Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-29 08:50

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen på tisdagen - starkare krona - negativa Asienbörser tisdag morgon

Stockholmsbörsen slog nytt börsrekord igår och den svenska kronan stärktes ordentligt ovanpå det. Börserna är negativa i de asiatiska tidszonerna under onsdagsmorgonen.
Dagschart OMXSPI
Börsrekordet var marginellt, men både OMXSPI och OMXS30 slog rekord efter uppgångar på +0.57% respektive +0.58%.

Den svenska kronan stärktes också ordentligt och USDSEK hittas nu på 9:07 och EURSEK på 10:24. Bara små rörelser för de amerikanska räntorna.

Dock kanske man kan förmoda att OMXSPI befinner sig kvar i ett motståndsområde, så vi får se om index orkar bryta sig loss under årets sista handelsdagar. Att stänga året på börsrekord är ju annars tämligen ovanligt, men handlar bara om kalendermagi och har egentligen ingen särskild betydelse.

S&P-500 föll tillbaka marginellt från sitt börsrekord från i måndags och stängde med -0.10%s. Nasdaq 100 gick -0.48%.

I Asien är det röda siffror under morgonen, främst undantaget ASX 200 som går +1.21% efter att ha haft stängt och behöver köra ikapp.

Hang Seng gick -1.09%, KOSPI -0.89% och Nikkei 225 -0.56%. Straits Times går mot strömmen i Malackasundet och stänger på plus med +0.35%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar