Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-19 13:37

Var borttagandet av trillingnöten och körsbär i likör bara marknadsföringstrick?

"Trillingnöten - borta men inte bortglömd."

Slopandet av klassikerna trillingnöt och körsbär i likör från den annars väldigt mediokra så kallade Aladdinasken ter sig nu när sorgearbetet lagt sig som ett billigt marknadsföringstrick, för att få maximal media- och socialamedieruppmärksamhet för produkten. Antagligen ingår det i marknadsföringsplanen att lägga tillbaka dem längre fram för att på så sätt få ny gratis marknadsföring.

Vägra Aladdin! Skända Marabou! Gör din egen trillingnöt!

Marabou offrade alltså körsbär i likör och trillingnöten för gratis marknadsföring, både i media och i sociala medier. Nästa steg är väl att återinföra dem, för ärligt talat - är det någon som vet vad de kvarvarande så kallade pralinerna i Aladdin-asken heter? Har någon egentligen brytt sig om något annat än trillingnöt och körsbär i likör?

Lägg din Aladdinbudget på välgörenhet istället. Och var inte en dubbel nyttig idiot och gratis marknadsförare när man om något år lägger tillbaka dessa i asken två år på raken.

Det kan förstås vara så att trillingnöten togs bort pga nötallergiker och körsbär i likör pga godtemplarmaffian. Men kolla aldrig en bra story.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

32 kommentarer:

 1. Minns ni O'boy krisen, ligger i samma ballpark av tramsig marknadsföring.

  SvaraRadera
 2. Trillingnöten var för dyr med hasselnötterna och körsbär i likör är vidrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, nötter är dyrt jämfört med sockermassa

   Radera
  2. Trillingnöten lär typ ha varit lika dyr som alla de andra pralinerna tillsammans. Lite överdrivet men typ. Mondelez International/Marabou förenkar givetvis detta.

   Radera
  3. Om inte annat så kostar 200g chokladkaka med helnöt som har i princip samma smak exakt samma som vanlig mjölkchoklad. Tveksam till det. Om det nu inte var extremt dyr process. Dock svårt att tro.

   Radera
  4. Enligt denna icke-länk var trillingnöten den enda pralin man behövde lägga i för hand och därför blev den för omständlig och dyr.
   https://www.expressen.se/nyheter/darfor-togs-trillingnot-bort-fran-aladdin/

   Radera
  5. Lidl har en jättegod 200g choklad kaka med hela hasselnötter. Blå färg på paketet. Jag gillar den stort och barnen också. Just nu har dom kampanj, 2st för 26kr, det är prisvärt jämfört med Marabou och Fazer.

   Håller i övrigt med om att Aladin/Paradise som den är nu en stor besvikelse. Dom vita Fazer Weinernougat lådorna så mycket godare och bättre. Eller Rouche kulorna.

   Radera
 3. Från det ena till det andra, ingen annan som reagerar på att Ryssland har CCCP på sitt hockey matchställ nu under Chanel one cupen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "I Moskva firade man 75 år av sovjetisk och rysk hockey och därför lirade värdlaget i CCCP-tröjor"

   Radera
  2. "I Berlin firade man 85 år av nazitysk och förbundstysk hockey och därför lirade värdlaget i Nazi-tröjor"

   Radera
 4. Det är verkligen ett straff när någon kommer dragandes med en aladdin/paradis ask.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ så. Folk kan köpa en ask med rocher istället, eller rent av en chokladkaka med helnöt... Det är som 100 trillingnötter och kostar en bråkdel.

   Radera
 5. Trillingnöten skiter jag i, den var vidrig, men körsbär i likör var ju det enda riktigt goda i lådan.

  Ja, jag är gubbe, jag gillar romrussinglass också, skjut mig då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Romrussinen och körsbäret var det enda av värde i lådan. Choklad utan alkohol tillhör barnavdelningen.

   Radera
  2. Landet delas i två, i min familj var det hård hierarki vem som skulle få körsbär i likör, i min frus familj spolades den ner i toaletten. Men vi är fortsatt gifta och nu är ju körsbäret borta som jag fick ha för mig själv. Säger som drängen, på sommaren åskar det och på vintern är det husförhör, aldrig får man va gla.
   Så nej, ingen Alladin i år heller.

   Radera
  3. 3 … 2 … och kommentar f Ben om plocka körsbär.

   Radera
  4. Ben är väl mer av en nötkille?

   Radera
  5. Körsbärspralinen var den enda pralinen som hade en åsikt och jävlar anamma i den där nu totalt handikappade pralinlådan. Saknar den mycket.

   Radera
  6. @Ola,

   Nä, jag tänker inte skjuta dig.
   Snarare hade jag hellre delat en alladinask med dig.
   Det hade uppenbarligen inte varit någon konkurrens i valet av praliner.

   Radera
 6. De flesta av de gamla hade god klass. Nästan inga av de nya.

  SvaraRadera
 7. Struntar i Aladdin. Jag äter ändå bara Mozartkulor.

  SvaraRadera
 8. Var det inte en omröstning där man fick gå in och rösta på sina favoriter?

  Det var det innan iaf:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1PdR6/den-blev-utrostad--maste-lamna-asken

  SvaraRadera
 9. Fråga: Bästa körsbärslikören?

  SvaraRadera
 10. Och folks medelålder hör är? Typ medelålders. Det var bättre förr

  SvaraRadera
 11. Marabous utförsbacke började redan när dom tog bort chokladen Symfoni. För som är under 50 (60?)så var det underbart goda tunna skivor mörk choklad med fantastiska geometriska mönster. Som barn fick jag oftast bara beundra dom men ibland kunde min far undslippa sig enstaka vackra exemplar. var nog ca 7x2 cm och 2-3 mm tjocka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du råkar inte ha flyttat.. är inte det en finsk variant?

   Radera
  2. Med risk för att datera sig själv: Ja, den var verkligen elegant!

   Radera
 12. Fransk nougat är väl också borta, den var bäst. Körbär i likör god tvåa. Aldrig sett storheten i trillingnöten men den slank väl ner någon gång förr i tiden också. Har dock inte köpt varken Paradis eller Alladin på många år då jag tycker det är både för dyrt och generellt för dålig chokladkvalitet.

  SvaraRadera
 13. Sorry för trippelpostning. Inser att det inte är bra att försöka backa i webbläsaren.. Då blir det en post till..🙈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå on topic, som trillingnöt ... :p :)

   Radera