Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-08 09:54

Bloggläsarnas synder som 15 - 16-åringar i urval

Hela 216 bloggläsare valde att anonymt i gårdagens enkät svara på vad för dumheter de hade för sig som 15 - 16-åringar. Bitvis skrämmande läsning, och ett urval presenteras nedan.
Bloggläsarna verkar genererat en del sådant här i sin ungdom
Enkäten är anonym och det finns inget sätt för mig att identifiera eller spåra respondenterna. Svaren har nu också raderats. Man kan väl säga att det finns en del ungdomssynder bland de som vågat svara, en del mildare en del extremt grova, varav de värsta inte kommer presenteras här och även kan riva upp gamla sår om brottsoffer eller anhöriga läser. Även de fallen visar dock ånger, vilket kanske är poängen - nämligen att den man är som 15 eller 16 år gammal inte är vem man är idag. 

Bloggens läsare är till 95% män och hittas generellt i åldern 30 - 55 år, men några demografiska data på svaren har inte samlats in. Från tidigare data är cirka 75% av bloggläsarna idag högutbildade, högavlönade och jobbar som tjänstemän, chefer eller egna företagare och ska kanske generellt klassas som vita medelålders män.

Det finns inget sätt att verifiera påståendena, men generellt är det nog få anledningar att ifrågasätta dem.

Spänn fast er.

Trimmad moped

Att ha trimmad moppe verkar varit rätt vanligt. Ett urval av dessa.
Var för Sveriges inträde i EG och stödde även EMU. Körde även trimmad moped (gick i 40-45 ish mot det då godkända 30). 

Trimmad moped, och då menar jag trimmad, polisen tog mig i 95 km/h

Drack starksprit, körde trimmad moped, snatteri

Provade dåtidens 'spice'. Drack på tok för mycket alkohol. Körde trimmad moped(OBS opåverkad!).

Körde trimmad moped folkölsberusad rätt ofta, slogs och röjde runt vid ett fåtal tillfällen. Står för att jag gjort det, men inget jag skulle rekommendera eller är stolt över. 

"Trimmade min moped och körde ifrån mina kompisar, polisen jagade mig och dom viste naturligtvis ""vem det var"". Hem och skruvade bort trimmdelarna och körde ut igen på gatorna i vår lilla by. Mitten av sjuttiotalet var det ingen elektronik i mopederna som det är idag. 

Radiobrottslighet

Att sända piratradio eller på vissa frekvenser var och är förstås förbjudet. Men det hindrade tydligen inte mången tonåring.

Piratradiosändare på FM bandet. En multibandsradio från Hobbex tillsammans med lödprojektet från högstadiets fritt valt arbete blev en radiosändare. Mha den plus busringning lurade jag och kompisen hyreshusområdets gamla tanter att de var med i radio.

Byggde mig en radiosändare för fm-bandet ca 90 MHz, naturligtvis otroligt bredbandig sändare med mina egenlindade spolar. Sände musik och mina kompisar lyssnade. En kväll ringde det på dörren och jag hörde min mamma öppnade och det var Televerket radio som undrade om vi hade en radiosändare i vårt hus. Min mamma sa att det har vi inte -oförstående som hon var. Det togs upp någon kväll vid middagen och min pappa sa att dom har troligen pejlat in vårt hus, min pappa viste naturligtvis vad jag byggde. Detta hände i mitten på sjuttio när jag var i åldern 15-16.

Misshandel och slagsmål
Fylleslagsmål. Blev dömd för misshandel. Riktigt onödigt.

Slagsmål, droger, steroider= Daddy issues, Revolt. 

Skadegörelse, inbrott, slagsmål etc. 

Gått med kniv och tårgas 

Skadegörelse, stöld och inbrott

Fylla och skadegörelse. 

Krossade flaskor utanför diskotek 

Skadegörelse och stöld

Flertalet inbrott för spänningens skull (stal aldrig något)

Snattade i affärer under ett års tid. Åkte till sist dit och har aldrigt gjort det igen.

Sparkade sönder bilrutor, smällde brevlådor, slogs, körde bil utan körkort och söp.

Kastade ägg på lärarens hus, uppmanade andra till stöld av skolans grejer

Förstörde andras egendom, köpte prylar för stulna kortuppgifter

Kastade sten på ca 10 fönster på en K-märkt byggnad

Stal inloggningsuppgifter (testade, gjorde en fake-inloggingssida till skolans datorer)"

Stölder, narkotikabrott, alkoholförsäljning, olovlig körning, urkundsförfalskningar (tillverkade falska legitimationer på ett smått genialisk sett om jag får säga det själv). Var aldrig misstänkt för ngt så vitt jag vet och dömdes aldrig. Hade jag blivit det hade nog livet sett väldigt annorlunda ut nu.

Kasta äpplen på bussar, pangade rutor på skolan, sköt folk med laserpekare, pallade alla frukt o grönsaker i byggden, söp o slogs här o där

Sparkade sönder min träslöjdslärares postlåda (när denne, av mig ovetandes, såg på)

Skyddande av brottsling, gömde kamera med foton (på den fanns det foton på skadegörelse, graffiti) i en tvättmaskin i samband med husrannsakan i min dåvarande pojkväns pojkrum. När polisen kom tog jag hans kamera och gömde. Föga troligt att jag hamnat i samma sits idag men om det skedde skulle jag eventuellt göra samma sak. Skulle aldrig tala högt om det dock. 

Sprängämnen, vapenbrott, allmänfarlig ödeläggelse, mordbrand, brott mot rikets säkerhet
Sprängdåd på skola

Ägt och kört bilar och motorcyklar. Tillverkat krut och andra sprängmedel och genomfört sprängningar i skog och mark. Tjuvjakt och tjuvfiske. Tillverkat primitiva men fungerande skjutvapen och använt dessa, dock inte mot andra människor.

Kastade färgsprayburkar i öppen eld med explosioner som följd.

Jag sålde smuggelvodka och sköt med luftpistol från lägenhetsfönstret. 

Kastade sönder isolatorer. Snattade. Lade saker på järnvägsrälsen för att se om de blev platta. Stal grejer ur förråd. Balanserade på livsfarliga broar. Sprängde dynamit och egengjorda rörbomber. Smög på definitivt förbjudna platser.

Flydde från polisen efter att ha sågat mig in i en övergiven militär bunker. Var möjligtvis något yngre:.

Sprängde postlådor

Sprängde saker, brände saker, trimma moppe, latexblåsa på sakta doppande kran i kemisalen tricket, stinkbomber i plugget, James Bond före 15 år, köpte kirsebärsvin i Danmark, lurade varuautomat, åkte buss på barnbiljett, osv..... 

Tillverkade sprängämnen (krut)

Pyromani. Snatteri. Smällde brevlådor runt nyår. Mobbing av klasskompisar. Lyssnade på Ultima Thules stora hit-CD.

Inbrott (ett antal), diverse trafikförseelser (på moped och cykel), mordbrand (altså luntning), tjuvfiske, brott mot allemansrätten. Uppvuxen på landet helt enkelt.

Pangade ca 15 fönster på ett öde hus. Kul, mindre kul när vi blev påkomna

Tillverkade olagliga sprängämnen med kompisar i Unga forskare.

Bilinbrott för att stjäla bilstereo. Inte för att sälja utan mest för att se om man kunde (och för adrenalinkicken). Efter man dyrkat upp bilen (målet var att aldrig göra fysisk åverkan så att bilens låsfunktion skadades) och stereon plockades ut varsamt utan skador. Ibland la vi den på taket men allt som oftast på passagerarsätet fram. Under ett tag vandaliserade vi mycket på torget där jag växte upp men det var aldrig ngt som drabbade privatpersoner direkt utan mest reklamskyltar. Detta i ngn form av protest för att kommunen stängde ner en väldigt väl fungerande fritidsgårdsverksamhet med replokaler för lokala band, biljard och pingisrum samt det nya med kabel-TV där man kunde njuta av det nya med MTV och upptäcka den spännande musiken man aldrig hittade annars. 
Just det här med replokalerna var ngn speciellt. Banden fick låna gratis men i motprestation skulle de spela live på fritidsgården när det behövdes och "Gården" hade livespelningar varannan vecka på fredagar.......
Det var riktigt jäkla kul...... 

Sköt på en polisbil med luftgevär, (Bavaria55) gick inte hål men blev en rejäl buckla, sprängde en odetonerad burkladdning som vi hittade på ett skjutfält.

Sköt hagelgevär lite överallt. Sprängde saker lite överallt. Ingen person skadades tack & lov.
Värderingar som inte flugit idag inklusive heilande
Inte så mycket 15-16, men runt 17-18 har jag betett mig mee-too illa mot några tjejer i klassen. Inget jag är stolt över...

"Vi sjöng Svenska klassiska stamsånger från ""Sjung Svenska Folk"".
Det begriper alla att sådant var förfärligt rasistiskt, **tiskt & så vidare.
Numera är det skampåle & spöstraff för sådant!!"

För många för att bli Civilminister. Men jag är glad att gruppchattar inte fanns på den tiden och att alla sociala media plattformar sedan länge är döda och begravda (lunarstorm). Tveksam och det finns en hitlerhälsning på bild men det utfördes definitivt sådana om än i ironisk "förstod inte bättre"-anda. 

Tyckte det var roligt med extremhumor och heilade bl.a. på fester

En hel del offentlig nakenhet. Mindre stölder. Några fall av grav berusning -- modell somnade utomhus på vägen hem. Definitivt en massa icke politiskt korrekta skämt och gester, både om sexualitet och nazism (utan att umgås i sammanhang där de åsikterna framfördes på allvar). Genomlevde tonåren under ironins förlovade 1990-tal när man kunde göra vad som helst "på skämt". Lyckligtvis också innan mobilkameror slog igenom ordentligt...

Jag och mina kompisar skrev om låttexter till väldigt rasistiska sådana och gick och sjöng dem i korridorerna i skolan. Tänk typ "Köpa vingar för pengarna", fast med texten: "Jag ska köpa neg*ar för pengarna, och odla bomull på ängarna". Detta hade vi väldigt roligt åt, och det är något jag ser tillbaka på med väldig skam. Märkligt att ingen vuxen ens reagerade på sådana saker. 

Rattfylleri, vandalisering, hets mot folkgrupp 

Efter att vi sett filmen Mississippi brinner så snickrade vi ihop ett kors (ca 3m högt!) och tände på nere vid havet. Vi gjorde detta i en naiv, för skoj skull anda. Helt utan, för oss iallafall, politisk agenda. Den syntes milsvid där nere och polis var kort efter på plats. VI avvek jäkligt rappt ifrån platsen och låg gömda länge. Hade jag varit folkvald idag hade detta minst sagt kunnat användas fel... 
Sprang från polisen efter arrestering för ungdomsfylla. Var med och omringade en polisbil för att bryta ut en kompis som var arresterad för misshandel.

Jag drack smuggelsprit, lyssnade på Ultima Thule och har hamnat på bild där jag hailar. Inte för att varken jag eller mina kompisar var nazister utan för att det vad coolt just då. Veckan efter lyssnade jag på hip-hop och önskade att jag var mörkhyad och bodde i USA. 

Ritade hakkors på en kyrka. Gjorde inbrott i bilar.

Gjorde garanterat Sieg Heil-hälsning flera gånger för det var häftigt och ”dumt”

I den åldern gjorde man en jävla massa dumt för att känns sig cool och passa in. , Reta folk på taskiga sätt, rasistiska- och sexistiska skämt, vara uppkäftig mot föräldrarna. Har säkert gjort någon hailning "på skämt" också. Man var en idiot då, och man kan bättra sig till en bra människa, punkt.

Heilade hejvilt och hängde med vitmaktprofiler, inget av det jag då stod för står jag för idag. Det är bara löjligt att ta en bild på 15-16 åring och hänga ut den i media, självklart har man helt annorlunda värderingar som vuxen än som tonåring.

Sjöng med i den där sången om Olof Palme som gick på bio. Den sjöngs av fler och mindre radikala organisationer än SD, kan jag intyga. 

Snattade. Plankade. Stal alkohol. Var på fest där det heilades, spelades vit makt-musik och satanistmusik. 
Politik
Medlem i Ung vänster, hitlerhälsning

Jag var med i SSU. Ett misstag som sedan rättade till.

Argumenterade under gymnasietiden för Moderaternas politik.

Hängde i en del pro-israeliska kretsar under mitten/slutet av 80-talet, främst som en protest mot den generella hållningen från (S) i palestinafrågan och mot Jan Guillou i synnerhet. Finns nog lite bilder djup nere i källaren från några tafatta demonstrationer inne på Sergels Torg som skulle kunna förstöra en eventuell politisk karriär.

Var med i Ung Vänster och MUF - samtidigt
Övrigt
Använde kommandotolken för att fejka en lärares email-adress och skickade ett meddelande till en klasskompis att han fått IG på ett prov. Han tyckte det var kul när han fattade att det var ett skämt, men hans mamma och klassföreståndaren (vägrar använda ordet mentor) tyckte att det var mindre kul. Ganska oskyldigt men jag var alltid väldigt skötsam. 

Streaking, allmänt ung och dum

Ställde mig på avslutningen i 9an med stövlar, bar underkropp och kavaj upptill och tömde en brandsläckare på studierektorn när han talade och skrek ”pervo, tycker du det här är ok”. (Han var ett as som tafsade på flera kvinnliga med studenter och troligtvis mer - en av hans favorit ”skämt” var att han skall spruta ner tjejerna - han fick sparken senare) 

Knarkade söp och stal allt som inte var fastskruvat, låg med vemsom..

Rattfylla, moped 1,7 promille.

En jämrans massa hyss och olagligheter av allehanda slag. Är polis idag.

Piratkopiering av spel och film.
Vad övriga 30 000 - 50 000 unika bloggläsare per vecka sysslade med framgår ej. Detta var ett urval av svaren och ganska representativt för de som inte citeras ovan, undantaget de grövsta redogörelserna som förhoppningsvis var ett sätt att få skriva av sig anonymt. Som skönlitterär författare är det förstås alltid intressant att konstatera hur verkligheten kan överträffa dikten.

Allt är nu raderat och glömt och enkäten har nu inga svar längre. Nu ska jag tvätta hjärnan från en del av det som inte publicerades. Kvar finns kommentarer till enkätinlägget.

46% står för det de gjort, men utifrån en del textsvar betyder det att de erkänner handlingen men är inte stolta eller skulle göra det igen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

28 kommentarer:

 1. Wow - vilken Bucket List, bara att börja beta av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget slår autentiskta historier när det gäller att skapa realistisk bakgrund för framtida bokkaraktärer - smart jobbat av författaren här, gratis research - men en Bucket List Grand Slam är nog inte att rekommendera. :-)

   Radera
  2. Kanske Amazon är intresserade av att göra en serie "Cornu Bucket List Grand Tour" genom riket?

   Radera
 2. Nostalgitripp på gott och ont att läsa allas bekännelser, var tydligen mycket man förträngt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen. Blev påmind om många ungdomssynder man hade glömt bort.

   Radera
 3. Då är frågan vad man menar med "står för handlingen".

  Själv trodde jag att jag var helt utan ungdomssynder, bortsett från typ nedskräpning, men jag inser nu att jag nog gjorde en och annan olaglig grej trots allt. Piratkopiera spel till C64 (eller åtminstone använda piratkopierade spel) är väl det värsta. Langning av folköl till klasskamrater på fel sida av 18 ingår väl också, men det är väl knappt olagligt :-)

  Räknas stöld av växelmynt från föräldrar? Stöld är väl inte olagligt?

  SvaraRadera
 4. På högstadiet försökte jag rösta fram klassens mobbare till elevrådet, men folk tog det hela på alltför stort allvar så det misslyckades. På gymnasiet däremot hade folk mer humor så vi skickade klassens lataste elev, clownen, till elevrådet och skrattade gott åt hans berättelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ganska vanligt att klassens mobbare blir elevrådsrepresentanter och dessutom om skolan pysslar med det klassens "friends representant" eller vad det heter. Oftast är det ju så att de som mobbas är minst populära och de som mobbar är hyggligt poppis.

   Radera
 5. Ja när man läser listan får man ju lägga till fildelning på sina synder då jag hade en server snurrare i studentkorridoren som använda sveriges då bästa bredband för att dela filmer över hela världen. Men intressant läsning och sätter ju perspektiv på vilka skitsaker vi jagar politiker för. Att aftonbladet håller på och jagar denna stackars minister men låter Ygeman glida undan elkrisen är ju fashinerande vilken dålig journalistisk nivå svensk media håller.

  SvaraRadera
 6. Tvätta hjärnan...bra uttryck. hehe.

  SvaraRadera
 7. Jag var rätt präktig som tonåring (har bättrat mig något sedan dess). Det värsta jag gjorde var väl att ladda ner spel och musik och ha trimdelar till moppen, som dock aldrig fungerade så körde väl bara på allmän väg nån enstaka gång. Alkoholdebuten kom som 17-åring så även om det är på fel sida av strecket så är det nog mer präktigt än de flesta. Tog inga som helst droger. När jag var lite yngre (runt 10?) var jag med en äldre kompis som lade sten på rälsen innan tåget kom och det är väl det mest pinsamma idag kanske. Sen slogs jag väl en del på låg- och mellanstadiet men inte efter det.

  På pluskontot (avseende gott uppförande då, inte för det sociala kan jag lova) var att jag var elevrådsordförande och den enda som hade cykelhjälm på högstadiet. När läraren kallade till me too-samtal med killarna i klassen så behövde inte jag närvara, etc.

  Att sluta vara så präktig och börja festa i slutet av gymnasiet/början av universitetet var det bästa som hänt mig, rekommenderas starkt till alla som nu är pluggisar och semi-incels i tonåren, precis som jag var.

  SvaraRadera
 8. Jag råkade säga negerboll och bög några gånger, händer fortfarande ibland.

  SvaraRadera
 9. Oj detta missade jag... Synd då jag utan större illvilja lyckades med det ena och det andra.... Uppväxt på landet drar nog till uppfiningsrikedom (tristess)

  SvaraRadera
 10. Cornus pedagogiska poäng med att fråga bloggläsarna vad vi själva gjorde i 15-16 åldern för att på detta sätt uttrycka "den som är utan skuld - kan kasta första stenen" är klockren och mycket lyckad. Hade också förträngt allt dumt jag gjort i samma ålder och fått en hel del minnesbilder efter att ha läst läsarnas samlade "bucket list". Fantastiskt rolig läsning för övrigt. Grymt bra blogg-inlägg.

  Så till min poäng. Detta visar på vikten av att som medborgare och samhälle tillämpa förståelse, (gärna intresse) samt acceptans och förlåtelse hellre än kritik, straff och fördömelse för dumma beslut och dumt beteende generellt. Mycket dumt beteende oavsett ålder i livet kan ju närmast anses som en merit i form av intelligens, initiativförmåga och kreativitet. Snabbaste vägen till förståelse för varför ett visst handlande är mer rätt än andra är ofta genom att först göra motsatsen, kanske riktigt dumma saker. Om dumt handlande i mångt och mycket leder effektivt fram till vishet för vad som är rätt och riktigt borde vi kanske tänka om i hur vi dömer och fördömer sådant beteende? Det kanske är det våra politiker har förstått i sina djupa vishet? Miljöpartiet är i själva verket de största kärnkraftsvurmarna och de har för länge sedan insett att vi måste plocka bort all kärnkraft för att vi andra ska förstå hur mycket vi behöver den och hur bra den faktiskt är. Bra gjort miljöpartiet, om det var det ni strävade efter så lyckades ni verkligen!

  SvaraRadera
 11. Biktfader Cornu. Ytterligare en merit att lägga till din sedan tidigare långa lista.

  SvaraRadera
 12. Egentligen tycker jag denna historia tar priset, även om det inte var i ungdomens dagar som han gjorde det.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/31-aring-greps-for-bygge-av-karnreaktor-i-koket/

  SvaraRadera
 13. Problemet med "den som är utan skuld kastar första sten" är att vissa brott har samhället mycket svårt för att förlåta eller tillåta bikt på.

  En HH-hälning är en sådan symbolhandling som om den uppenbart inte görs i ett mycket satiriskt sammahang så är det svårt att förlåta. Än svårare blir det när personen försöker hävda att "jag minns inte", men det är uppenbart jag på fotot och det är från min dåvarande bostad.

  Det finns vissa handilngar som så uppenbart är olämpliga att om någon vid 15 års ålder inte känner till att det är olämpligt så gör det peronen i sig direkt olämplig i sig. Pedofili, HH-hälsning och grov ratfylla är några sådana handlingar som "bara inte gör".

  Själv känner jag människor som kört rattfulla och utan körkort men där liv varit hotandes och de varit de enda som kunnat ta dem till sjukhus för akut vård. Ja, de blev stoppade av polisen vid tillfället, men istället för böter fick de poliseskort till sjukhuset för det var uppenbart så akut.

  Jag har själv brutit mot alla trafikregler som finns då vi letade efter en individ som skulle till järnvägen för att ta sitt liv. Jag hade glatt tagit 6 månader utan körkort samt några månaders fängelse för att hjälpa till att rädda det livet. Personen lever idag så vi hittade denne och fick iväg personen från spåren innan något tåg kom, marginalen var mindre än 5 minuter. Mina hot om att använda tillräckligt med våld för att få bort personen från spåren var högst verkliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du finns, Tistel.

   Radera
  2. Jo, jag är lite sjuk i huvudet. Inte många som känner till den specifika händelsen men jag tog rätt många trafikljusen mot rött i alldeles för hög fart. Jag kände mig rätt stolt inombords när jag sedan var på bröllopet.

   Radera
 14. Den pedagogiska poängen är väl att ministrarna har möjlig att lägga korten på bordet och även ungdomssynder. Problemet uppstår när man inte gör detta detta, lägg till dålig mediehantering och bortförklaringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med alla svar från läsare torde det vara statisktisk helt möjligt att dissa ministrar som inte kommer helt clean.

   Haila skiter jag I, jag vill veta vad hen kan göra för mig nu, helt oavsett ungdomsbagage.

   Radera
 15. På Twitter:
  Förra veckan, alla har betalningsanmärkningar.

  Denna vecka, alla festar med nazister.

  SvaraRadera
 16. Att vara minister är att vara en ledare för många anställda och även i folkets ögon,
  även om det gått lång tid kan vissa handlingar göra att personens förmåga att inspirera och leda påverkas då man får en uppfattning om en person från dess handlingar. Även om det kan tyckas orättvist kan gamla synder påverka så pass mycket att ledarrollen skadas och man blir då olämplig, det finns dock andra jobb att välja på som tröst.

  SvaraRadera
 17. Fan att jag missade detta. Jag hackade skolans datorsystem, wipeade en lärarhårddisk och bytte ut skrivbordsunderläggen (som inte skulle kunna bytas ut egentligen men säkerheten sög ju röv) mot en bild på en man som töjer ut sitt anus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev ovan, ett tilltag som var ett gott exempel på intiativförmåga och kreativitet. Får man fråga vad du sysslar med nu? Expert på datasäkerhet?

   Radera
 18. Den undersökningen missade jag. Som den moppetrimmande wareztankande brevlådesprängande lille djävul jag var som ung har jag inga chanser att bli politiker. Men det har jag inget intresse av.

  Samtidigt skulle jag tycka det var skitkul att hitta min postlåda i slamsor på nyårsdagen och välkomnade ett äggande av huset eftersom jag missbedömt halloweendatumet innan rona gjorde allt tråkigt och mulat i mig allt godis själv.

  Vägra bli en surgubbe.

  SvaraRadera
 19. Gjorde en massa saker som var olagliga men rätt ofarliga.

  Det farligaste var när jag och en kompis snodde överblivna tändhattar, tjärstubin och dynamit från min morbror, och gick ut i skogen och sprängde träd.

  Vi hade också lite ammunition 7.65 som vi tog bort kulorna från och satte i en tjärstubin och klämde till. Vilket fick en plåtburk att flyga högst?

  Det var tändhatten.

  Vi gömde överb liven dynamit tillsammans med några porrtidningar under en trapp, men de var alla försvunna efter ett tag. Misstänker att min morbror skötte det hela diskret.

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera