Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-11-24 19:10

Rättelse: Tydligen är Stefan (S) fortfarande statsminister - Andersson (S) han aldrig formellt tillträda

En rättelse angeånde förra inlägget. Tydligen är Stefan (S) fortfarande statsminister, då Andersson (S) ännu inte tillträtt formellt, vilket ska ske vid en konselj med statschefen (alltså kungen). Således har Andersson (S) inte alls skrivit historia, för hon har aldrig varit statsminister.
Amen vad fan ...
Det betyder också att MP som hoppat av regeringssamarbetet fortsätter att sitta i regeringssamarbete i övergångsregeringen, om nu inte ministrarna säger upp sig. Det är nog bara statsministern som inte kan avgå utan ersättare.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

53 kommentarer:

 1. Känns tryggt att vi kan luta oss i fader Steffes trygga famn när det stormar

  SvaraRadera
 2. Är läget nu sådant att man bör skilja på vem som är statsminister och vem som är regeringschef?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, statsministern är regeringschef

   Radera
  2. Dagens händelser gör mig tveksam till om de just nu verkligen är synonyma begrepp.

   Radera
  3. Det är bara media som kallar Magdalena statsminister fast hon ännu inte har tillträtt.

   Radera
 3. Om Steffe blir kvar över nyår så behöver han väl inte skatta för fallskärmen på 2,1 miljoner förrän 2023?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är en barnlös gubbe gissningsvis helt utan smak, dessutom garanterat med ett antal miljoner sen innan. Vad skulle han ha fler till?

   Radera
  2. Med den inställningen så bör du vara för förmögenhetsskatt?

   Radera
  3. "gissningsvis helt utan smak" Covid är inget att leka med...

   Radera
  4. Steffe blev en gång tillfrågad av en liten tjej om han var miljonär. Svaret blev "nej det kan man inte säga ....". Hur det nu är möjligt att inte lyckas skrapa ihop en miljon på en statsministerlön. Här är ett jobb för en grävande journalist eller varför inte Cornu. Var gör alla högavlönade socialister av med sina pengar? För som socialist kan man ju inte vara miljonär. Jag misstänker det fanns en tyst bisats i Steffes svar, ungefär så här: "Nej det kan man inte säga, inte i Schweizerfranc inte".

   Radera
  5. Lönen kanske går rakt in i ett konsultbolag? ;-P

   Radera
 4. Så det är språkrövens fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! :D (förlåt, jag hittar ut själv)

   Radera
 5. Blåste S just MP ut ur regeringen och Stefan, mästerförhandlaren, är statsminister alltjämt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste poppa ett helt badkar pop corn nu verkar det som.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Löfven är "en evighetsmaskin", den makalösa statsministern...

   Radera
 6. Rättelse. Hinna, hann, hunnit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han missade ett n alltså? Du måste vara ny här...

   Radera
 7. Vet någon vad som skiljer budgetarna?
  Några miljarder i bränsleskatt?
  Låter som mycket skrik för lite ull.

  Ungefär vad som pensionsmiljarderna skulle ha kostat.

  - Men C hade väl kunnat rösta för budgeten nu och sedan rösta nej till pensionshöjning i tillägsbudgeten eller vad det heter?

  - Och en sådan omröstning kan väl fortfarnde komma, går igenom med S+V+SD, så förslaget är inte stoppat.

  Istället får C nu gå till val på att vara den gröna rösten som sänker bensinskatten.

  Alla politiker skiter väl fullständigt i miljarderna och bara vill positionera sig inför valet.

  Men hur tänker C nu? När yrkesmänniskor ger mig intrycket av att vara så här pass korkade brukar det bero på något jag själv inte förstått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bondeförbundet har en viktig väljarbas på landsbygden. Långaavstånd och få laddstolpar.

   Ingen svår fråga för C med lägre drivmedelsskatt.

   Radera
  2. Finns väl ingen som bor på landsbygden som röstar C idag. Någon av de stora svenska tabloiderna skrev faktiskt något bra: Centerväljaren är idag en kvinna i storstaden som har en större relation till sin danska lådcykel än jord och skog.

   Radera
 8. Kan hon bli entledigad utan att ha tillträtt?

  SvaraRadera
 9. Det som hände idag är jackpot för MP och SD. Bloggaren får nu mindre att bevaka, då alla andra partier från idag är irrelevanta.

  SvaraRadera
 10. Om de inte gjorde av med så mycket av mina och era pengar så skulle det vara riktig parodi. Största sågningen av Löfven gjorde S-talaren i riksdagen på morgonen som hyllade Andersson i sin argumentation och därigenom sågade Löfven och indirekt sade att han var motsatsen.... Helfestligt. Jaja, familjeveckan är borta iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi barnlösa kan väl få en "husdjursvecka" istället för en familjevecka, för att umgås med våra "fur-bebisar"?

   Radera
 11. Hon har skrivit historia genom att vara den första kvinna som utsetts till statsminister av riksdagen. Förfarandet hos kungen är ceremoniellt. Det är den demokratiska statsministeromröstningen i riksdagen som är relevant. Märk väl. Hon var tvungen att begära sig entledigad hos talmannen. Således så var hon statsminister, men detta hade ej bekräftats av statschefen. Hon har alltså varit statsminister under några timmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men om hon var statsminister i några timmar så blir hon väl efter entledigandet statsminister i en övergångsregering? Då har väl talmannnen 4 nya rundor på sig. Och i så fall är Stefan Löven en fullständigt företedda statsminister. Men … det är inget jag hört något om på några nyhetssändningar.

   Om hon inte hann bli Statsminister, hur kan hon då ens begära entledigande från en post hon inte har? Då vill jag och lämna in mitt entledigande från statsministerposten. Sen ska jag ha presskonferens, börja hämta ut statsministerpension, och hänga med och käka kungens konselj-lunch!

   Radera
  2. Den första kvinnan som statsminister varade i sju timmar tills en annan kvinna satte kniven i ryggen på henne, oväntat?

   Radera
  3. Hon tillträdde aldrig. Vi måste skilja på val av ny statsminister och tillträde.

   Tänk köoa lägenhet eller hus, kontraktskrivning och tillträdesdag. Man besitter inte förrän man tillträder. Fram till dess är annan i besittning.

   Radera
 12. Nu är det verkligen oordning på tiderna i tvättstugan!

  SvaraRadera
 13. Jämför med jänkarnas president och president elect.

  SvaraRadera
 14. Men alltså seriöst. Det här landet är verkligen på fallrepet. Jag skäms för att vara medborgare i den här bananrepubliken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bananmonarki? Snälla nån.. du skämmer ut dig. Sverige är en mycket välfungerande västerländsk representativ demokrati. Du borde skämmas

   Radera
  2. Tydligen inte. Dåså: Vi börjar så här: Vet du vad en bananrepublik är?

   Radera
  3. Välkommen till internet Ananan, du måste vara ny här.

   Radera
  4. Nejdå.. inte ny. Men då och då kan det vara roande att fråga olika tokstollar om de har den blekaste aning om vad det är de häver ur sig..

   Radera
  5. Weimarrepublik är i såfall mer passande. Många småpartier, svaga regeringar, upprepade regeringskriser och nyval. Förutspå framtiden genom att lära av historien.

   Radera
  6. I denna soppa är det enbart monarkin och talmannen som står för ordningen. Så, bananerna återfinns bland partisterna.

   Radera
 15. DN har synat Vänsterpartiets bluff.

  "Om det endast handlar om de som har full garantipension, 8 651 kronor i månaden för en ensamstående pensionär, så är det väldigt få, återigen enligt Pensionsmyndigheten, bara 3 000 individer, som kan få 1 000 kronor."

  https://www.dn.se/ekonomi/dan-lucas-valdigt-fa-pensionarer-far-1-000-kronor-mer-genom-overenskommelsen/

  Den idag verkställda budgeten från "andra sidan" ger sänkt skatt och höjd bostadsbidrag för alla pensionärer. Tydligen ingen stor nyhet i statlig media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vari består bluffen menar du?

   Radera
  2. Det påstods gå till 700.000 pensionärer och i verkligheten blir det 3.000 som får del av pengarna. Du ser inte problemet?

   Radera
 16. Så MP vill inte vara med i en regering när det högsta styrande organet riksdagen har röstat på en budget som regeringen inte har föreslagit?

  Varför inte hoppa av riksdagen då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du vad det är för skillnad på regeringen och riksdagen?

   Jag blir förfärad över vilka bristande kunskaper som finns om hur Sverige regeras/styrs och de slutsatser som dras bär man jämför Sverige med odemokratiska misslyckade stater i tredje världen.

   Det borde införas ett krav i samhällskunskap som man ska ha godkänt resultat på för att få ha rösträtt.

   Radera
  2. Är inte riksdagen landets högsta styrande organ?

   Radera
  3. @Ananan - intressant tanke med krav på betyg för att få rösta. Några andra kreativa förslag skulle kunna vara, bara vita män, endast landägare eller kanske till och med twisten adlade landägare, bara dom som har rätt partibok får rösta, endast dom som tillskriver sig den rätta (för dagen) WOKE/SJW läran...

   Radera
 17. Statsvetaren Jan Teorell säger att Magdalena Andersson formellt aldrig hann bli Sveriges första kvinnliga statsminister, eftersom hon skulle ha tillträtt först på fredag. Men först förklarades hon som statsminister, och sedan begär hon själv att bli entydiga, vilket bevijas. Förstår att folk blir förvirrade ...

  SvaraRadera
 18. Var detta verkligen så oväntat. Följer inte politik särdeles mycket men man kunde väl ana att nåt liknande skulle inträffa?

  Känns som att alla är nöjda för tillfället. Det mesta är ett spel för galleriet. De enda som inte borde vara nöjda är V som verkar ha blivit blåsta av övriga ännu en gång, de kanske inte har fattat det än men kan inte göra så mycket mer ändå.

  Alla kommer släppa fram Andersson och S resten av den här mandatperioden.

  Gillar Andersson personligen. Men jag har kanske sett för lite av henne. Men hon verkar ju betydligt skarpare än sin företrädare och borde därmed kunna omge sig av lite mer kunskap. Återstår att se om ex. Morgan, Anders och Mikael under henne får göra nåt annat än jobba med sossar hela livet. Då skulle iaf jag gå från blankt till S.

  Tyvärr blir det väl samma inavlade gäng som vanligt och inga större förändringar. Hade gärna sett lite järnhandskar från Andersson gällande personal (lyft fram kunnigt folk istället för kompisar och livstidspolitruker) och gissar att hennes och S förtroende då skulle skjuta i taket då alternativen är få och ännu sämre för tillfället.

  SvaraRadera
 19. Intressant i sammanhanget är att C gjorde exakt samma sak i två omröstningar - la ner sina röster (röstade "gult") - men det fick två väldigt olika resultat...

  SvaraRadera
 20. Episk bild på Steffe och jag tror bloggaren har fångat hans kommentar korrekt när det stod klart för honom att han fortfarande är SM.

  SvaraRadera