Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-19 09:31

Rekrytera logistikhjältarna från Gävlebockbranden - låt dem distriburera Covid-vaccin

"Amatörer pratar tändstickor - proffs pratar logistik."

Utan att ha grävt i vem eller hur Gävlebocken (alltså halmbygget, inte Anders) offrades till Oden, för att få slut på Wuhan-pesten, så framstår årets bockbränning som en mästerlig övning i logistik. De bockbrännande hjältarna bör helt enkelt rekryteras till att distribuera Covid-vaccin så vi får slut på pesten någon gång, alternativt så räckte detta midvinterblot.

Brasa, inte Gävlebocken. Jag var inte där.

Gävlebocken sades vara obrännbar - impregnerad i flamskyddsmedel och därmed lika svår att få eld på som en EU-flagga under en Brexitdemonstration - men ändå brann den. 

Detta talar för att vad vi såg var inte en fråga om att applicera en tändsticka, brinnande pilar, en drönare eller spårljus, utan en logistisk övning i att 

a) upphandla och anskaffa tillräckligt med brännbar vätska, antagligen i volymer överstigande de samlade vaccineringarna mot Wuhan-pesten

b) samordnat och tidskritisk flytta denna brännbara vätska till Gävlebocken

c) samordnat applicera all denna brännbara vätska på Gävlebockens impregnerade lekamen

d) tillföra en låga

Stegen a-c är alltså en imponerande tillämpning av planering och logistil. Tillföra en låga kan vem som helst göra.

Det enda som hade varit mer imponerande hade varit om bocken brunnit klockan 19:58 på tisdag, dvs vid midvintersolståndet, men man ska inte vara kräsen.

Observera: Usch och fy, man får INTE bränna ner Gävlebocken. Skämmes, jajjabajja! Gå direkt i fängelse utan att passera gå. Alla uppgifter om att ni har svenska folkets helhjärtade stöd och uppskattning för att ni tog en för nationen är falska. Oansvarigt och farligt. Fy.

I fem år har Oden inte fått det offer hen krävt, och så är det också snart två år sedan Wuhan-pesten började spridas på allvar. Nu har dock offret gjorts, så pandemin kommer snart vara över. Tills dess bör Gävlebock-logistikerna rekryteras till vaccindistributionen.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

20 kommentarer:

 1. Uppfattar bockbränningen mer som en PR-triumf än ett logistiskt mönsterarbete.
  Globalt omnämnade utan att köpa annonsplats är också en konst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här du rätt i, förutom där du har fel. Att bocken känns ger INTE globalt genomslag. Att några enstaka utländska västmedier skriver kortare artiklar om detta är INTE ens i närheten av globalt genomslag..
   Inte ens Sveriges covidhantering har fått globalt mediagebomslag. Globalt är inte lika med väst.

   Radera
  2. Ananan.
   Vet inte hur det är nu men på 80-90-talet kunde Bocken flimra förbi på asiatisk tv när den brann. Sannolikt är den fortfarande poppis i lilla Asien.

   Radera
 2. Vadå, kommer Anders Borg från Gävle?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att han även visade könet när han greps.

   Radera
  2. Tack vare Anders Borg uppstod ett nytt ord, "könsvädring". Det kan hända den bästa. Jag hoppas att den friska luften var till nytta för denna "ädla" kroppsdel.

   Radera
  3. Ärligt talat tror jag han var fed up med stelheten och bara gav fan i konsekvenserna.
   Opassande, men ganska roande att han kände sig så pass bjussig och obrydd om karriär att han kunde tänka sig offentlig förödmjukeöse bara för att få lite utlopp för den säkert uppdämda avsmaken för den miljön..

   Radera
  4. Säkert ganska otillfredsställande avkastning på den satsningen. En person som Dave Chappelle har ju förfinat chockerandet till den grad att det faktiskt ger något.
   Men ett tappert infall från en människa i de omständigheterna.

   Radera
 3. Bocken reser sig igen nästa år, länge leve bocken.

  Att inte kommunen tagit kontroll över narrativet och arrangerar årlig bockbrännarfestival övergår mitt förstånd. En svensk Burning Man med jultema hade kunnat bli nästan hur stort som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, om de sparar och gömmer bocken till sista april så kan Gävle slå två flugor med en smäll och använda den till den brasan.

   Radera
  2. Om de har en officiell bockbrännare så blir hela skiten bara ett tråkigt kommunalt kulturevenemang bland alla andra.

   Radera
 4. Vill inte vara petig, men är inte vintersolståndet 16:59?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill nog påstå att derivatan byter tecken 16:58

   Radera
  2. Kanske skrivet i kod för att lura FI att fira försent. Rotera andra siffran bara så blir det rätt!

   Radera
 5. Antingen sker det lite i samråd så dom får sitt mediatid eller så är gävleborna riktigt fiffiga, dom har ju dynget runt vakter och drönare gick väl ett tag men inte längre.

  Kanske också svårt att impregnera halm bra?

  Jag minns eld-pilbåge, drönare med bensin-ballong, störtrusning av tomtenissar, rätt kul har det varit genom åren 😀

  SvaraRadera
 6. Bara byta flammskyddsmedel mot bensin, och peka med laserpekare.

  SvaraRadera
 7. Oden är väl en "han"? Loke kan förvisso kallas "hen" med rätta, med tanke på att han födde både Fenrisulven och Midgårdsormen, men Oden är väl ganska stabil? Eller har jag missat någon myt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du träffat Oden? Har du frågat hen hur hen definierar sig? Om inte, så är det nog säkrast att inte dra några slutsatser.

   Radera
  2. Sejd sägs ju ha varit en kvinnligt kodad aktivitet som Oden sysslade med så vissa anser ju att han är lite 50/50 eller åtminstone något av en drag queen vid tillfällen, om jag förstått det rätt.

   Radera
  3. Likaså Jesus, jag menar lång klänning, långt hår, skägg. Är jag den enda som misstänker en potentiell koppling till den Österrikiska operapopsångaren Conchita Wurst?

   Man ska vara försiktig med slutsatser som bloggaren m.fl. skriver.

   Radera