Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-13 05:09

Börsmåndagen inleder positivt i Asien efter positiv vecka

Veckan om gick var överlag positiv över hela linjen, trots att Stockholmbörsen backade på fredagen. Måndagen inleder positivt i de asiatiska tidszonerna, men blogginlägget är lite tidigare än vanligt så vi får väl se hur det slutar.
På väg hem från vårt södra grannland Polen och huvudstaden Warszawa, till skillnad mot Stockholm en riktig storstad, och då inte bara skyskrapor utan t ex butiker öppna dygnet runt och annat sådant som finns i riktiga storstäder, typ öppna ytor istället för Stockholms klaustrofobi där Hötorget eller Sergels Torg anses så stora att man inte ser till andra sidan. Blir rapport om bland annat coronarestriktionerna när jag lämnat landet.
Det är ju alltid kul att gå upp klockan 03 för att hinna med Fakiren hem så det blev en lite tidigare postning än vanligt.

Börsveckan slutade negativt i Stockholm emd -0.66% för OMXSPI och -0.35% för OMXS30. Veckan som helhet var dock starkt positiv med +.334% för OMXS30 och +2.36% för OMXSPI. 

I USA gick S&P-500 +3.82% och techbubblans Nasdaq 100 +3.95% trots inflationssiffrorna från USA.

Dollarn är stabil trots inflationen och hittas i skrivande stund på 9:07 USDSEK. EURSEK ligger också lugnt på 10:25. Guldpriset är något upp och återfinns på 520:- SEK per gram.

De amerikanska räntorna backade något i fredags och glappet mellan 2-åringen och 10-åringen ökade återigen.

I Asien är det positiva tongångar under morgonen över samtliga index bloggen följer.

ASX 200 +0.61%, hang Seng +1.03%, KOSPI +0.37%, Nikkei 225 +0.85% och Straits Times +0.28%.
Big pew-pew, much brrt.


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

 1. "typ öppna ytor "

  Typ öppna ytor det har man gjort typ 1944 på order av typ Adolf Hitler. Han beordrade total ödeläggelse av staden. Arkitekter hade sällsynt fritt spelrum efter kriget vid återuppbyggnaden av staden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skicka ett Verbrennungskommando till Stockholm så vi kan få lite öppna ytor, ut med det gamla osv.

   Radera
 2. En av de stökigaste nyårsfesterna jag varit på i hela mitt liv var i ett lägenhetskomplex bakom parken där den nedre bilden är tagen.

  SvaraRadera