Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-27 10:12

Stockholmsbörsen inleder mellandagarna fortsatt uppåt

Julhelgen är över och det blir en nästan full börsvecka dessa mellandagar - och förstås minimalt med ledighet för den som har ett vanligt jobb. Stockholmsbörsen inleder veckan positivt i full julefrid.
Dagschart OMXSPI
I skrivande stund ligger OMXSPI på +0.48% och OMXS30 på +0.81%.

På kontinenten går CAC 40 dock -0.04%, DAX -0.02% och Euronext -0.14%, så dopade Sverige ter sig som bäst i klassen om det  nu inte är något fel på min feed. Brittiska FTSE är stängt ser det ut som, eller iaf inte uppdaterat sedan fulafton.

En anledning till att Stockholm skiljer sig från Europa är förstås att vi hade stängt på julafton, medan de olika graderna av papister firar jul först på juldagen. Inte för att det spelar så stor roll, Jesus föddes på sommaren. Så Stockholmsbörsen kör främst ikapp fredagens börser.

USDSEK ligger på 9:12 och EURSEK på 10:31. Guldpriset hittas på 530:- SEK.

Och jag försov mig uppenbarligen, eftersom det inte blev någon morgonrapport. Sitter och skriver bok så här över julen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Någon hint om vad den kommer att handla om, boken alltså?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att ryssar kommer vara med i handlingen.

   Radera
  2. Romantisk kärlekskomedi.

   Radera
  3. Romantisk kärlekskomedi... ska du börja skildra värnplikten i Ryssland mer ingående? ;-)

   Radera
 2. Spännande dag. Stängning över 2390 (2398) är starkt positiv signal. Då finns klar möjlighet att rekordet sen 13 aug på 2413 snart är historia. Upp, upp.

  SvaraRadera