Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-10 08:08

Rött i alla börsindex på onsdag morgon - guldet upp - Tesla rasar vidare - ICA-handlarna lägger bud på ICA

Samtliga börsindex bloggen följer visar rött nu på onsdag morgon, men guldpriset är uppåt. Tesla rasade vidare under gårdagen sedan Elon Musks Twitter-omröstning om han skulle sälja aktier. ICA-handlarna och AMF lägger bud på de ICA-aktier de inte redan äger och lyfter om budet går igenom bort bolaget från börsen.
Klassiska ICA Maxi på Mölndalsvägen i Göteborg
Stockholmsbörsen stängde oförändrat med -0.00% för OMXSPI och är därmed det börsindex bland de jag följer som gick bäst. OMXS30 gick -0.20%.

I Europa gick CAC 40 -0.06%, DAX -0.04%, Euronext 100 -0.16% och FTSE 100 -0.36%. Mestadels svaga nedgångar, eller rent av att betrakta som oförändrat. Euron stärks till 9:96 SEK.

I USA gick Down Jones -0.31%, S&P-500 -0.35%, Nasdaq Composite -0.60%, NAsdaq 100 -0.71% och Russel 3000 -0.32%. Dollar stärktes något till 8:60 SEK.

Tesla rasade vidare och stängde på -11.99%, efter Elon Musks Twitter-omröstning om huruvida han skulle sälja aktier. Finns väl en del kritik mot Musks påhitt, men aktien är hopplöst övervärderad så korrektionen är välkommen och väntad oavsett.
Dagschart Tesla

Guldpriset fortsätter uppåt och ligger nu över 504:- SEK per gram. USA ska rapportera sin officiella inflation idag, vilket kan påverka.

I de asiatiska tidszonerna är det också ner över hela brädet som gäller. ASX 200 -0.14%, HAng Seng -0.43%, KOSPI -1.09%, Nikkei 225 -0.61% och Straits Times -0.51%.

ICA-handlarnas förening och pensionsbolaget AMF lägger bud på utestående ICA-aktier på börsen. ICA har inte alltid varit börsnoterat och ser därmed ut att avnoteras. Aktien har stigit på senaste tiden, så antagligen har ICA-handlare insiderhandlat, men det kommer knappast gå att bevisa. För många har känt till det hela för att kunna hålla tätt. Köpet är förstås rimligt, och för AMF är det en given kassako som kan dela ut pengar stabilt år efter år efter år. Det handlar alltså om ICA:s centrala och gemensamma organisation och produkt-, marknadsförings-, inköps- och grossistverksamhet, medan själva ICA-handlarna är oberoende företag.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Magnus Gustavsson på Privata affärer anser att ”Ica en aktie du ska undvika”. Men den har gått bättre än OMXS30 sedan den introducerades, så ICA har gjort en relativt dålig affär. Ledsen bara över Hemtex.

    SvaraRadera