Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-23 08:40

Negativa Asienbörser på tisdagsmorgonen - guldpriset faller på stigande amerikanska räntor

Börserna är negativa i de asiatiska tidszonerna under morgonen. Guldpriset faller tillbaka och Stockholmsbörsen orkade inte med motståndet runt börsrekordet utan rekylerade nedåt.
God morgon!
Stockholmsbörsen föll med -0.45% för OMXSPI och -0.23% för storbolagen på OMXS30. Kronan stärktes mot dollarn som nu hittas på 8:99 SEK, men föll mot euron som nu hittas på 10:12 SEK.

I USA föll S&P-500 med -0.32% och techbubblans Nasdaq 100 med -1.16%. Räntorna steg kraftigt i USA, från 0.52% till 0.63% för tvååringen och från 1.54% till 1.63% för tioåringen. Detta fick guldpriset att falla och den ädla metallen hittas nu på 522:- SEK per gram.

I Asien ser det mörkt ut under morgonen utom för Australien där ASX 200 går 0.78%. Annars är Hang Seng -1.13%, KOSPI -0.53% och Straits Times -0.23%. Nikkei 225 är oförändrat på -1.16%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

8 kommentarer:

 1. Stämningsfull bild med ljusslingan över gärdsgårdsstaketet.

  SvaraRadera
 2. Frågor att inte ta upp så att det inte blir dålig stämning vid middagsbordet:
  Kan man sätta upp denna typ av utomhusdekorationer för första advent?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har dem för att få lite ledljus (LED-ljus, ha!) och de sitter kvar till åtminstone februari. Bor man mitt i skogen sist på en väg finns det inget ljus från vägar eller grannar och allt blir kolsvart. Världen blir lite större med lite belysning en bit från huset.

   Radera
  2. Jag har god erfarenhet av Rustas 230V system. Ingen av mina slingor har pajat, och den äldsta är 10 år och kasserades pga den lyste noterbart mindre vilket såg fult ut. 10 år X 2000h = 20000 h. Någon har jag bytt packning på i kontakten.

   Det är först de senaste åren jag investerade i ngn form av timer/ljusbrytare som släcker dem i dagsljus. Mest för att de slits mindre då de inte är tända hela tiden under den skånska hösten i november till februari.

   Radera
 3. Bor också mitt i skogen och allt ljus uppskattas av mig, dock inta av alla. Har i smyg fått upp en slinga så att hästarna får led-ljus (häpp) när dom äter. Får annars vänta till helgen innan de mer seriösa installationerna börjar sättas upp. Ligger dock i lä av i byn boende Libanes som har gått "all in", vackert så det förslår och genererar en hel del biltrafik med besökande från stan som beundrar installationerna.

  SvaraRadera
 4. Väldigt många aktier ser ut att följa bubblans anatomi perfekt just nu. En liten chock för någon vecka sedan och nu upp igen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, börsen är glad! Powell har valts om som FED-ordförande och det betyder mer pengatryckande som blåser upp börsen ytterligare. Hurra!

   Radera