat.

Fast nu finns det. I oktober öppnade legendariska Göteborgskocken Ulf Wagner - som bland annat med The Place fick Göteborgs första restaurangstjärna i Guide Michelin (då Guide Rouge), och sedan var med och drev Sjömagasinet, Fiskekrogen och Basement.

Nu har han öppnat bistro där tidigare gamla Göteborgshaket Gamle Port låg, dvs vid torget i korsningen Fredsgatan-Kungsgatan, en av Göteborgs allra bästa adresser. 

Gratinerat ostron 55:-. LCHF om man är sådan.

Fokuset är på smårätter, där redan rätterna under menyvalet Till drinken mycket väl kan räcka som måltid och en form av tapas, fast inte spansk.
Mangalica - ungersk lufttorkad skinak - för 95:-, hälften uppätet på bilden. LCHF om man är sådan.

Än så länge var det inte svårt att boka bord - då nog stället gått under radarn då det bara funnits några månader - men det finns också ett under pandeminresitriktionerana begränsat antal ej bokbara sittplatser i baren, vilket gör att man kan dyka in på lite vin och tilltugg. 

Så kallad smårätt - carpaccio med löjromsdressing 245:- fick avrunda måltiden. LCHF o man är sådan. Jag vill inte veta hur stora stora rätter är, även om det bara finns tre att välja på.
Servicen var perfekt, och helt utan anmärkningar inklusive med humor hanterandet av personliga preferenser och menyundantag.

Befriande med white dining utan att man ska behöva äta en åttarätters avsmakningsmeny, utan där det bara är gott och perfekt. Och en mycket trevlig vinlista.

Framåt sommaren blir det uteservering också, med samma utbud och rätter. Vardagar onsdag - fredag har man lunch med en något smalare meny, men till samma priser, så det ska nog klassas som affärslunch.

Vi kommer komma tillbaka och har nog fått ett nytt ställe till listan av favoritställen vi återkommande besöker (och listan specifikt för Göteborg finns här). Denna gång när det inte behöver vara så komplicerat, utan bara perfekt.


I övrigt kan Fiskekrogen skaldjursbuffé rekommenderas till lunch. På grund av pandemin serveras den dock vid bordet, men det är fritt fram att beställa in mer av det som tar slut. Rent av bättre än att behöva springa och hämta själv, så passa på så länge pandemin varar.
Skaldjursbuffé hos Fiskekrogen som lunch
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Så brukar restaurangmåltiderna se ut när jag besöker min dotter i Spanien men med helt andra priser. Brukar stanna på 60-70 Euro för 4 personer inkl dryck. Fast räknar man in resan så blir måltiderna på lokal något dyrare.

    SvaraRadera
  2. Rimliga priser, men jäst druvjuice med kolsyra från ett visst område i Frankrike känns ju sjukt ovärt.

    SvaraRadera