Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-25 15:16

Fortsatta förlustelser från falska flaggfabriken

Det ser ut som att Kreml, Putin och GRU igår på julafton (som inte är en högtid i de flesta länder) försökte sig på en falsk flaggoperation i ukrainska Lviv, där man misslyckades bränna ner det ryska konsulatet och fick nöja sig med att kalla upp Ukrainas charge-de-affairs till ryska UD för att protestera mot att Ukraina låter GRU-operatörer gå runt fritt i landet.
Den mångkulturella, mångspråkiga och multietniska Ryska Federationens utrikesministerium i Moskva
Angreppet mot det ryska konsulatet har alla tecken på att vara en operation utförd av GRU, framför allt på grund av den totala inkompetensen. Framför övervakningskameror slänge en person en enda molotovcocktail mot byggnaden, men flaskan studsade mot fasaden och började brinna först när den landade på marken en bit från byggnaden. Klassiskt inkompetent, klassiskt GRU.

Kanske skulle ett nedbränt konsulat använts igår som förevändning för att inelda ett militärt anfall mot Ukraina, men nu blev det bara lite smält snö så ryska UD fick nöja sig med att kalla upp Ukrainas toppdiplomat i Moskva för att protestera. Charge-de-affairs är den som sköter ambassaden när man inte har en ambassadör på plats.

Nu får vi se vad nästa försök till falsk flagga är, och om man har planerat någon B-plan när det första försöket misslyckades eller om vi får vänta några månader medan man försöker komma på en ny plan. Man borde ju utifrån tidigare misslyckanden ha ett omfall redo, men utifrån tidigare kompetensnivåer antagligen inte.

GRU:s insats kan ni skåda nedan.
Naturligtvis kan det förstås varit något annat än GRU, men så här skrattretande börjar åtminstone inte tredje världskriget. Denna gång. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Känns som att det är lite tidigt att hävda att Putin står bakom den attacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika tidigt som att hävda att det är Ukraina, vilket Ryssland hävdade direkt.

   Radera
  2. Känns väl mest rimligt att det var någon överförfriskad som säkert formulerat en lysande plan på puben och tänkte lösa saker på vägen hem..

   Radera
  3. "Landet Ukraina, som vi Kreml nu tjatat om i 10 år att det inte är ett land, ligger bakom attacken mot vår ambassad i Liv. Varför vi har en "ambassad" nånstans som inte är ett riktigt land? Well, nånstans ska vi ju skicka gamla spioner som bränt sitt cover"

   Radera
  4. @Daniel En något korttänkt kommentar, men gör det enkelt att kategorisera din tillhörighet. God fortsättning!

   Radera
  5. Geinteupp, är det viktigt för dig att kategorisera människor? Kan du inte diskutera objektivt?

   Radera
  6. @Geinteupp Kommentaren var objektiv. Lars presenterade inte några som helst bevis, mer än att Putin vill starta ett krig.

   Rent krasst, så läser givetvis invånarna i Ukraina också media, där de ser att Ryssland samlat en massa soldater vid gränsen. Om då någon gök får för sig att kasta en brandbomb mot ryska konsulatet, ser jag inte som otroligt.

   Radera
  7. @Johan Ja, varför inte? Lättare för mig. Sen följer jag nog bloggarens beteendemönster att kategorisera: svärjisar osv...
   Sen är det min objektiva uppfattning att det var en "korttänkt kommentar"!
   @Daniel Påstod inget annat än att den var korttänkt.

   Radera
 2. Förmodligen tar GRU sin inspiration från amerikanska filmer. Tyvärr är verkligheten lite mer bångstyrig än den är på tillrättalagd film. I verkligheten går inte flaskor alltid sönder när man vill, saker vill inte brinna eller också brinner de när man inte vill, vapen har rekyl i verkligheten (bara en sån sak), man blir filmad, och ingen bryr sig speciellt mycket.

  SvaraRadera
 3. "började brinna först när den landade på marken en bit från byggnaden."

  Där ser man - butiken sålde kass produkt.

  SvaraRadera
 4. Enligt The Hill så har Reuters rapporterat börjar Kreml skeppa hem trupper i tusental från och med idag.

  https://thehill.com/policy/international/587295-thousands-of-russian-troops-withdrawing-from-ukraine-border-report

  Oleksij Danilov, chef för den nationella ukrainska säkerhetstjänsten i en intervju med nyhetsbyrån AFP anger att Ryssland inte kommer att invadera, bla är truppansamlingen för blygsam för att med säkerhet lyckas. Uppåt 500.000 man behövs.

  https://www.hn.se/nyheter/v%C3%A4rlden/s%C3%A4kerhetstopp-putin-vill-krossa-ukraina-1.62543678?

  Vad är rätt eller fel i Putins skuggspel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 500 000 man är rimligt behov, men de behöver inte alla vara på plats första dagen och i första linjen. Dock ska man nog ta alla uppgifter om att man drar sig tillbaka med ett stort glas vodka. Finns noll anledningar för Kreml att säga som det är.

   Radera
  2. Det går väl inte att kommaifrån att det antingen är go hard eller go home för RF. Svaren från "väst" verkar väl hittils ha varit att sanktipner är att vänta och agerandet från RF verkar ju ha indikerat att devarit beteďa att ta ddt priset.

   Oavsett det, här är en artikel som hävdar att Ukrainas främsta svaghrt är flygvapen och lv.

   https://foreignpolicy.com/2021/12/23/ukraine-russia-military-buildup-capabilities/

   Radera
 5. Nästan lite oväntat att operatören inte lyckades sätta eld på sig själv...hade varit rimlig händelseutveckling mht tidigare insatser på order av onkel Vova.

  SvaraRadera
 6. Läste denna nyheten helt fel först i tidningarna. Trodde man hade kastat en molotov på Ukrainska ambassaden i Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den perfekta false flag operationen, bränna ned ukrainska ambassaden i Moskva, skylla på terrorister som nu enligt säkra källor gömmer sig i Kiev, invadera för att neutralisera terroristhotet. Det är så dumt att det är perfekt. Medans resten av världen plockar upp sina hakor rullar trupperna in för fullt!

   Radera