Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-09 08:52

Blandat på torsdagsmorgonen i Asien - dollarn faller

Börserna går blandat i de asiatiska tidszonerna under morgonen. Dollarn faller efter att de långa räntorna gått ner.
Uppåt
Stockholmsbörsen stängde negativt under onsdagen med -0.26% för OMXSPI och -0.36% för OMXS30. 

I USA var det dock plus med +0.31% för S&P-500 och +0.42% för Nasdaq 100, vilket kanske talar för positiv Stockholmsbörs strax.

Dollarn förvagas och hittas på 9:05 SEK, kanske på grund av att de långa räntorna fallit i landet, men de vände dock upp igen igår. Dollarn borde inte vara värd något alls, men kärnvapenmyntfot och tilltron på att landet alltid kan trycka mer pengar för att betala sina gigantiska statliga underskott håller förstås valutan under armarna.

Guldpriset hittas på 520:- SEK per gram.

I de asiatiska tidszonerna går börserna blandat under morgonen vår tid. ASX 200 -0.28%, HAng Seng +1.23%, KOSPI +0.93%, Nikkei 225 -0.47% och Straits Times +0.17%.

Det oskattade elpriset är i skrivande stund extrema 347 öre per kWh i SE3. Dessvärre börjar man vänja sig då det bara är siffror på en skärm och räkningen inte har kommit för december än.

Och jag noterar att jag vid snöskottning inte hinner med tidiga morgoninlägg på bloggen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. O.T.
  Och med risk att jag kan framstå som manisk.
  Nu har Ryssland infört exportrestriktioner på gödningsmedel.
  https://www.ja.se/artikel/2229774/ryssland-bromsar-gdselexporten.html

  SvaraRadera
 2. "Dollarn borde inte vara värd något alls"

  @Cornu: Vad grundar du detta påstående på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En statsbudget där man lånar 1 USD för varje 2 USD i utgift. Lyxfällan deluxe, man är de facto bankrutta.

   Radera
 3. Rekommenderar alla att muntra upp sig genom att gå in på DN och se hur Barbara Bergström klätt ut sig till Elton John och bl a torkar händerna på DN:s personals skjorta samt berättar om hur hon leker islamisk moralpolis i sina skolor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste jag? Är det DN så är det väl förhoppningsvis bakom en betalvägg så man slipper ens om man vill. Och vem BB är vet jag inte oavsett.

   Radera
  2. Makalöst reportage, tur att friskoleägarna brinner för barnens utbildning.

   Radera