Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2021-11-25 07:56

Kronan faller på regeringskris - börserna upp i Asien torsdag morgon

Den svenska kronan har fallit mot både EUR, USD och vårt stora grannland Norges NOK, vilket antagligen beror på regeringskrisen. I Asien är börserna upp på torsdagsmorgonen, men det beror nog inte på svenska Miljöpartiet.
Rosenbad är under ombyggnad på flera vis
Svenska kronan faller alltså något och har försvagats mot exempelvis NOK, för att kosta 1:02 NOKSEK. USDSEK hittas på siffermagiska 9:11 och EURSEK på 10:22. Guldet stärktes också på fallande krona och hittas på 525:- SEK. Kronan bör stärkas igen när vi får en socialdemokratisk enpartregering ledd av Andersson (S) antagligen redan nästa vecka. Möjligt speck där alltså, men bloggen har alltid fel.

Stockholmsbörsen tog dock den politiska festen med ro och var oförändrad. OMXSPI +0.07% och OMXS30 +0.07%. Möjligen kom såldes studsen mot stödnivån jag skrev om igår (?) således av sig.

I USA var det muntrare toner med +0.23% för S&P-500 och +0.37% för Nasdaq 100.

I Asien är börserna positiva i skrivande stund, Australien med +0.11% för ASX 200 och Hong Kong med Hang Seng på +0.10%, Nikkei med +0.67%, medan Straits Times är oförändrad på -0.08% och KOSPI faller med -0.47%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

4 kommentarer:

 1. Partiet som oroar sig allra mest för global uppvärmning drog direkt när det började hetta till.

  SvaraRadera
 2. Och igår var sista dagen för handel i PO 2014:2 (återbetalning nästa vecka om jag minns rätt). En 100-årig tradition som går i graven - medborgarna lånar frivilligt ut pengar till statskassan.

  SvaraRadera
 3. En liten försmak på seketans utveckling. Saknas bara att ingves/rb hamnar i skamvrån i samband med utredningen om aktieaffärer, politiserat mandat samt prognosönsketänkande som spårar ur, sen en fortsatt karusell efter nästa val då i slutändan SD äntligen kommer in i värmen och motsättningarna når klimax. Mys

  SvaraRadera
 4. OT: Räntebananen ligger stadigt mot slutet av 2024 och obligationsinnehaven ska bibehållas på samma nivå under 2022: https://www.riksbank.se/sv/press-och-publicerat/nyheter-och-pressmeddelanden/pressmeddelanden/2021/penningpolitiskt-beslut-nollranta-och-oforandrat-innehav-av-vardepapper/

  SvaraRadera