Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-17 08:24

Nedåt på Nasdaq under torsdagen - nedgångar i Asien under fredagsmorgonen

Nasdaqbörsen föll tillbaka rätt hårt under torsdagen och nedgångarna fortsätter under morgonen i de asiatiska tidszonerna. Med en uppgång i Sverige igår är det inte orimligt att stödet testas igen idag.
Bullen och Bloggaren
Stockholmsbörsen steg från stödområdet under gårdagen och OMXS30 stängde på +0.77% medan OMXSPI gick +0.93%. Kronan har stärkts mot dollarn till 9:04 USDSEK medan EURSEK ligger på 10:24. Guldpriset är trots svagare dollar upp rejält till 525:- SEK per gram då guldet klivit från 1781 USD per troy ounce till 1806.

I USA backade S&P-500 igår med -0.87% medan techbubblan på Nasdaq pyste ut rejält med -2.61%. Detta i sig innebär antagligen att Stockholmsbörsen rasar ner till stödet igen och utplånar gårdagens uppgång. Större ras än så innebär att stödet faller och då kan det gå rätt snabbt utför.

De asiatiska tidszonerna ger inte heller något stöd att tala om.

ASX 200 är positivt med +0.11% och KOSPI bjuder på +0.38%, men på nedsidan går HAng Seng -1.20% och Nikkei 225 -1.79%, medan Straits Times backar -0.29%.

Om Stockholmsbörsen nöjer sig med att backa runt en procent håller fortfarande stödet. Men vi får se. Bollen är oval i amerikansk fotboll.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar