Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2022-01-14 08:02

Röda börser över hela linjen - dollarn faller vidare fredag morgon

Samtidigt som Kremls orimliga ultimatum mot demokratierna i Väst avvisats så är det rött på börserna över hela linjen, inklusive i Asien nu under morgonen. Dollarn fortsätter att falla på fallande räntor.
Rysk björn
Det säkerhetspolitiska läget håller snabbt på att urarta med bland annat ryska cyberangrepp mot ukrainas regerings websajter, en så kallad oplanerad beredskapskontroll i östra militärdistriktet för att dölja att man kommer kraftsamla även trupperna från östra Ryssland till väst, dubblad offensiv  landstigningskapacitet i Östersjön och Kremls uttalanden om att man nu ska "skapa en egen säkerhetszon". Det går fort i hockey, om man nu inte är en halt och lytt rysk president.

Men det återkommer vi till i ett senare inlägg.

Stockholmsbörsen backade igår med -0.22% för OMXSPI medan OMXS30 var oförändrad på -0.05%.

USA drog på storbjörnen och S&P-500 gick -1.42% och Nasdaq 100 -2.57%.

Räntorna i USA föll och dollarn rasar snabbt vidare tillsammans med nedrekylerande amerikanska räntor för att nu ligga på 8:91 USDSEK. Euron är kvar uppe på 10:23 EURSEK.

I Asien fortsätter nedgångarna under morgonen. ASX 200 -1.08%, Hang Seng -0.53%, KOSPI -1.36%, Nikkei 225 -1.28% medan Straits Times samlar sig runt Singapores flagga och går +0.63%.

Rätt lite talar för en uppgång i Stockholm initialt. SCB ska också presentera Sveriges officiella inflationssiffror och bloggen har där lagt prognosen 4 - 5% redan i början av december.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar