Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-12 17:57

Fredagsmys: Möblerat om egoväggen

Dags för fredagsmys och jag är extremt oinspirerad, så det får bli ett foto på min egovägg, som jag äntligen fått tummen ur och möblerat om så att Redovisningsavdelning Marviken och Drönarhjärta slutligen kom upp.
Egoväggen ego lr? (läses på götebosska)
Alltid retar det någon. Ja, fotot är taget utifrån, eftersom egoväggen sitter rakt in från finentrén.

Det börjar ju bli lite ont om plats, så Midvintermörker och Midsommargryning fick flytta ner så Marviken och Drönarhjärta fick lite bättre exponering. Jag gjorde i ordning väggen 2016, och då var det Stjärnklart med tre böcker överst och Midvintermörker-Midsommargryning där Marviken och Drönarhjärta sitter nu. Men tiden går och platsen tar slut.

Hallen ska renoveras, då tapeterna 20+ år gamla börjar bli väl slitna och då kan man sätta bokomslagen kloss-i-kloss, samt lite högre upp, och därmed få in femton böcker. Dessutom korrekt kronologiskt med Midvintermörker och Midsommargryning och Stjärnklartserien på första raden, Höstsol-Höstregn, Fallet, Marviken och Drönarhjärta på andra raden och kommande böcker på sista. Sedan får vi väl bygga ut huset för att få plats med mer än fem böcker till.

Annars är det rätt ont om fria väggar i huset. Som gammalt hus var det små rum, med många fönster, och även om väggar tagits ner bryts ändå de kvarvarande av där det förut satt en vägg. Murstock gör sitt. Snedtak på övervåningen. I den nya delen av huset (2001) hittas husets största väggar i biblioteket, där de tas upp av bokhyllorna och en whiteboard.

Tur är väl det, annars finns alltid risken att man börjar köpa modern konst. På tal om vilket, besök Rydals Museum och Sandra Magnussons utställning Urmylla. Men lämna plånboken hemma.

Eftersom jag alltid får detta som fråga så är det utskrivet på 30x45 akrylglas via Cewe, förborrat för deras vägginfästning i blankt stål eller aluminium eller vad det nu är. Originalfiler i printkvalitet, dvs 40-50 MB styck, men det går nog precis lika bra med mer normal upplösning.

Med det önskar jag damerna och herrarna ett härligt fredagsmys.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Tack Lars!
  Medan jag avnjuter det andra glaset Sangre de Toro funderar jag på om det är ikväll jag ska påbörja Drönarhjärta.

  SvaraRadera
 3. Taket borde gå att nyttja för mer förstasidor i framtiden.

  För övrigt jobbade den misstänkte spionen på KSI och är född i Iran fast invandrad som barn och svensk medborgare. Källa DN idag på nätet.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om KSIs alla agenter är utlämnade? Går och hämtar ett glas vin.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 4. Printa på 15x22cm så får du genast plats med mer än du kommer hinna med innan pension.

  SvaraRadera
 5. Jag klädde också mina väggar med troféer. Tills jag tog ner dem.

  SvaraRadera
 6. Ja, lite som att ha klädesmärkeloggor på sina plagg. Köper bara de som går att sprätta bort.

  SvaraRadera
 7. Jag hade valt ett pumphagel på väggen. Ett vapen som man alltid har nytta av, oavsett vad.

  Givetvis en replika.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera