Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-15 08:51

Börserna föll vidare under tisdagen - dags för test av stöd på Stockholmsbörsen

Börserna föll vidare under tisdagen och Stockholmsbörsens OMXSPI närmar sig nu ett stödområde där vi kanske får se en vändning eller paus för nedgångarna. I övrigt är det negativt eller oförändrat i Asien under morgonen och kronan fortsätter försvagas på oron. Ikväll blir det amerikanskt räntebesked.
Dagschart med stöd- och motståndsnivåer för OMXSPI
Stockholmsbörsen föll vidare med -1.04% för OMXS30 och -1.59% för OMXSPI. Det tar oss till ett stödområde där börsen handlats mycket och även vänt  tidigare. Kanske blir det en vändning eller åtminstone paus i nedgångarna nu, men vi får väl se.

Kronan försvagades och USDSEK hittas på 9:13 och EURSEK på 10:28. Guldet föll dock ligger nu på 519:- SEK per gram. Detta kan i sin tur tala för en vändning eller paus på världens börser - om man säljer av guld vid börsfall så är det för att stoppa in pengarna på börsen istället.

De amerikanska räntorna steg något.

I USA gick S&P-500 -0.75% och techbubblans Nasdaq 100 gick -1.04%.

Under morgonen är det oförändrat eller negativt i de asiatiska tidszonerna. ASX 200 -0.70%, Hang Seng -0.98% medan det är oförändrat för KOSPI på +0.05%, Nikkei 225 på +0.10% och Straits Times på -0.04%. De senare talar för en paus i nedgångarna i Stockholm idag, åtminstone tillfälligt.

Ikväll ska den amerikanska centralbanken Federal Reserve ge ett räntebesked vilket säkert kommer dominera anspänningen på marknaderna idag. Den högsta inflationen i USA på nästan 40 år misstänkts kunna påverka Federal Reserves formuleringar kring varför de låter räntan ligga och det kommer således bli en stor dag för kremlologerna som ska tolka orden på guldvåg.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Appropå börsen. Hur ser du på Climeon efter det enorma fallet i år.

    SvaraRadera