Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2022-01-07 08:51

Uppåt i Asien under fredagsmorgonen - raset i Stockholm blir kanske milt

Börserna i de asiatiska tidszonerna är upp under fredagsmorgonen och börserna i USA var oförändrade under torsdagen. Därmed blir dagens börsnedgång när Sverige ska köra ikapp världen antagligen rätt mild.
Samling runt tjuren!
Stockholmbörsen behöver köra ikapp onsdagskvällens och torsdagens internationella börsutveckling, så antagligen blir det en nedgång idag fredag när börsen öppnar om några minuter.

I Asien är det dock upp nu på morgonen med ASX 200 +1.29%, HAng Seng +1.60%, KOSPI +1.18% och Straits Times +0.72%. Nikkei är oförändrat på -0.03%. Då börserna i USA var oförändrade med S&P-500 på -0.10% och Nasdaq 100 på -0.04% bör dagens fall i Stockholm mildras något, även om det bör gå nedåt.

Det är små rörelser på valutafronten, men de amerikanska 10-årsräntorna fortsätter uppåt ill 1.73% och högsta nivån sedan mars förra året. Fortfarande att betrakta som inom motståndsområdet, så nästa vecka får vi se om räntorna vänder ner igen eller om det blir ett utbrott.

Guldpriset är ner till 525:_ SEK per gram.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Rekommenderar artikeln i Financial Times om Evergrandes kollaps. Ny information om den som jag inte visste sedan tidigare var att det i Kina är väldigt vanligt för stora fastighetsutvecklare att betala med obligationer i företaget. Leverantörerna till fastighetsutvecklarna betalar sedan andra med obligationer som betalningsmedel. På så sätt kan deras lån spridas väldigt brett i samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om obligationer och stigande räntenivåer är det mycket räntekänsligt som åker på stryk hittills i år.
   OMX Copenhagen 20 ner 6%
   Nasdaq 100 ner 4.5%
   Ethereum ner 13.5%
   Ännu så länge är det att betrakta som brus då det är från höga nivåer.

   Radera
  2. Blir spännande när de 5 bolag som stått för Nasdaqs uppgång förra året (lite svepande) börjar sig nedåt i en riktning. Vad skall fonderna då investera i istället för att inte underprestera mot övriga?

   Radera
 2. Hur går det med Kina och Evergrande egentligen?

  SvaraRadera