Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-01 07:08

Onsdagen inleds positivt i Asien - dollarn har försvagats igen

Onsdagsmorgonens börser inleder positiv i de asiatiska tidszonerna. Dollarn är återigen nere på nio kronor och fallet har dragit med sig guldpriset, samtidigt som tidigare oro för Xi/Omikron-mutationen av Wuhan-pesten blir allt mer tveksam.
Asiatisk tidszon
Stockholmsbörsen föll återigen på tisdagen efter en upprekyl på måndagen, men stödområdet förblir intakt och fredagens botten håller fortfarande. OMXSPI gick -0.61% och OMXS30 -1.35%.

Dollarn hittas nu på 9:00 SEK, men det är en enskild försvagning av just dollarn, då EUR ligger på 10:20. Dollarfallet drar med sig guldpriset som hittas på 515:- SEK per gram.

I USA var det hårda nedgångar under tisdagen med S&P-500 på -1.90% och Nasdaq 100 på -1.61%. 

I Asien är det dock muntra tongångar, undantaget Australien där ASX 200 går -0.28%.

Hang Seng går +1.25%, KOSPI +2.02%, Nikkei 225 +0.50% och Straits Times +1.67%.

Xi/Omikron-mutationens farlighet verkar allt mer bestå i åtgärderna för att stoppa den, istället för faktiska effekter av själva Wuhan-pesten, och marknaden är inte längre tvärsäker på att allt ska gå åt helvete igen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar