Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-12-27 13:37

Aladdin - en bildsekvens

Det får räcka nu. Lägger denna här.
Så här får det bli
Inte ens om vi hade haft en gårdsgris hade man nog fått utfodra den med detta. Dels är ju inte Marabou registrerad foderföretagare och alla vet ju att zombieapokalypsen uppstår om man ger människoföda som inte finns registrerat som djurfoder i EU:s register till djur. Dels är det antagligen djurplågeri.

Tror av samma anledning att pralinerna inte ens hade varit tillåtna att använda som åtel åt vildgris.

Möjligen hade de dugit åt svenska pensionärer på slutförvar på ett äldreboende.

Om ni undrar över soptunnan så kommer den från IKEA, och eftersom plastpåseskatten gjort plastpåsar från mataffären svindyra har vi gått över till att använda sopsäckar och en större soptunna istället. Huruvida det sparar miljön att använda 125-literssäckar istället för att återbruka mataffärens plastpåsar lämnas som en övning åt Miljöpartiet. Billigare är det iaf. Och rätt praktiskt, då hela behållaren kan flyttas dit man behöver den om man ska hantera stora mängder avfall. Plus att mössen inte tar sig in till soporna via håltagningarna för vatten och avlopp.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

32 kommentarer:

 1. Klusterbomber laddade med Alladinpraliner?

  "'ause napalm sticks to kids"?

  Tänk er det mot ryska beväringar uppfödda på vattnig kålsoppa och gruppvåldtäkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Tänk er det mot ryska beväringar"

   Mot ryska beväringar hjälper flaskor, dunkar, tunnor med sprit. Istället för att kriga kommer de supa.

   Radera
 2. Bilden "Julfirande hos Wilderängs - en fotoserie i tre delar", säljs som NFT på en kryptobörs nära dig.

  SvaraRadera
 3. Nu väntar vi bara på att någon skämtare köper 10 askar och skickar dem till dig.

  SvaraRadera
 4. Dom har lurat dig Cornu, Alladin finns instängd i en flaska!

  SvaraRadera
 5. Blandar du plast, kartong och kompost i samma kärl? 🧐

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har inte uppfunnit kompost i Sthlm och GBG med omnejd.

   Radera
 6. Verkar som att toppnivån på pöbelchoklad är Lindt Master Pieces. Ett verkligt lyft både visuellt och smakmässigt från exempelvis Marabouklonen Paradis som jag nästan tryckte i mig en hel ask igår (det som inte går att äta får gå till återvinningen där man lämnar in överbliven färg och sånt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lindt´s choklad är godast. Men numera får jag nöja mig med choklad från Lidl, med solros-lecitin istället för soja-lecitin, som jag får en allergisk reaktion av.

   Radera
 7. Ang. möss bland hushållsavfallet, vi har inte fått in en endaste mus i huset i år och knappt några spår av möss i ladugården heller, förra året var musår och vintern var katastrof med säkert hundra tömda fällor, i år är här ingenting alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen här heller, ifjol var första året vi fick in möss i huset sedan vi flyttade in.

   Radera
  2. Vi fick en mus i huset när vi hade öppen ytterdörr med tjocka gardiner fördragna, så att vår gamla dalmatiner kunde gå ut och kissa på egen tass mitt i natten. Musen hämtade hundmat och bosatte sig i TV-bänken och vi döpte honom till "Putsku", ett finskt smeknamn på Putin, eftersom han försökte erövra vårt hem. Men sedan blev han jättetjock och det blev uppenbart att "Putsku" var hög-gravid. Vi avhyste "Putsku" vänligt men bestämt, inte minst pga min systers svåra allergi för möss med astma-attacker (hon kan sova endast i våra nyaste byggnader som inte har haft mus-besök ännu).

   Radera
 8. Vi tillhör den till åren komna skara som växte upp med Aladdin som en modernisering av den hemlagade konfekten. Årets röda ask gjorde dock barnbarnen med glädje processen kort med utan omedelbart belasta sjukvårdsapparaten - månne detta kan förmå bloggar till en orosanmälan till sociala myndigheter över vilka ansvarslösa föräldrar de små har?

  SvaraRadera
 9. Använd chokladen till musfällorna.

  SvaraRadera
 10. Avseende möss så hade vi en mus/råtta i källaren som stal potatis. Vi köpte en fälla och försökte med allt möjligt, leverpastej, kattmat, potatis, osv. Ingen gick i fällan. Råttan skulle ha absolut ha potatis som var större än hålet vilket innebar att det låg potatis med bitmärken på golvet när man kom ner.

  Till slut öppnade jag Alladinasken och offrade den finaste godisen i fällan och tänkte ”nu du” men godisen vart också ratad, tomt i fällan. Murade till slut igen råtthålet in under trossbotten och hoppades att ingen dålig lukt skulle uppenbara sig, vilket det inte gjorde som tur var.

  Så var inte orolig för komposten avseende godisarna iallafall.

  SvaraRadera
 11. Varför inte köpa vanlig hederlig 40L avfallspåse på rulle? 25 påsar kostar ca 15 - 20 kr på Hemköp/ICA/coop etc. Borde ju bli en hel del svinn på 125L påsar, dvs svårt att fylla dem till dess kapacitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar köpa rullar med avfalls-påsar i traktens ökända lågpris-affär (som pröjsar dåligt och behandlar personalen illa).

   Radera
 12. Hundar dör om de äter choklad. Matsmältning tål inte det. Levern pajjar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mörk choklad är livsfarligt för hundar, medan ljus choklad i små mängder är mindre farligt.

   Radera
  2. Teobromin i choklad är gift för hundar.

   Radera
  3. Människor för också om de äter mycket choklad för ofta.

   Radera
  4. Wikipedia:
   Teobromin är starkt toxiskt (giftigt) för många djur, bland annat hundar och katter eftersom de till skillnad från människan saknar det enzym som bryter ner teobromin. Störst är faran för hunden, eftersom katten sällan får i sig så stor mängd som behövs för att förgiftning ska inträffa.

   Oftast får djuret i sig teobromin genom choklad, och hur allvarligt läget kan bli beror på kakaohalten. Ju högre kakaohalt, desto farligare.

   Radera
 13. Helt rätt, varför slösa kalorier på dekadent smuts.

  SvaraRadera
 14. Neeeej! synd på den fina chokladen, hemma måste vi numera fördela ut den vita chokladbiten efter rättviseordning annars slåss de tills blodvite uppstår, jag tycker att romrussin sitter som en smäck med en liten konjak, dock kan jag se att ingen tar lime och likörtryffel de bitarna ligger kvar i sin ensamhet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Finland såldes förut D-vitamin-berikad vit choklad i affärer. Man gav barn en bit sådan "medicinsk choklad" om dagen som kosttillskott, för att skelettet ska växa sig starkt. Nu med covid och rekommendationen att äta extra D-vitamin borde kanske den berikade vita chokladen börja tillverkas på nytt.

   Radera
  2. D-vitamin är giftigt vid kraftig överdosering. Även vit choklad är nästan att betrakta som ett gift så det låter som en sällsynt dålig kombo.

   Radera
  3. Överdosering D-vitamin är typ att vräka i sig en hel burk samtidigt.

   Radera
  4. Tänker inte ge mig in i någon diskussion gällande d-vitamin då det blivit en religion bland vissa foliehattar. Här finns lite allmänna råd som vi kanske kan enas om?

   https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/d-vitamin

   Radera
 15. Jag ser åtminstone tre bitar där som jag hade kunnat komma och hämta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får i så fall bryta dig in i den välbevakade "Fort Cornu" för att kunna tillskansa dig dessa goda choklad-bitar.

   Radera
  2. Jag tror inte att jag behöver bryta mig in. Han bör känna igen mig efter alla hans böcker jag fått signerade. :)

   Radera