Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-21 07:20

Stöden höll trots måndagens börsfall - uppåt i Asien på tisdagen bäddar för upprekyl

Börserna föll som väntat igår, men stödområdena hos Stockholmsbörsen som Nasdaq såg ut att hålla och börserna stiger nu i Asien under morgonen. Detta bäddar för en upprekyl idag och ytterligare stärkning av stöden.
Dagschart OMXSPI med stödområde utritat

Börserna föll, men återhämtade sig efter att ha testat stödområdena.  OMXSPI stängde på -0.94% och OMXS30 på -0.88%. S&P-500 stängde på -1.14% och Nasdaq 100 på -1.10%. Nasdaqbörsen ser ut att testa ett stöd rätt hårt, men det höll, och då börserna är positiva i Asien talar det för en upprekyl idag.

Kronan stärktes marginellt mot dollarn och euron, vilket fick guldpriset att falla tillbaka något till 527:- SEK per gram. Inga större rörelser märks av i de amerikanska räntorna.

I Asien är det positivt över hela linjen under morgonen. ASX 200 +0.86%, Hang Seng +0.82%, KOSPI +0.52%, Nikkei 225 +2.02% och Straits Times +0.42%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar