Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-15 13:11

God Helg - julgransprydnad från Skansen 1937

Nedanstående är en av fyra stycken änglar handgjorda av papper, avsedda som julgransprydnad 1937. Änglarna ska ingå i nationalparken Skansens samlingar. Fotot är med licens Attrbution-ShareAlike (CC BY-SA) och hittas i sin helhet på Digitalt Museum.
God Helg 1937 Attrbution-ShareAlike (CC BY-SA)
Man också hitta omslagspapper med God Helg på eller varför inte en jullöpare - en julduk - med texten God Helg hos Digitalt Museum. I övrigt finns det julfrimärken med texten God Helg du enkelt hittar med Google-Fu och nog kan hitta tillbaka till åtminstone 1913. Prova att googla "frimärke god helg".

God Helg har använts som en julhälsning i Sverige antagligen så långt bak i tiden det finns dokumentation och är en traditionell svensk julhälsning bland många andra varianter.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

10 kommentarer:

 1. Eller som Per Andersson skulle kunna säga:
  Oh my God, helg! Skål! :)

  SvaraRadera
 2. Kanske Eneroth ställer upp på att dela ut helgklapparna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi måste bevara Kronobergsandan

   Radera
  2. Frohe Weihnachten sa civilministern till sin kollega hårfrisörkan.

   Radera
  3. Julbocken blir kåtbocken, så att säga.

   Radera
 3. Känns som att jag missat nån samtida storm, typ på Twitter kanske? Lika bra det, samma bröl varje år. Det om något är väl en modern jultradition.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se det som ett trollinlägg.

   God Helighet!

   Radera
 4. Det finns inga "julfrimärken" med texten God Helg. Det bloggarjäveln gubbgooglat fram är inte FRIMÄRKEN, utan brevmärken/välgörenhetsmärken, som inte duger att frankera några brev med (enbart dekoration och visa att man är en duktig medmänniska).

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Brevm%C3%A4rke

  SvaraRadera