Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-29 15:49

SD föreslår - S genomför

Nu när S blivit av med MP ur regeringen är det intressant att se hur snabbt man vänder politiken på punkt efter punkt på de områden där regeringen råder allena, som t ex slutförvaret för kärnkraften. Nu vände regeringen kring det moratorium kring att utvisa personer som inte får vistas i landet och ger polisen uppdraget att aktivt söka upp dessa, samt kommer använda biståndet för att tvinga U-länder att ta emot utvisade. Vad vi ser är att SD lägger ett förslag och några veckor sedan presenterar S politik. S piskar därmed SD framför sig och tvingar partiet till allt mer extrema utspel.
Regeringen bygger om
För några veckor sedan föreslog SD att staten aktivt skulle bedriva uppsökande verksamhet för att få ut personer som man inte anser ska vara här ur landet. Idag presenterade regeringen att de ska ge polisen i uppdrag (via regleringsbrev) att aktivt söka upp personer som inte får vistas i landet, bland annat på arbetsplatser, men inte endast där.

Sedan den sk REVA-härvan under den så kallade Alliansen-regeringen har det varit moratorium på att söka efter personer som inte får vara i landet, drivet av MP som alla har varit beroende av för att få ha makten.

Nu återinförs alltså detta, fast nationellt och på regeringens uppdrag. SD lade förslaget, S genomför.

S kommer antagligen fortsätta så här och anamma SD:s politik på punkt efter punkt. SD går inte heller framåt i opinionen, medan S gör detta. SD kommer därmed tvingas göra allt mer extrema utspel för att fortsätta vara relevanta och inte tappa till valet, medan S utan att vara förtöjda vid bojen MP kan segla runt i politiken med skarpa åtgärder på punkt efter punkt.

Någon risk för misstroendeförklaring finns inte heller, då L-M-KD-SD stöder dessa förslag och knappast kommer fälla regeringen för att det inte var ännu hårdare. Inte ens om SD blir sura över att S genomför deras politik kommer regeringen falla när de har L-M-KD:s stöd.

SD drivs därmed i en allt mer extrem riktning, vilket kommer göra att många missnöjesväljare kommer leta sig tillbaka till S och M. När det bara återstår för SD att föreslå koncentrationsläger och lebensraum så kommer nog bara fiskmåshögerns skräniga måsar vara kvar bland partiets väljare.

Det hela är väl det som populärt kallas politisk triangulering och tydligt är att S nu inför valet på punkt efter punkt kommer triangulera högerns politik. Vem vet, S kommer väl rent av föreslå breda skattesänkningar snart och säg att lägre skatt ger högre skatteintäkter.

Statsminister Magdalena Andersson (S) har ofta setts i olika blå dresser. Det kanske inte bara var ett personligt val av färg på kläderna, utan även hennes politik? Vi får se när en brun dress åker fram.

Andersson (S) i blått

I övrigt ska fiskmåsarna vara enormt skräniga just nu över att vice talman Björn Söder (SD) ska ha vaccinerat sig. Tydligen var det Inte Okej (TM).

Och till och med SR hänger på regeringen och i bästa SD-stil kallar de polisen ska jaga för "illegala personer". Nu är inte personer illegala, men de kan illegalt vistas i landet, så korrekt skulle vara "personer som illegalt vistas i landet". SR anammar alltså nu högerns språkbruk, vilket kanske var lite oväntat. 

Därtill ska Filminstitutet fått ett nytt regleringsbrev från regeringen (eller något) där en del punkter kring mångfald har tonats ner när MP inte längre styr kulturpolitiken. Snart blir det väl bara filmer där alla bär folkdräkt med knätofs och dansar snoa eller spelar nyckelharpa, samt äter nävgröt och annat svenskt. Nya Utvandrarna var bara ett första steg, snart blir det väl nyinspelningar av Raskens och Rid i natt (ej porrfilm) också. Fast i en nytolkning där elaka EU-tyskar köper upp något gods på landet, höjer hyrorna för hyresgästerna och ska bygga vindkraftverk till bybornas skräck. Kontakta mig för manuspitch. Titel på filmen: Riv i natt!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

73 kommentarer:

 1. Som väntat, bara att titta på Danmarks sossar så ser vi hur svenska sossar gör samma resa, snart kanske vi får en aosseminister som kallar sig återvandringsminister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, tror kanske att även om SD ger en del för S att nappa på, så är S i våra grannländer av en helt annan kaliber än vad S varit sedan Göran lämnade och en anpassning till S av nordisk modell sker nu vilket innehåller mer av SD-liknande approach på flera områden.

   Radera
 2. Nu väntar vi bara på ett utspel från S om sänkta energiskatter också. Tror inte för en sekund på att de har för avsikt att genomföra något av deras utspel som kommit till efter MP:s utträde ur regeringen. Alltså är det röstfiske som ska in på vägrätt tio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte energiskatter, men nära ändå (Dagen Industri 16:42):

   "De senaste tio åren har intäkterna för staten nått en bra bit över 30 miljarder kronor. Nu öppnar Svenska Kraftnät för att sänkningar av nätavgifterna kan vara på väg."

   Radera
  2. Perfekt för de med fjärrvärme

   Radera
  3. Det finns något som kallas för flaskhalsskatten mella elområderna också.
   Ju större skillnad desto högre skatt.

   https://elstatistik.se/nordpool/congestion-rent-se.html

   Radera
 3. S + SD snart i en regering nära dig. Inte 2022, men kanske 2026 är ett bra spelobjekt hos någon bookmaker.

  SvaraRadera
 4. 1. SD:s förslag handlade ju om "frivillig återvandring", inte personer som uppehåller sig illegalt. Återvandring och utvisning är inte samma sak.
  2. Kritiken har alltid tidigare varit att vi inte har kapacitet att genomföra utvisningarna. Men nu har vi alltså kapacitet att leta upp och utvisa de här människorna? Hur gick det till? Eller prioriterar vi ner nåt annat?
  3. Roligast i cp-högern var Uvell, som skrev ett inlägg om att det var somalier som inte vaccinerade sig. Varpå 100 svenska män och kvinnor (Johnny, Pernilla, etc) stoltserade i kommentarerna om att de minsann inte vaccinerat sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu ska ju polisen prioritera detta så då måste de dra ner på något annat.

   Radera
  2. Ja om de börjar med att avvisa brottslingar som dömts till utvisning så underlättar polisen för sig själva då risken för nya brott begångna av dessa försvinner.

   Radera
  3. Helt rätt där @Ben Dover. Herr Bloggare blandar, medvetet eller omedvetet, ihop "Uppsökande verksamhet för frivillig återvandring av personer som vistas lokalt i landet." med "Uppsökande verksamhet för utvisning av personer som vistas illegalt i landet.".
   Det är inte riktigt samma sak även om utspeet är en skärpning mot tidigare hållning.

   Radera
  4. Ben, vi har inte kapacitet att genomföra dom "jobbiga" utvisningarna, typ till afghanistan. afrika m.m. Däremot är det mycket enkelt att utvisa arbetande samt ofta skattebetalande ukrainare, vitryssar, moldaver m.m, eller kanske folk som inte fått alla papper korrekta men annars skulle fått vara här.
   Dessa grupper brukar dock inte göra motstånd och då kan regeringen slå sig för bröstet och säga "vi har utvisat XXXX illegala".

   Radera
  5. Reagerade också på att de ska söka upp personer på arbeten. Det är ju inte de personerna som folk vill ska prioriteras vad gäller utvisning.

   De svåra fallen blir alltså kvar.

   Radera
  6. @Trollolol: Polisen för rätt noggrann statistik på detta. Kollar man den så genomförs avvisningar till t ex Afghanistan varje månad. Sen skulle de kanske kunna vara fler. Där framgår f ö också att antalet arbetsplatsinspektioner 2020 var 1695 st, varav 239 gav "träff", alltså person utan tillstånd påträffades. Man bör nog generellt se det här som att polisen ska göra mer av samma sak som de redan gör, inte att de ska göra nåt nytt.

   @megga: "Bland annat arbetsplatser" säger man väl? Sen hänger ju illegala som arbetar ibland ihop med människosmuggling, penningtvätt och andra grövre brott varför min åsikt är att det absolut är en rimlig åtgärd att kontrollera arbetsplatser.

   Radera
  7. De kan kontrollera arbetsplatserna tillsammans med skatteverket.

   Radera
  8. Sådana myndighetsgemensamma kontroller finns redan sedan många år tillbaka, även kommunala kontrollinstanser för t ex livsmedelshygien, bygglov och brandskydd deltar ibland men det är nog olika i olika kommuner.

   Radera
  9. En till mig närstående har deltagit i sådana kontroller i egenskap av polis och det händer att en del "anställda" får bråttom därifrån. Madrasser och andra tecken på att folk bor på arbetsplatsen förkommer också. Det finns många lager av kriminalitet på vissa ställen.

   Radera
  10. Precis. Här finns en liten rapport från 2019 i Malmö med mycket fakta, kompletterad med lite göttiga bilder:

   https://malmo.miljobarometern.se/content/docs/Samordnad%20_tillsyn_2019.pdf

   Radera
 5. Jag bryr mig faktiskt noll om det blir en blå eller en röd regering efter nästa val, bara Miljöpartiet åker ut. Det är det enskillt viktigaste. Att inte rösta som herr bloggardjävul gör är alltså skadligt för Sverige - alla borde gå till valurnorna, plocka en lapp från vardera parti förutom MP (ev exkludera de man absolut inte kan riskera ta med) och sedan dra en lapp av dessa i blindo. Låt slumpen bestämma vem som får din röst, bara Mp får p åmarginalen liiiite svårare att ta sig in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig att vi måste rösta, annars får 4% 90 procent av makten. Är uppfödd med snällt sagt "sosseskeptism" men nu önskar jag faktiskt en S+C regering med majoritet. Säga vad man vill om sossarna men de är inte genuint ondsinta utan förstår att landet ibland behöver fungera, till skillnad från V-MP-SD.

   Radera
 6. Ja SD har väl egentligen mer gemensamt med traditionell S-politik än de har med M/Kd. A-kassor, pensioner, synen på valfrihet i skola/vård e t c. Om de kan samregera så tidigt som 2026 är väl dock tveksamt, men det kan gå fort i bandy.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synen på friskolor och vinst hos SD verkar hastigt ha ändrats efter att moderaterna öppnade dörren. Flip-flop.

   Radera
  2. SD anno 2021 = S anno 1936 och nu kan S äntligen gå tillbaka till sina rötter!
   Det rödbruna blocket kanske kommer köra hem en fem-etta i valet.

   Radera
  3. S är regerande mästare inom flipflop, som bla inlägget visar, och de har anammat en egen helgdag där de kan demonstrera mot den egna politiken och varna för marknadskrafterna. Och vem minns inte hösten 2015 och Löfvens klassiska tal eller hur S varnade för marknadshyror i valrörelsen 2018 för att efter valet förhandla om just detta med C och L?

   Radera
  4. Ja, originalposten handlade om SD, ditt absoluta kronvrak.

   Radera
  5. Och blogginlägget handlar om hur S byter fot i en mängd olika frågor.

   Radera
 7. Apropå Danmark har Berlingske kört en artikelserie om svenska preppers och även om danska kalla kriget-beredskapen. Prepping är tydligen okänt i Danmark numera och typ 80% av kommentarerna handlar om "hö hö ring en psykiater".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns väl två svin per dansk. Alltså grisar. Så de har väl gott om mat när apocalypsen kommer.

   Radera
  2. Fast vartannat svin har MRSA så det blir lite dansk skalle av att välja mellan ryska bomber, svältdöden eller dansk skalle.

   Å andra sidan är dansk fläsksvål så hårdstekt att inga skadliga mikroorganismer överlever
   Värre är det med fläsksteken på mors vis..

   Radera
  3. Många fler tror jag, Ströget var helt fullt senast jag var i DK.

   Tydligen höll även danska staten ett lager med kondomer under kalla kriget. Dom är sig lika, danskarna.

   Radera
  4. Skulle de delas ut till befolkningen eller de ryska soldaterna?

   Radera
  5. @BD japp lita aldrig på en dansk de vill alltid krypa på. Här i Sverige hade vi väl en sådär en miljon flugsmällor i lager under kalla kriget. Vi va feministiska redan för 40 år sedan.

   Radera
 8. Beskrivningen ovan, visar väl endast på vilket oseriöst parti sossarna blivit. Det som förra veckan var ett hot mot demokratin, har nu blivit rumsren sossepolitik.
  För att inte bryta mot allt för många bloggregler, nöjer jag mig med ett enkelt; Fy fan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Populism fungerar alltid, 9 månader kvar till valet.

   Radera
 9. Otänkbart att S hade kunnat köra denna Ordnung-über-Alles-Politik med MP men det är stor skämskudde att höra Morgan uttala sig om att detta minsann är vad S alltid velat.
  Kanske skall man ompröva röstskolk och lägga sin röst på S i alla fall så att de blir (S)tora och (S)tarka och kan styra upp landet om de får över 50%.

  SvaraRadera
 10. Sossarna har mycket att bevisa, kanske hade landet sett bättre ut efter 7 år med inflytande av SD istället.

  SvaraRadera
 11. Sd politik utövad av S-politiker, det bästa av två världar.

  SvaraRadera
 12. Intressant, nästa val kommer bli oerhört intressant här.

  Tror snarare på en Rödgrön regering nästa år med, fast med Centern istället för MP. C har återtagit sin traditionella position som mittenparti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken kombo.

   S variant av SD-politik i praktisk avtvättad tillämpning ihop med C:s laissez faire politik.

   Radera
 13. Poppar popcorn i väntan på att höra en upphetsad Anders Lindberg i SR och SVT förklara detta genidrag från S.

  SvaraRadera
 14. Äsch. Bloggaren överdriver. Det kommer att göras några räder mot ett par större byggen. SVT och SR blåser upp det en dag eller två och sen är det tillbaka till rådande ordning. Allt annat är bara snack.
  S är pressade av byggnads efter avslöjandena på Northvolts bygge i Skellefteå. Nu måste partiet köra lite teater för att få tillgång till byggnads miljoner och frivilliga inför valrörelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det kommer göras ett par räder mot större byggen". OK, man gjorde 1695 arbetsplatskontroller förra året.

   Radera
  2. Ben Dover 2021-12-30 07:47
   vad räknas som en arbetsplatskontroll ?
   Då 'med-mätaren' kommer o kollar ackordet som lagbasen skrivit ihop under mät-perioden ?

   Radera
 15. Dessa förslag kommer efter förhandlingar om makten med extremistpartierna att läggas tillbaka i byrålådan. Det som möjligen kommer avgöra valet är folks elräkningar när de upptäcker att den ätit upp semesterpengarna.

  SvaraRadera
 16. Osvuret är bäst. Politiska partiers första budord är "Makten framför allt!" och om utfallet av nästa års val innebär att (MP) sitter kvar i riksdagen kommer (S) inte att tveka en sekund att ta in dem i regeringen - om det parlamentariska läget kräver det för att få färre än 175 röster emot sig i statsministeromröstningen.

  SvaraRadera
 17. Har inte Åkesson talat om många gånger att det inte makten i sig som är målet. Det är ett genomföra dess politik som är det.
  Nu genomför S, SD:s politik så fine.
  Det behöver väl då nödvändigtvis inte bli mer extremt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och när S genomför SD:s politik så simsalabim så är den inte brun längre. Häftigt va?

   Radera
  2. Hehe, ja, precis min tanke också.

   Radera
 18. Skall detta tolkas som att S fortfarande inte har någon bärande framtida idé om hur S skall vara i framtiden eller framför allt vad Socialdemokrati i framtiden innebär?

  Utan att det ende de har är krampaktigt "makten framför allt".
  Då blir ju frågan - hur långt kan S egen extremism gå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja S klarar nog det mesta.

   Fram in tills mitten av 70-talet så var tex sterilisering av "icke-önskvärda folkelement" en del av svensk lag.

   S drev ju på det svenska atombombsprogrammet på 50-60-tal (med sparlåga på 70-tal). C-stridsmedel var ju även på programmet, ett budgetalternativ till A-stridsmedel.

   Informationsbyrån IB, som spionerade/utförde uppdrag åt Israeliska Mossad i Egypten och i Nordvietnam för på 70-talet mitt under Vietnamkonflikten.

   Radera
  2. Är inte sterilisering av icke önskvärda folkelement en liknande tanke som t.ex. Kanada tillämpar vad gäller invandring? Man tar bara det bästa / önskvärda?

   Finns det en logik i det om man ser till ett lands långsiktiga utveckling?

   Radera
  3. Pådrivande i svenska atombombsprogrammet var militären och högern. S avvaktade svängde sedan när USA sagt nej. Militären ändrade sig när de hyrt någon som begrep något som informerade om kostnaden. Skulle inte bli några pengar över till generalsmössor ens. Avgjorde saken.

   Radera
 19. Ens egen politiska uppfattning blir ett filter när man försöker analysera skeenden i tiden. Tyvärr kopplas då högre cortex av och känslomässiga centra tar överhand. Men så har det säkert alltid sett ut. Inget nytt under solen.

  SvaraRadera
 20. Nybyggarland var väl en gammal fin tv-serie om hur landet byggdes (How the north was won typ).
  Minns från barndomen att det var lite av en svensk västern.

  Sedan fanns ju någon serie som hade malmbanans byggnation, gruvnäringen och Kirunas grundande som någon bakgrund i handlingen, också den lite västernstil.

  Bara tipsar nu när S går in i ny fas.

  SvaraRadera
 21. S har inte genomfört nåt. De bara snackar. Ygeman skulle utvisa 80 000 asylsökande som fått avslag. Vad hände med dem? Vad hände med Morgan Johanssons "om 10 år är Sverige narkotikafritt"? Vad hände med "Vi är på väg att knäcka den organiserade brottsligheten"?. Så någon verkstad kommer vi nog inte få se nu heller. Bara massa talepunkter från Sveavägen 68.

  SvaraRadera
 22. Efter valet förra året i USA så var det väl uppenbart vilken sida Tech jättar som Google, Twitter och Facebook önskade skulle vinna, förstås. Om inte annat genom deras donationer. Men frågan är om hur medvetna vi är om vilka möjligheter de har att påverka val, inte bara i USA, utan kanske även här i Sverige. Det brukar ju sägas att eftersom de är privata bolag så har de rätt att själva bestämma vilket innehåll som ska finnas och visas på deras plattformar, men är det så enkelt? Professorn i psykologi mm (och för övrigt demokrat) Robert Epstein gjorde en undersökning av Googles sökmotor, där han noterade att 50% av alla klick går till de två första sökträffarna, 90% av klicken går till de tio första förslagen. Dr Epstein misstänkte att detta skulle kunna användas för att påverka opinionen, och gjorde därför flera olika försöka för att testa den hypotesen. Ett av försöken gjordes vid valet till en ny premiärminister i Indien, och 2150 personer ingick i experimentet. Även om det var ett riktigt val med andra påverkansfaktorer än sökmotorerna så lyckades man flytta över 20% till "rätt" parti. Ett annat exempel är Facebook som uppmuntrat väljare att gå och rösta - vad händer om de skickar ut uppmaningar om att gå och rösta till ena sidan i ett val? Man kommer att tänka på Sossarna som skickade ut mass sms innan förra valet med uppmaningar till att gå och rösta; det var knappast slumpmässigt valda personer som fick SMS eller hur?
  Denna typ av påverkan som tech jättarna kan göra är troligtvis mycket svår att upptäcka. Dessutom så påverkar de ju inte bara oss som googlar eller kollar videos på Youtube, utan de påverkar alla de som t ex verkar i media och Public service, så vi kan väl tänka oss att vi individer påverkas både direkt och indirekt av dessa tech jättars strävan efter inflytande.
  Oavsett om vad man tycker om valresultatet i USA år 2020, så kan man väl bli fundersam på vad detta kan innebära på längre sikt, t ex 5 eller tio år. De kan i princip bestämma vem som ska vinna i ett val - hur vet vi att de inte driver oss i händerna på en riktigt dålig ledare? Med tanke på hur vår regering gullar med Google och Facebook genom att ge extremt förmånliga villkor för serverhallar här så kan man väl tänka sig att de styrande i Rosenbad vill ha något i gengäld, eller hur? Läs mer om det här i artikeln "Manipulation" på "The last man in Europe" eller på amerikanska sidor. Googla! När jag läste om det här nyligen ökade tyvärr inte min lust att gå och rösta...

  SvaraRadera
 23. Triangulering ja, som Bill Clinton egentligen var den som började med. Det var ju också Nya Moderaternas taktik. För det är precis vad det är, en principlös flipfloppande taktik för att desperat hålla sig kvar vid makten. Men folk begriper detta efter ett tag. Människor är inte dumma. Donald Trump är direkt resultatet av många års trixande från politiker i USA. Vi har nog kommit till den punkt när triangulering och annat bluffmakeri inte funkar som det har gjort tidigare. Jag är därför inte helt säker på att jag håller med bloggaren om att detta går hem gång på gång. Men vi får se...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "För det är precis vad det är, en principlös flipfloppande taktik för att desperat hålla sig kvar vid makten."

   Inte ens det, förslagen är helt verkningslösa. Typ "vi ska ge polisen möjlighet att dekryptera algoritmer som är matematiskt omöjliga att dekryptera

   "Men folk begriper detta efter ett tag."

   Inte det svenska folket.

   "Människor är inte dumma."

   Svenskar är j-ligt dumma och naiva.

   "Vi har nog kommit till den punkt när triangulering och annat bluffmakeri inte funkar som det har gjort tidigare. "

   Nej.

   "Men vi får se..."

   Ja, vi kommer se att S vinner valet. Kriminella oh bidragsberoende kommer jubla.

   Radera
 24. Extrem politik?
  Ja, verkligen sjukt extremt att faktiskt försöka utvisa de som är dömda till utvisning.

  SvaraRadera
 25. Whatever, bara politiken förflyttas så den har en chans att bli verksam mot samhällsproblemen får den ta underliga vägar . Jag hoppas att även mitt parti kan släpa S en bit.

  SvaraRadera
 26. Det förs som sagt rätt noggrann statistik över det här, så det torde vara rätt lätt att se om kontrollerna ökar, etc.

  SvaraRadera
 27. Jag tror att Maggan klär sig i bajsbrunt..
  För övrigt tror jag inte att de som befinner sig illegalt i landet har något att bekymra sig över, vår akademisk-feministiska poliskår är inte direkt handlingskraftig.

  SvaraRadera
 28. En sån där film som föreslås på slutet har redan gjorts:
  Äppelkriget. Visserligen en Schweizare som är skurk.

  SvaraRadera
 29. Nästa steg från S kanske blir folkräkning? Att ta reda på hur många och vilka som bor i riket, har ju tidigare avfärdats med rasistkortet.

  SvaraRadera
 30. dags att rulla tillbaks plastpåseskatten?

  SvaraRadera
 31. Jag tror det var professor Ian Shapiro som beskrev triangulering som "bra taktik men dålig strategi", eftersom motståndaren för eller senare inser att ännu mer extrema positioner kommer tvinga den "triangulerande" parten att flytta sig längre ut, bort från sin egen önskade position. Sedan kan man ju fråga sig om S som "maktparti" egentligen bryr sig om sin egen ideologi, är man beredd att offra den är trianguleringen säkert lyckad både taktiskt och strategiskt.

  SvaraRadera
 32. Förslaget känns mer som en passning till fackföreningsrörelsen än som relaterat till SD.

  Det mest effektiva för att hitta människor som uppehåller sig illegalt i Sverige är troligen de kommunala bostadsbolagen. Genom att titta på sådant som vattenförbruktning och avfallsproduktion kan en fastighetsansvarig som inte är helt tappad bakom skaffa sig en rätt bra uppfattnng om hur många som verkligen bor i en fastighet/enskild lägenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Men det resulterar inte i utvisningar eller någon annan åtgärd. Men kunskapen finns, visst.

   Radera