Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-14 08:36

Röda siffror i Asien under tisdagsmorgonen - guldet stiger något

Guldpriset stiger något i svenska kronor, medan det är röda siffror i Asien under morgonen, liksom det var på Stockholmsöbrsen och i USA under måndagen.
Stiger något
OMXS30 stängde på -0.23% och OMXSPI på -0.44% efter måndagens handel på Stockholmbörsen.

Kronan försvagades marginellt mot dollar som hittas på 9:10 SEK samtidigt som euron stiger något till 10:26 SEK. Även guldpriset är upp och hittas just nu på 523:- SEK per gram.

Börserna föll även i USA. S&P-500 stängde på -0.91% och Nasdaq 100 backade hela -1.53%. De amerikanska räntorna fortsatte att falla, helt osårbara för den extrema och skenande inflationen i USA.

I Asien fortsätter det vara rätt, även om ASX 200 är oförndrad på -0.01%, så gick Hang Seng -1.49%, KOSPI -0.46% och Nikkei 225 -0.73%. Det enda positiva var Straits Times med +0.19%.

Givet de breda nedgångarna i USA så känns det väl mindre sannolikt med positiv Stockholmsbörs idag, åtminstone inledningsvis.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Och efter att sabbat landets energiförsörjning tuffar man på med att även se till att förstöra för bankerna med bankskatt. Trots kritik från FI, Riksgälden, Riksbanken och 5 partier i Riksdagen så verkar det som om det kommer läggas fram och implementeras 2022-01-01.

    SvaraRadera
    Svar
    1. På vilket sätt menar du att skatten förstör bankerna?

      Radera