Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-11-21 15:37

Realtidsrapportering från en pappas föräldraledighet

När det gått några år sedan sist och människans fantastiska psykes överlevnadsmekanism att glömma har gjort sitt och den biologiska klockan intill dig i sängen börjar ticka, så har den svenske officeren @SectionIX sedan den andre augusti liverapporterat från sin föräldraledighet. Varning för starkt content.
Vuxendagis
Nu pratar vi ändå om en officer tränad i att döda och utstå armod och prövningar under de värsta tänkbara omständigheter, men det är mycket starkt innehåll i liverapporteringen, som skett flera gånger om dagen.

Kan vara läsvärt för er som det berör, då jag vet att 95% av bloggens läsare är män, och dessutom i den ålder där eventuell livmoderbärande sängpartner har en biologisk klocka som tickar. 

Det belyser också konspirationen som Big Baby-industrin står bakom, och hur de dränerar partners som rekombinerat sina gener på enorma summor pengar. Utifrån @SectionIX twittrande verkar även Big Coffee ingå i Big Baby-konspirationen, inklusive Espresso House, som verkar vara någon form av dagis för föräldralediga.

Så till såväl vänner (hej Micke!) som fiender meningsmotståndare (hej C!) så hälsar jag att ni uppenbarligen inte är ensamma. Kom ihåg att ni kommer glömma bort och minnas detta som en underbar tid. De människor som inte kan glömma bort det som är jobbigt eller negativt har sorterats bort ur genpoolen för länge sedan av strikt evolutionära skäl, då man annars till slut inte skulle orka leva vidare om alla negativa minnen inte bleknade över tiden. 

Plus att det förstås inte skulle bli några mer genrekombinationer och mänskligheten skulle dö ut.

Lita på evolutionen och att du kommer glömma bort.

Så tacka socialdemokratin för den underbara föräldraförsäkringen, som gör att även penisbärare kan få uppleva denna underbara tid.Tillägg: Vill ni ha kul, ha illusioner om att ni kan ägna er åt trading under föräldraledigheten. En bajsblöja kan kosta dig hundratusentals kronor beroende på storleken på kapitalet du träjdar med. Kom igen, det blir kul!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

25 kommentarer:

 1. Min egen biologiska klocka har aldrig tickat! Mina familjemedlemmar är så jobbiga och struliga att jag inte skulle stå ut med deras egenskaper eller gener i min egen avkomma. Några "spån-drullar" (J-J Binks uttryck på mina f.d. pojkvänner) har det dock blivit med åren, fast det var för länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! "Spåndrullar" Uttrycket belyser två egenskaper som kanske inte ska stå i CV:t om man vill så i fårorna så att säga. Bredaxlad och rolig var det senaste på plussidan enligt artikel? i bloggarens flöde. Fast spåndrullar kanske kan vara bredaxlade och roliga med?

   Radera
  2. Jag har inte haft tillgång till barnpassning av föräldrarna, eftersom jag bor i Stockholms-trakten och de bor/bodde nära Helsingfors. Dessutom var de ofta fulla som ankor på fritiden, även när de passade brorsans och syrrans barn, fullkomligt livsfarligt pga att man måste vara beredd på livräddande insatser pga barnen. T ex om en mandarin-klyfta fastnar i en unges strupe, bastun börjar brinna, ungen hoppar i poolen eller om ungen får för sig att hinka i sig sprit-drycker, som en liten lever inte klarar av att förbränna.

   Efter att ha jobbat på dagis i min ungdom, bestämde jag mig för att strunta i barnafödandet, jobbet på dagis var liksom ett effektivt preventivmedel i sig. Jag har aldrig ångrat mitt beslut.

   Radera
  3. Pensionären. Man vet tyvärr inte i förväg att de är "spåndrullar", eftersom man har för bråttom i den åldern. Men efteråt vet man det med säkerhet. Men det kan även finnas "spånfjollor", vad vet jag.

   "Vad tänkte jag på? Vad såg jag hos honom? Borde jag kanske rentav spärras in?" är några funderingar som jag har haft i mina år, när det gäller killar.

   Radera
  4. "Med facit i hand" som det heter. Du är rolig du! Kul att läsa dina inlägg.

   Radera
 2. Jag är i det just nu och tycker det är underbart, tråkigt nog är det snart över. Aldrig fattat gnället från vänner/kollegor om att det är jobbigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis.
   Jag har många barn, med samma kvinna. Yngsta i tonåren när dåvarande hustrun förvisso lämnade.
   Men det gör inget heller.
   Jävlar vad jag har lekt och arbetat! Heltidsarbete och företag och under många år två blöjbarn samtidigt - inga problem när man är i det.
   Tag vara på det ordentligt, sov inte! Var nöjd! Så kommer ni att ha trevligt både under uppväxt och senare.

   Radera
  2. Känner igen det. Märkligt dock att det alltid är kvinnorna som sticker när yngsta barnet blivit tonåring. I alla fall när det gäller par med svensk man och svensk kvinna. Känner hur många ensamstående män med heltidstonåringar som helst. Förr var det väl männen som drog?

   Radera
  3. Jo, men så bor de omyndiga i huvudsak hos mig också, så nåt har jag gjort rätt.

   Inte märkligt, kvinnor generellt tror att Sverige är ojämlikt land styrt av ett patriarkat. De skulle behöva en riktig man från fjärran land som både kan byta blöjor, renovera hus, sköta bokföring och tycka det är jämställt när soffan blir för hård och tv-kanalerna är tråkiga så man kan ropa efter en påsättning i brist på annan stimulans.
   Männen skulle väl inte självförverkliga sig förr heller? Inte heller var de avundsjuka om frun utbildade sig och arbetade inom något hon hade fallenhet för istället för något "status" yrke? - då var männen sannolikt stolta, om än lite rädda att bli övergivna.

   Radera
  4. Du kanske är "en kroniskt förnöjsam person?"
   Lätt att tillfredsställa, som har små anspråk, nöjd med litet. Lugn, trygg och sansad, en "stöttepelare"?

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Jag är djupt traumatiserad av mina (pågående) småbarnsår och funderar allvarligt på att sterilisera mig så att jag aldrig ska kunna göra misstaget att glömma hur detta varit och skaffa fler barn.

  SvaraRadera
 4. Var hemma 4 år med äldsta och körde trading vid sidan av. Så grym som jag var på trading då har jag inte varit i närheten av sen dess. Så vill man bli framgångsrik och prestera, var hemma med barn

  Nu på äldre dar är man helt kass och slösar bort sitt liv på siter som denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske känner igen dig? Förr behövde man jobba 8 timmar per vecka. Nu 80 för man är så oduglig på det man gör.

   Radera
  2. Har exakt samma erfarenhet. Dagarna tar slut utan att man hinner med en bråkdel

   Radera
  3. Nu tjänar jag iofs 5-6x så mycket på de 80 timmarna som jag gjorde när jag lönejobbade 40h.

   Radera
  4. Och ändå försöker du spara några kronor på el och kortavgifter.

   Radera
  5. Mina dagar tar också slut alldeles för fort. Idag har jag gjort en städ-insats, härjat runt med dammsugaren i "Infernot", som kompisen J-J B. beskriver mitt hus. Men jag har en tillbyggnad nästan färdig, jag måste bara beställa fönster. Det kanske äntligen blir ordning på mitt "Inferno"? Den som lever får INTE se, pga hemlig verksamhet här.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Kanske finner jag det a) roligt B) det ger klick och intäkter

   Svårt jobba 80h om man vantrivs. Enklare att jobba mycket när man trivs.

   Radera
 5. Jag har aldrig riktigt fattat om folk tycker de första småbarnsåren är galet jobbiga på riktigt eller om man bara ska klaga lite för sakens skull.

  Har man turen att få barn utan allvarligare hälsoproblemen finns det generellt sett noll anledning att tycka det är jobbigt på riktigt. (ja, jag har varit småbarnsförälder...)

  SvaraRadera
 6. Sicken pajas. Han borde kanske fokusera lite mer på barnen i stället för stt sitta och fippla med luren hela tiden? Tror det skulle gå bättre då.
  Usch vilken tönt. Detta var ju t.o.m. värre än pappor som skryter om hur kul det är att vara pappa och hur duktiga pappor de är.
  Pappor ska bara hålla käften om sitt föräldraskap helt enkelt.

  SvaraRadera
 7. Mycket underhållande tråd. Har upplevt samtliga delar av hans betraktelser och ser med skräckblandad förtjusning fram emot pappaledighet med snart ettåring efter årsskiftet.

  SvaraRadera