Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-06 10:17

Marknadsföringsbegåvningen Isabella Löwengrip visar återigen nyckeln till framgång

Innehåller annonslänkar för Bokus och Adlibris.

I veckan har influencern (som det heter numera)och varumärket Isabella Löwengrip återigen visat nyckeln till framgång. Det går att säga mycket om henne, men att hon är en marknadsföringsbegåvning och marknadsföringsapparat råder det inget tvivel om.
Vet att jag har något foto på Löwengrip, samt på Edgren Aldén någonstans bland mina 45005 bilder, men hittar dem inte. Så det får bli ovanstående bipolära tjej istället.
Jag har nu läst tre långa intervjureportage om Löwengrip i de tre tidningar jag betalar för - Dagens Industri, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. Anledningen till reportagen är att Löwengrip tillsammans med min författarkollega Rebecka Edgren Aldén släppt en självbiografi om 31-åringens liv som Sveriges banbrytande influencer, och hennes uppgång och fall.

Och det finns fler reportage och djupintervjuer om boken med Löwengrip, vilket understryker vilken marknadsföringsapparat hon är. För det är få författare förunnat - inte ens handfullen i den absoluta svenska författartoppen - att få intervjuer vid boksläpp, än mindre i (minst) tre av landets största seriösa tidningar. Kort sagt förblir Löwengrip en marknadsföringsbegåvning som lcykats med deta.

Självbiografin är tydligen väldigt självutlämnande kring Löwengrips relationer, och att i princip hela hennes liv var fejkat, utan egentligt privatliv. Men framför allt trycker boken, eller iaf intervjuerna, på att hon fått diagnosen bipolär, och att hon varit i maniska skov under en stor del av sina karriär, inklusive när hon brände allt på den för henne personligen katastrofala satsningen på att ta varumärket till USA och New York.

Jag minns själv typ runt 2008 när Dagens Industri hade någon artikel om att bloggaren Blondinbella minsann drog in på den tiden otroliga en miljon kronor i årsomsättning. Det var lite som när Minecraft omnämndes ha dragit in 40 miljoner kronor. Bara början alltså. Tydligen hade Löwengrip en pengaförbränning om en miljon i månaden när hon peakade, alltså utgifter.

Antagligen visar historien både vad som kan krävas för att få nyckeln till framgång, och vad priset kan bli. Fast utan bipolariteten kanske hon aldrig nått så långt och fått ett så starkt personligt varumärke. 

Som C-kändis känner jag förstås en del andra B-, C- och D-kändisar, och någon enstaka A-kändis, och vad som väldigt ofta är utmärkande är att det finns unika egenskaper hos dessa, som inte går att replikera för vem som helst. De är ofta medfödda, andra kan vara en fråga om miljö och livserfarenheter, men poängen är att det är svårt att återskapa dessa och många av dem har också flera samverkande egenskaper. Löwengrip är t ex inte bara bipolär, utan även väldigt begåvad.

Samtidigt vet jag att alla de jag känner kan separera privatpersonen och privatlivet från den offentliga personen. Tro alltså inte att bilden som ges utåt är hela sanningen. Jag gör det själv, och väljer således vad jag publicerar och inte publicerar fullt medvetet. Vad Löwengrip verkar gjort - utifrån intervjuerna - är att helt upplöst privatpersonen och alltså saknat en sfär att dra sig undan till. Allt har varit varumärket och produkten i form av marknadsföringsplattformen.

Tills det kraschade under ett maniskt skov och tillhörande storhetsvansinne.

Men nu är hon tillbaka. Boken kommer bli en storsäljare, och är antagligen väldigt läsvärd, både som 31-åringens självbiografi och för att Edgren Aldén likt Lagercrantz för Zlatan nog har gjort ett utmärkt arbete med att få ner detta på text. Istället för att använda spökskrivare som många andra kändisböcker så ger en medförfattare trovärdighet till en självbiografi, vilket också visar på att Löwengrip vet vad hon gör (och har rådgivare därefter).

Förhoppningsvis kommer Isabella Löwengrip framöver ha en privat sfär att retirera till, nu när det sista privata verkar läggs ut i självbiografin. Eller inte. Antagligen är inte ett ord skrivet utan att det finns en marknadsföringstanke och ett varumärkesbygge bakom, så vad som är privat och utlämnande, och vad som är marknadsföring lär vi aldrig få veta.

Historien visar också hur det kan gå för de som hamnar i strålkastarnas sken redan som barn (dvs under 18 år). Det finns många exempel som slutat betydligt värre, och framgångssagan Löwengrip är inte över på länge än. Utomlands är det ofta en merit som entreprenör att ha kraschat ordentligt minst en gång - något man faktiskt lär sig av om man kommer tillbaka och är man inte riskvillig nog att kunna krascha är man kanske inte så bra entrprenör trots allt - men det kan vara svårare i landet Jante.

Självbiografin Isabella hittas för 199:- hos Bokus och 201:- hos Adlibris. Samt förstås hos din lokala välsorterade bokhandlare. Och antagligen överallt på varuhus och storköp. Själv nöjer jag mig med att ha läst tre långa intervjuer, vilket gav mig detta blogginlägg ...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

75 kommentarer:

 1. The spectacle is a social relation between people that is mediated by an accumulation of images that serve to alienate us from a genuinely lived life. The image is thus an historical mutation of the form of commodity fetishism.

  Verkar som om nån förutspådde allt det här. Allt är content, privatliv finns inte, bilden är viktigare.än produkten, sociala relationer kommersialiseras osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trisomihögern är lika begripliga som vanligt, ser jag.

   Radera
  2. @Peter Vad menas? Bla Bla Bla :)

   Radera
  3. @Observer
   PA är inne i ett skov triggat av Glasgow-mötet. Inget att bry sig om.

   Radera
  4. Varifrån är citatet?

   Nulli s

   Radera
 2. Det sägs att bipolära personer ofta har en "överväxel", som gör att de kan arbeta och producera extremt mycket i perioder. T ex är många forskare bipolära. Sedan kan det (men behöver inte) ibland komma en period åt det andra hållet.

  Jag känner personligen flera bipolära eller "bipolär light", som sägs vara många gånger fler och vara mer normala och ganska välfungerande.

  Jag har en granne som har alltid haft ett häftigt humör och skrikit mycket och hon blev diagnostiserad som bipolär. Men hon hade lite problem med uttalet, så hon sa att hon hade fått diagnosen "bipopulär" och det tyckte kompisen och jag lät ganska gulligt, att man kan vara populär hos bina (men kanske inte getingarna?). Hon blev i alla fall lugn när hon började äta medicin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du känner många är det förmodligen personer som vill vara lite speciella, men som inte har en diagnos. Om du nu inte har en extremt stor bekantskapskrets eller lever i en enklav som lockar den typen av bosättare.

   "Sjukdomen debuterar i ung vuxen ålder, är i princip livslång och förekommer hos omkring 1,5 procent av befolkningen (beroende på definition)." - google

   Radera
  2. Svinto, gissar att hon har anknytning till forskarvärlden. Där sjukdomen är överrepresenterad mot average-Joe. Andra yrken är konstnär och författareyrken. Syskon till bipolära tenderar att ha en högre intelligens än snittet.

   Radera
  3. En person ÄR inte bipolär. Får man bipolär diagnos har man (sannolikt) en sjukdom, huruvida den är till en belastning eller tillgång är högst individuellt, men man ÄR aldrig en sjukdom, man ÄR aldrig cancer, man är aldrig diabetes osv.

   Radera
  4. Det där är väl inte helt konsekvent? Uttrycket "hen är diabetiker" används väl fortfarande?

   Radera
  5. Ben, en tydlig trend är att företag som sysslar med diabetes, blodglukosmätning, insulinpumpar osv,stryker "diabetiker" och vill ha "personer med diabetes". Motsvarande i åtminstone engelska.

   Radera
  6. Förr kallades Diabetes för "sockersjukan" , så att HEN är sockersjuk är väl på så viss korrekt.

   Medfödd diabetes är dock inte orsakat av för högt sockerintag, så där blir det fel.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  9. MJ: Bipolarna är ett fyndigt namn på ett (bi)populärt forum för polare, som inte nödvändigtvis behöver vara BI eller populära.. ett forum där folk kan få vara sig själva men som också har en gemensam diagnos att förhålla sig till.

   Radera
  10. Jag var ihop för länge sedan med en populär klasskompis från universitetet och efter fem år ihop berättade en god vän till hans familj, att han hade fem nära släktingar, som hade bipolär sjukdom och en som hade schizofreni. Hans morbror och hans farsa hade försökt (men inte lyckats) mörda en nära bekant resp. hustru nr 2.

   Jag märkte att saker och ting inte stämde och ställde frågor, men de möttes alltid med irritation. Saker och ting blev värre med tiden (underligt beteende, svek, lögner, våld och krav på pengar) och till sist stack jag som en avlöning, jag fick bara katten med mig och resten av pryttlarna blev kvar där.

   När det gäller bipolär sjukdom, så finns det en stor variation i graden av symptom, det hänger ofta ihop med antalet förändringar i DNA:t, som påverkar graden av sjukdomen. Och för många är bipolär inte så mycket sjukdom, utan en extra dimension, en krydda i livet, som får tankarna att skena och man känner sig oövervinnlig.

   Radera
  11. Svinto. Jag lärde känna dem när vi tältade under många år på en ö i Helsingfors skärgård. På den tiden var tält-livet populärt bland stora barnfamiljer som ägde en båt och det var få som hade råd med sommarstuga på den tiden. Det fanns som mest över 100 tält på den 3 ha stora ön samtidigt, vilket var en utmaning när det gäller bl a latrin-hanteringen. Numera är ön i stort sett öde, pga att folk har haft råd att köpa sig sommarstugor och området intill på fastlandet har fått ett dåligt rykte.

   Men vi är fortfarande kompisar och umgås på nätet och många ordnar skärgårds-båtturer för gänget. Några har avlidit pga droger eller cancer. Det fanns varken sex eller droger bland oss där på den tiden, men vi drack mycket alkohol och rökte som borstbindare. Vi hade vansinnigt roligt tillsammans på den där ön.

   Radera
  12. Svinto. Hos män tror jag att bipolär sjukdom ofta (men inte alltid) börjar lite senare, typ efter 40-års åldern. Den är vanligare bland kvinnor. Kompisen Jar-Jar Binks´ kärlek (som han kallar för sin "fru") är sedan länge en mycket yngre, väldigt snygg dam som är "bipolär light". Han gör allt för henne och köper dyra presenter och stora rosenbuketter till henne.

   När han tror att han har "halva inne" så har hon hittat en ny kille att förlova sig och gifta sig med. Det brukar gå väldigt fort och sedan blir det skilsmässa redan efter några månader. Och kompisen åker dit och tröstar henne, tar henne ut på kondis och loppis etc. Hon ringer till honom och ber om hjälp och han åker dit direkt. Kärleken är blind. Ombytligheten är ett typiskt symptom hos bipolära, har jag hört.

   Radera
  13. Marjatta, nu tror och gissar du lite väl mycket. Sjukdomen börjar definitivt innan 40 år och är lika vanlig oavsett kön. Gener som förändras, menar du epigentik?

   Radera
  14. Nja, i många fall har man har haft symptom på bipolär sjukdom under 10 år, innan man får diagnosen, så det kan vara svårt att få någon diagnos tidigt. nu är det länge sedan jag läste om diagnosen.

   Bipolär sjukdom har betydande inslag av ärftlighet. Uppskattningsvis är det genetiska bidraget till bipolär sjukdom 56,4–61,8 %. Om en person har en förstagradssläkting med bipolär sjukdom löper den personen 10 gånger högre risk att drabbas själv jämfört med gemene man.

   I min familj verkar det finnas mycket ADHD istället: våld och gräl, alkohol-missbruk och köpmissbruk och dessa problem är anledningen till att jag flyttade hemifrån tidigt och dessutom till ett annat land. Nu har jag inte åkt dit på 15 år, pga att det alltid blir bråk.

   Radera
  15. Vad gäller ålder så är snittåldern runt 23år, 50/50 i fördelning mellan kön. WHO rankar sjukdomen som en av världens 10 mest handikappade sjukdomar.

   Sen finns där grader i helvetetet, men fy vad jobbigt med måste vara i BP1 spekrat

   Radera
  16. Skulle jag gissa så tror jag Isabella mer faller inom ADHD. Möjligtvis en mix.

   Radera
  17. Bipolär sjukdom (oavsett var på skalan) kommer ofta med samsjuklighet på spektrat, vanligt att förväxla med borderline personlighetsstörning hos kvinnor tex. Ärftlighetsfaktorn är stor, ofta på mammans sida. Bipolär sjukdom är inte en dödsdom, stor andel som lever högfungerande liv. Utbrändhet är dock vanligt, då man under sina (hypo)maniska skov blir gränslös och det blir väldigt lätt att "köra in i kaklet". Har man ett kreativt yrke kan det vara en stor tillgång. Men sen finns alltid den mörka sidan som ofta kommer efter en uppåt-period, sänkt självkänsla, depression, självmedicinering leder ofta till missbruk, trassliga relationer och ytterst självmord. Lithium är ofta räddningen för de som svarar på den (livslånga) behandlingen. Vidare är goda rutiner , struktur (förutsägbarhet), daglig motion, (sockerfri) kost och sömn är viktiga. Kan räcka med ett par nätters dålig sömn för att trigga en (hypo)manisk episod. Att leva med en person som har bipolär sjukdom kan bokstavligen vara himmel och helvete , ibland samtidigt.

   Exempel på kända personligheter: Persbrandt, Mel Gibson, Peter Jihde, Brittney Spears, Af Ugglas, Filip Hammar , Hemingway, Mariah Carey mfl

   Radera
  18. Stefan är du en psykiatriker? Att förväxla bipolär sjukdom med borderline (som är en personlighetsstörning) känns ytterst märkligt. Väldigt enkelt att skilja på, anser jag.

   Radera
  19. Det finns distinkta skillnader absolut, syftade på att det är vanligt att en person som återfinnas på spektrat har överlappande drag:

   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25536097/

   Radera
  20. ...sen ÄR man inte ett yrke (psykiatriker, lärare, politiker, polis). Förhoppningsvis är du en person som är intressantare än vilket jobb du råkar jobba med .

   Radera
  21. Snark. Går du in på barnens skola och frågar "Arbetar du som mitt barns lärare?" Eller frågar du, är du mitt barns lärare?

   Väldigt stor skillnad jag då det ena är en sjukdom och det andra är en personlighetsstörning. Helt olika behandlingar dessutom, p g a detta.

   Ser man inte skillnaden, så har man nog fastnad i nåt forsknings narrativ. Jag som lekman märker direkt skillnaden, då den är extrem.

   Radera
  22. Litium minskar produktionen av sköldkörtelhormon vilket dämpar ämnesomsättningen. Detta kan leda till viktuppgång, men kan motverkas med motion och genom att vara extra noggrann med vad man äter.

   Dålig sömn har jag läst är en trigger för en manisk period.

   Radera
  23. I artist- och kändisvärlden verkar man numera stolt framhålla, att jag "har fått min diagnos." På psykiska tillkortakommanden då, inte t.ex hjärt- och kärlsjukdomar.

   Radera
  24. Den berömda bipolära Hollywood-artisten Carrie Fischer "Prinsessan Leia" (som tragiskt dog i en massiv hjärtattack under en flygning till LA) skriver om sjukdomen:
   https://namimtsanjacinto.org/carrie-fisher-15-honest-quotes-bipolar-disorder/

   “Bipolar disorder is a mood system that functions like the weather. It’s independent of the things that happen in your life.

   Obduktion visade både heroin, kokain, ecstasy och flera opioider i kroppen (kanske för att självmedicinera pga ett återfall).

   Radera
  25. "Bipolarna" är verkligen ett fyndigt namn på en intresse-grupp som stöttar sina medlemmar.

   Radera
  26. Mjau. Sexuell promiskuitet sägs vara ett symptom på BP. Vår professor reste ständigt på sex-resor på arbetstid (ungefär halva års-arbetstiden, påstås det) och försummade sina arbetsuppgifter (han läste inte sina doktoranders texter och en manlig doktorand beskrev sina möten med professorn som "ett intensivt skrikande med varandra"). Stora variationer i sinnesstämning är ett symptom på BP, att man ofta blir arg även utan uppenbar orsak.

   En kvinnlig professor hos oss brukade "brusa upp" ofta, dvs få vredesutbrott, som kom plötsligt, utan att jag hade någon skuld i det.

   Båda professorerna gjorde ibland "Hulken" framför mig, böjde på knäna upp och ner, flaxade med armarna och skrek. Den ena pga slarviga, stökiga studenter som hon menade att just jag skulle städa efter, och den andra pga institutionens sönderfallande ekonomi, som han menade att just min industri-arbetsgivare skulle rädda. Eftersom han var borta på sina sex-resor så hjälpte han inte till med sökning av forsknings-anslag. Där kommer vi till ett tredje vanligt symptom på BP: vårdslöshet i ekonomiska frågor, det kan stämma också in på Isabella, ekonomisk äventyrlighet.

   Radera
  27. Lithium "upptäcktes" av Johan Arfwedson 1817. Gotland är ett av de ställen där lithiumhalten i grundvattnet har varit som högst i Sverige. Samhällen med hög lithiumhalt i dricksvattnet tenderar att ha en lägre självmordsfrekvens.

   Radera
  28. Man kan beställa litium-kapslar helt lagligt på nätet i Sverige från vissa hälsokost-företag, som Vitanetshop (Litium Orotat från Swanson 165 kr/60 st. +frakt), 5 mg/kapsel, vilket är en mycket låg dos, jämfört med vad som skrivs ut på recept. Jag tror att Läkemedelsverket i Sverige avråder från sådana experiment.

   Radera
  29. Jag tänkte redan för ungefär 10 år sedan att bruttan i artikeln är bipolär, pga hennes många publikationer i unga år. Fast man kan vara välfungerande bipolär, så det kan vara en superkraft också.

   Radera
 3. Tur då att man kommit till åldern och insikten att det är meningslöst att läsa böcker, så slipper man fundera över att läsa detta meningslösa verk.

  Man kan fundera över vad, om något, Löwengrip har att förmedla eller lära någon som gör det värt att spendera timmar på något med hennes varumärke på.

  Den här bloggen har dock emellanåt insikter som gör den värd att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, det är väl 10x så många som finner Löwengrips insikter värda att läsa.

   Radera
  2. Eller också är det för att hon fortfarande ser ut om Al Bundys dotter Kelly!

   Radera
  3. 5 miljarder tryckta biblar, Jesus Josefsson var ändå en jävla nolla.

   Radera
  4. Ja, varumärket kristendom har lyckats otroligt väl med storsäljaren bibeln i hård konkurrents med koranen och Veda.

   Radera
  5. Absolut, och Jesus uppsteg ju också i stratosfären långt före Bezos och Branson. Bra tips för Löwengrip där kanske, hela några sjuka eller mätta några fattiga för att bli kändare.

   Radera
  6. Har ni killar varit på Youtube och tittat på förlossningsvideos, som folk antagligen får pengar för, särskilt om man prenumererar på deras videos. Ju råare och smärtsammare "unmedicated" förlossning, desto mera "likes". Man filmar och lägger ut mycket privata scener, där man nästan kan se "murran" (=ofta blurrad) på bilderna, plus lite tuttar här och där. Det verkar som en kvinno-grej, jag har svårt att tro att killar glor på sånt. Dessutom har de kanske egna traumatiska upplevelser, när de har varit på BB med frugan och sett mycket smärta och dessutom litervis med blod att spruta ut.

   Ett annat Youtube-exempel är mormon-paret "Ellie and Jared", som verkar helt försörja sig på Youtube och flyttar in i allt dyrare och lyxigare hus och lägger ut nästan allt om sitt privatliv på nåtet, även de intimaste detaljerna. Mycket om sina försök att avla barn och femtielva Clearblue-stickor som har kissats på.

   Jag tror att Isabellas avslöjanden är i samma anda, att locka publik genom att visa sin sårbarhet och smärta, många kvinnor verkar gilla sånt.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om du läst Heberleins bok?

   Radera
  2. Konsensus inom psykiatrin

   Radera
 5. Man är snabb på avtryckaren när det är dags att kritisera de som syns och må bättre av deras fall så gillade detta inlägg.

  Ju äldre jag blir ju mer förstår jag hur svårt det varit för dom att ta sig dit och mina egna begränsningar så det blir allt mindre hån.

  SvaraRadera
 6. Löwengrip har väl åtminstone ett visst djup (av det jag såg för något år sedan på hennes sida). Hon är kanske inte HELT ointressant att läsa om - men nästan ... Wahlgrens med familj däremot är enbart skräp och yta, enligt mig. Men de är ju skickliga på att marknadsföra sig, men det imponerar inte på mig. Tycker att det ska finnas viss substans bakom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 202 miljoner i vinst förra året, substans är uppenbarligen ingen förutsättning för framgång.

   Radera
  2. Som ofrivillig passiv observatör kan jag bara hålla med.

   Radera
  3. Men kan hon (Löwengrip) genom att berätta om sina erfarenheter om sjukdomen vara ett stöd för personer med liknande problem så är det ju meningsfullt.

   Radera
  4. @Ben Absolut. Så är det (om man räknar framgång på det sättet).

   Radera
  5. 12.06 var en kommentar till min egen kommentar.

   Radera
  6. Du menar som när hon ägnade sitt sommarprat 2019 åt att prata om ADHD?

   Eller hur hon under Black Friday postade varannan story om extrapriser, och varann om hur hon var förföljd och hotad av en ex-pojkvän som var nån slags farlig gangster?

   Vet inte riktigt hur produktivt det där är, men kul om det hjälper nån.

   Radera
  7. Självklart menar jag vid de tillfällen då hon pratar seriöst om sin sjukdom. Inte det andra tramset, förstås.

   Radera
  8. Om hennes "grej" hjälper andra i samma situation eller får folk att må bättre, så är det OK. Men för mig är hon bara en liten datapunkt i normalfördelningskurvan, de riktigt extrema är så få ändå, så varför bry sig?

   Radera
  9. Ben Dover. Skvaller-blaskorna säljer också som smör, ofta helt utan substans, men med en hungrig läsekrets av skvallersugna, sensationslystna men till synes normalt fungerande individer. Jag begriper mig inte på folk som köper en sådan smörja.

   Radera
 7. Men vad jobbigt det måste vara att hela tiden fixa nya bilder på kläder & smink & heminredning & restaurangmat & fester & uppklädda vänner & gulliga hundar & infinity pools & fjantiga handväskor ---

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och ännu jobbigare blir det för dig som måste lägga energi på detta faktum. LOL

   Radera
  2. Den där bruttans livstil är raka motsatsen till min. Fast de där "infinity pools" kunde vara nåt för mig som älskar att simma. Men är inte "infinity" en överskattad lyx i pool-världen? Jag nöjer mig med en ovanmarks plåtpool, men fantiserar om en liten inomhus-pool sedan länge, med några kubik vatten i.

   Ni skulle svimma om ni såg min "heminredning": verktyg, verktyg, ett större antal verktygslådor, en liten verkstadsbänk, förråd med delar, rör, rör och ännu mer rör, pumpar, pumpar, kopplingar i kubik, ett stort antal med lådor med skruvar, muttrar, kabelskor, sladdar, borrar, en "kyrkogård" med gamla datorer och en tjock-TV som inte fungerar (efter blixtslag i antennen).

   Plus alla Biltema-avlastnings-vagnarna (Artnr. 19-3728) med ännu mera delar på, samt pärmar och papper i kubik. En sekretär med (k)räkningar på. En mikrovågsugn som enligt kompisen ser så snuskig ut att "någon kan ha kräkts in i den". Lite andra möbler och sedan en trasig soffa i mitten för mig att sova på. Den enda karlsloken som har delat säng med mig (=soffa) under de senaste decennierna har varit en dalmatiner.

   Det finns ytterligare två rum fyllda med instrument som jag har utvecklat och byggt, "demonstratorer", som de kallas för på fackspråk. Badrummet: en gigantisk jonbytar-kolonn och en vagn för avfettning av metall-delar. Uterummet och det lilla köket är väl de mest normala rummen här, trots att det torkas kilovis med instrument-delar i ugnen i köket. Jag har en frigga med ännu mer delar, arbetsmaterial och ytterligare en stor ugn för torknings-ändamål.

   Radera
  3. Du och den där Starwars-typen kan väl starta er egen Lifestyle blog. Och sälja reklam till Dr Emmet Brown, Byggmax, och Anticimex..

   Radera
  4. Byggmax är ett bra affärs-koncept, två stora tält (jag undrar hur de klarar av stormar och inte blåser bort?). Jag gillar att kunna köra igenom området och plocka grejer in i bilen och springa sedan in till kassan och pröjsa. Däremot var deras virke av förfärligt dålig kvalitet i år, ojämna, sneda, olika tjocka brädor, förmodligen pga en enorm efterfrågan pga pandemin.

   Apropå Byggmax, nu har jag alltså hamstrat cement därifrån och mitt hus är nu också belamrat med 16 säckar cement, som måste förvaras torrt och varmt (?). De ska tillsammans med sand och makadam (som vi också har sedan förut) och ytterligare makadam bli en betong-platta till torpargrunden i den höga änden och därmed en värdefull förvaringsplats.

   Hur är det med cement-frågan, räcker ingrediensen annars bara till mitten av december, som jag har läst? Vi kanske kan få tag på hjälp med att bygga en enkel gjutform, armera, blanda, vibrera osv. snart, när stora varsel börjar läggas i bygg-branschen vilken dag som helst? Igår: CEMENTKRISEN: STOR RISK FÖR VARSELVÅG INOM INDUSTRIN

   Radera
  5. Wolfbert af SilferGruva Om man har mycket damm, matrester och textilier framme, kan man faktiskt få problem av skadeinsekter. Om du inte städar själv så kommer någon annan och gör det åt dig: ängrarna! De kan flyga in genom öppet fönster. Jag har all mat i skafferierna i lufttäta plastpåsar med plastklämma. Min storfavorit är en handdammsugare för damning av ytor, ett bra köp med litium-batteri!

   Radera
 8. Spontant känner jag sympati för hon som person. Men cornus påstående att hon är ett marknadsföringsgeni går att vrida och vända på. Hon får mycket utrymme nu och lyckas med marknadsföringen, det stämmer. Men hon får det på grund av skvallervärdet, att hon är ”transparent”.

  Det är inget att håna förstås, men jag ser inte utfläkande av privatliv som något positivt. Att det leder till medial uppmärksamhet är därför inget att imponeras över.

  Självbiografier är mycket intressanta att läsa, men att basera sin karriär på att offentligt skriva dagbok, och därefter återigen i offentligheten beklaga sig över problemen som uppmärksamheten medförde, är inkonsekvent.

  Med det sagt, Isabella Löwengrip verkar vara en resursstark ”doer”, en intressant person som kämpar istället för att ge upp. Därför är jag ändå lite nyfiken på hennes bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Donnan" är ju fortfarande så ung så att hon är praktiskt taget ett oskrivet blad hela hon. Vänta tills hon är 90 bast och har gett ut sina memoarer för 10. gången.

   Radera
 9. Bryr mig inte om henne eller vad hon gör och inte gör då jag inte känner henne personligen. Var och en är fri leva sitt liv som man själv vill och göra det man vill och känner för. Köra sitt eget race och gå sin egen väg i livet.

  Mediebilden av en person kan vara felaktig mot hur personen är i verklighen när man lär känna personen på djupet. Så har inga förutfattade meningar om Isabella.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bryr mig inte heller om henne eller någon kändis överhuvudtaget, jag har ingenting gemensamt med dem, jag kan inte ens gå i skor med hög klack, jag försökte någon gång och vurpade hela tiden.

   Härute på landet går jag i vinterstövlar, joggingbyxor och T-shirt med lite målarfärg-fläckar på. Tomten är stor så man syns inte så tydligt utåt. Till affärer och bilresor kammar jag mig och försöker jag ha lite färre målarfärg-fläckar på, that´s it.

   Radera
 10. Tycker Sverige ska göra som Frankrike och illegalisera exploatering av barn i sociala medier. Finns flertalet influencers vars enda affäraide är att i detalj dokumentera sina ungars liv och samtidigt stoppar all kosing i egen ficka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herregud, det finns ju pedofiler som får njutning av att titta på bilder på andras barn. Ju yngre och "mjällare" desto mer upphetsande. A big no-no för mig. Jag lägger ut mest bilder på egna husdjur, i mån av tillgången, nu finns det inga så det blir inga bilder i FB, heller.

   Radera
 11. Apropå Cornus insikter, som gör bloggen intressant, t ex när det gäller elpriset. Nu har jag pratat med några grannar, vänner eller bekanta om det, och de har alla svarat likadant: "det drabbar inte oss, vi har en luftvärmepump". Kännedomen om fysikens lagar kanske inte är så spridd...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornus insikter om cement-bristen likaså. En polsk byggfirma har gjort renoveringar och tillbyggnader hos oss under de senaste åren (ingen svensk firma härute åtar sig jobb för under 100.000 kr, jag har försökt). De skulle bygga in min altan i söder och de kom för att börja arbetet i september och gjorde då en ny, högre källardörr. Sedan uteblev de den dagen som de skulle börja riva det gamla golvet, utan att meddela eller svara på frågan när de tänkte fortsätta med jobbet.

   Då drog jag tillbaka jobbet från dem skriftligen och la ut det på nytt hos Bra Byggare, där han måste ha sett det, eftersom han hörde av sig då. Varför de inte kom eller avbokade det överenskomna datumet var att han hade blivit av med hela sin personal till andra byggen, pga överhettningen, sa han.

   Nästa vecka ringde han och sa att han hade fått 10 nya gubbar, men att han hade lovat bygga två villor och kunde därför inte komma till mig och bygga in min balkong, ett några dagars jobb plus senare fönstermontering. Han skulle komma till jul, sa han, men då sa jag nej, man kan inte öppna husgrunden pga kylan som spränger sönder vattenledningarna och den dyrbara vattenmätaren, som man bara hyr. Temperaturen är på gränsen redan nu.

   Jag sa att jag lägger då ut jobbet på nytt på nätet och frågade om han hade hört talas om den kommande cement-bristen. "Vilken cement-brist?" sa han. Nu kanske dessa villor inte byggs med betongplattor, men han kanske inte läser alls vad svenska medier skriver. Han kan ev. riskera att gå i konkurs i värsta fall, om han har skrivit på bindande avtal eller måste göra sig av med sin personal när det inte finns jobb. Jag tycker att det har blivit lite väl mycket strul nu med den firman, men cement-bristen kanske löser den överhettade bygg-arbetsmarknaden i Stockholm.

   Radera
  2. Apropå risken när man lägger ut byggjobb på nätet typ Bra Byggare etc.
   https://www.byggnadsarbetaren.se/offerttjansterna-lovar-trygghet-och-kontroll-vi-hittar-skulder-logn-och-hot/

   Radera
 12. Pippi ser lite snuskig ut med vinglaset mellan benen.

  SvaraRadera