Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-09 15:00

Tisdagen den 9:e november 15:00 och Stefan Löfven (S) har ännu inte avgått som statsminister

Ja, rubriken säger väl allt. Stefan Löfven (S) vägrar lämna statsministerposten. Tydligen ska det inte existera ett stabilt stöd för att efterträdaren partiledare Andersson (S) som nästa statsminister. Så för att inte hamna i en maktbegränsad övergångsregering rattar alltså Steffe skutan vidare.
"Men för i helvete!
Tydligen ska det vara sjötomterna och skogen som spökar i förhandlingarna mellan S och C, och för att inte hamna i regeringskris regerar Stefan Löfven (S) vidare, tillsatt av riksdagen, med full regeringsmakt.

Alternativet hade varit att han får styra över en handlingsbegränsad övergångsregering när Andersson inte kan lyckas få stöd i kammaren för en ministär.
Bloggarens strandtomt, samt lite skog. Så här års har annars 100% av alla boende i Sjuhärad strandtomt på grund av nederbörden, som dagen till ära faller nästan horisontellt.


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

34 kommentarer:

 1. "Rattar alltså Steffe skutan vidare". Är det för att strandskyddet för hindrat byggande av brygga på sjötomt där han kan anlägga och stiga iland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blandar du ihop honom med Göran Persson som väl byggde på strandtomt?

   Radera
  2. Eller kanske H Furuhagen i dambyxor?

   Radera
 2. Fråga: Är det inte minst lika troligt att det handlar om att skydda Maggan från att behöva fatta beslutet (kanske rent av sitt allra första som statsminister) att även Sverige måste skicka militär till Polen för att hjälpa dem med deras begäran om att hjälpa till att skydda EU:s gräns mot Vitrysslands användande av flyktingvapnet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är inte minst lika troligt. Och Sverige kommer aldrig skicka militär för att hjälpa Polen, skickar sossarna militär dit skulle det antagligen va för att hjälpa migranterna och inte Polen.

   Radera
  2. Ser att någon har börjat blanda ihop memes och verklighet.

   Radera
 3. Catfight mellan Nooshi och Annie som Maggan inte klarar att lösa. Med lite otur blir det catfight mellan alla tre. Popcorn time!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att Nooshi inte viker ner sig utan kräver proportioneligt inflytande.

   Om det kärvar så får väl Expo damma av något avslöjande av SD så att alla rätar in sig i ledet.

   Radera
  2. Det går inte direkt bra för bästaste smartaste tjejgänget

   Radera
  3. Alltså, det här går djuupt och långt tillbaka i tiden.

   Som ung hade jag ett par klassiska knegarjobb och de gamla knegarna avskydde och föraktade bönder. "Jävla bonnjävlar" var standardutrycket. Minnen från statartiden när egendomslösa arbetare utnyttjades hänsynslöst av jordägarna.

   Likaså avskyr bönderna alla former av kommunister. Minnen av kollektivisering och tvångsdeportering av "Kulaker" i det gamla Sovjet lever starkt inom centerrörelsen.

   Det här en hård nöt att knäcka!

   Radera
  4. Det kommer bli en episk catfight mellan Maggan och Annie. Det sägs att det redan är dålig stämning mellan dem sedan tidigare förhandlingar och att Maggan därför inte fick fortsätta va med i de förhandlingarna. Steffe och Baylan fick komma in och lugna ner stämningen istället. Sen ska vi absolut inte glömma bråket mellan C och MP också, utöver ovan nämnda catfights. Popcornen står redo!

   Radera
  5. Alltid lika fräscht att förminska politiska konflikter mellan politiska ledare bara för att de är kvinnor...

   Radera
  6. Politik handlar om konfliktlösning och kompromisser. Politiker som är så urklantiga på sina jobb att de inte klarar att kompromissa och lösa konflikter sköter om förminskandet alldeles på egen hand och förtjänar bara hån. Liksom väljarna som skjutsat fram klantskallarna.

   Radera
 4. Frågan om strandskyddet är väl rätt korkad. Om 50 år har väl de som bygger nära vatten "C" tomt och hus under vatten. Vi som bor en bit däremot bor strandnära.
  Hur gör man då med de som får sin tomt och hus strandnära. Måste de rivas p.g.a strandskydd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra för den svenska ekonomin om strandlinjen kan säljas/återanvändas pga att den flyttar sig själv emellanåt. :-)

   Radera
  2. Strandskyddet är bara ett medel i förhandlingarna. "Vi kan släppa frågan om vi får en ministerpost"

   Radera
  3. Då är det väl en fördel att just kunna bygga strandnära vid någon sjö eller älv i inlandet och INTE längs kusten...

   Radera
  4. Strandskyddslagen är ju absurd, har en kompis som tragglar ned ett bygglov pga av ett jävla dike 100m från hans tilltänkte byggplats..

   Radera
 5. Ja det är väl smart. Dom kan väl låsa in Lööf och Dagostar i ett rum med varsin baseball-bat, och vänta några dar tills det löst sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man inte arrangera nån form av Hunger Games där de får random vapen istället, och göra TV av det?

   Radera
  2. "...varsin baseball-bat..."

   Du menar ett bollträ?

   Radera
 6. Får jag föreslå att bloggarns nästa rubrik i ämnet blir: "Varför vägrar Stefan Löfvén att släppa fram Sveriges första kvinnliga statsminister?".

  SvaraRadera
 7. Steffe kanske behöver en seger innan han avgår?
  Vi kan bli med honom länge...

  SvaraRadera
 8. Väntar man på något gott är det ju bara härligt!

  SvaraRadera
 9. Beklagar att Stefan ska avgå, ju längre han sitter kvar desto färre röstar på sossarna.

  SvaraRadera
 10. Statsminister Stefan har varit 100% bättre än Fredriks andra mandatperiod. Vad ska Stefan göra han fick ju ärva MP pga av Fredrik?

  Hälsar en kådisväljare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var Göran Persson som först tog in MP och gick med på allt tok.

   Radera
 11. Det slutar kanske med att de får sätta brandslangen på honom. Tekniskt sett kan han bli kvar över valet, eller i alla fall till i början på veckan. Oklart vilken vecka...

  SvaraRadera
 12. Personligen tror jag att Annie är så fokuserad på sin målsättning att bli landets första kvinnliga statsminister att hon styr undan Maggans försök att norpa den titeln i historien.

  SvaraRadera
 13. O.T.
  Nu verkar det som Algeriet har stängt av gasleveranserna till Marocko.
  Eftersom pipelinen går vidare till Spanien drabbas även de nu hårt.
  Ett tips är att Via Google earth kolla trakterna kring Spanska Almeira.
  Kommer växthusen där också tvingas stänga ner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://euobserver.com/climate/153405

   Radera
 14. OT. Cementa. Vad händer? Det har blivit helt tyst? Var och laddade upp med 160 kg flytspackel igår på Biltema, ingen brist där vad jag kunde märka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppdatering från igår https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/efter-brytstoppet-storsta-faran-nu-ar-vattnet

   Radera
 15. Jättefin bil!
  Förresten, syrran fick inte bygga huset på avsedd plats då det går ett dräneringsdike för leråkern i närheten. Grävt någon gång under 1900-talet.
  Ajjabajja, vem vet kanske turister vill besöka detta dräneringsdike någon gång, det gäller att slå fast vid vikten av strandskyddet säger länsstyrelsen... SUCK.
  Under tiden såg jag att Golfbanan på Frösåkers golfklubb går ända ut i Mälaren, bokstavligen talat!

  SvaraRadera