Aktuellt

Söndagsenkät: Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik?

Dags för en söndagsenkät igen. Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik? Svara nedan. Varning för spårvagn!

2021-11-19 16:42

Fredagsmus: Forskning visar att roliga rika män med breda axlar är bättre i sängen

Dags för lite seriöst fredagsmys så här mansdagen tillära. De ansedda tidningarna The Sun och New York Post har postat en artikel om forskning som visar vilka egenskaper som gör män bättre i sängen och ökar chansen för att kvinnan får orgasm. De jätteseriösa tidningarna konstaterar att rapporten visar att vältränade rika starka roliga män är bättre i sängen, men i grunden handlar det om att kvinnan ska finna mannen attraktiv. Duh.


Hurvida de olika egenskaperna samvarierar med andra faktorer som egentligen ligger bakom framgår inte - t ex är ju rika oftare vältränade eftersom de oftare har råd och tid att sköta om sin kropp.

Forskningen har utförts av University of Albany och hittas på Pubmed, och baserar sig på enkätundersökningar med kvinnliga studenter i fasta heterosexuella förhållanden, och har alltså inte baserats på experiment om nu någon läsare började tänka i de banorna.

Rapportens sammanfattning uppger:
"Orgasm intensity was also related to how attracted they were to their partners, how many times they had sex per week, and ratings of sexual satisfaction. Those with partners who their friends rated as more attractive also tended to have more intense orgasms. Orgasm frequency was highly correlated (r = .82) with orgasm intensity, and orgasm intensity was a marginally better predictor of sexual satisfaction than orgasm frequency. Sexual satisfaction was related to how physically attracted women were to their partner and the breadth of his shoulders."

Kvinnorna valde också att oftare ta initiativ till sex och oftare ha sex om den manlige partnern hade humor, självförtroende och högre inkomst i familjen:

"Their partner's sense of humor not only predicted his self-confidence and family income, but it also predicted women's propensity to initiate sex, how often they had sex, and it enhanced their orgasm frequency in comparison with other partners."

Kort sagt är det sinne för humor och storleken på axlarna och inte storleken på något annat som leder till mer sex och bättre sex för kvinnor, men också hur attraktiv kvinnan finner partnern. Det senare ter sig tämligen självklart, då man rimligtvis inte vill ha sex i samma utsträckning med någon man inte är särskilt attraherad till.

Intressant är att alltså att om kvinnans vänner fann partnern attraktiv så hade kvinnan bättre sex, så det handlar inte bara om den personliga känslomässiga kopplingen mellan partners i ett stadigt förhållande, utan om faktisk generell attraktivitet.

En ledtråd när du försäker ragga eller uppvakta en kvinna - om hon inte skrattar åt dina skämt så kanske du ska lägga din tid någon annanstans. Och har du inte breda axlar gäller det att ha en flink tunga.

New York Posts sammanfattning hittas på denna icke-länk nypost.com/2016/12/30/science-says-these-are-the-men-who-will-make-you-orgasm/ och artikeln är alltså från dagen innan nyårsafton 2016, så det är på inget sätt nytt.

Kom ihåg att ovanstående slutsatser förstås är generella och just du kära läsare är naturligtvis ett undantag, och din kvinnliga partner fejkar inte alls. Och om du inte vet huruvida hon fejkar eller inte, så kanske du därmed har svaret på hur bra du är i sängen. Om inte annat - tjäna massa pengar, skaffa humor, klipp dig och klä dig snyggt och börja träna de där axlarna. 

Med det lämnar vi väl över till det obligatoriska fredagsmyset så här på mansdagen. Relaterat kan bloggen påminna om profylaxet mot prostatacancer och hur man minimerar risken att få denna cancerform och som kommenterades av tidigare folkhälsoministers brevhandläggare här.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

74 kommentarer:

 1. Man kan nog utgå från att människans skenande IQ genom historien har berott på sexuell selektion. Kvinnor var attraherade till män som snabbt kan slöjda till ett skämt i farten, och berätta en god historia framför lägerelden efter att ha tagit hem mat till familjen. Och lite så är det fortfarande. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stod något om evolutionär selektion på egenskaper som ökar möjligheten för avkommorna att överleva. Humor samvarierar ofta med intelligens och breda axlar med fysisk förmåga.

   Radera
  2. Dock tror jag att breda axlar är ett modernt påfund.

   Radera
  3. Sanfolket använder (kanske använde) uthållighetsjakt, att springa ett byte till döds. Små späda män utan onödigt kött på axlarna. Har även hört från forskare som bott med dem att de bästa de vet är att skvallra och skämta om varandra.

   Radera
  4. Jag skulle nog välja framförallt en hantverkskunnig, teknisk grottman, som kan taktik, så att han kan försvara oss och fånga både fisk och vilt. Gärna väl-musklad lite här och där.

   Radera
  5. Är det pga den informationen, som författaren har breddat sina axlar genom intensiv styrketräning på sistone? Vi har sett bildbevis!

   Radera
  6. Sanfolket är något av ursprunget, innan vi blev förslappade och önskade hantverkskunniga grottmän för förlustan och clitoristaktik.

   Radera
  7. Svinto. Jag tänkte mer på överlevnad och inte på förlustelser eller fortplantning. Verktyg som primitiva yxor och kanske någonting mer avancerat som smedkunskaper till knivsmide (viktigt för en finne). Pil och båge för att fälla djur eller anfallande fiender. Brottning.

   Läderslöjd för att tillverka en sadel, för att inte skumpa upp och ner på hästryggen och få ont i rumpan och korsryggen. Teknisk eller vetenskaplig, så att han förstår flod och ebb och kan tillverka fångstburar och enkla fiske-redskap.

   Min farsa hade en gång tillverkat vardagsrumsgolvet fullt med fångstburar (katiska på finska, ryssja?) en gång när jag kom hem från jobbet, av hönsnät och förzinkad ståltråd. Han påstod alltid att han tog mall efter min morsa när hon hade klivit av från bastulaven, d v s en stjärtformad våt fläck; numera är vi mer avancerade och använder hemsydda "pefletter" som är hygieniska sittunderlägg av tyg i A4-format och lämnar ingen våt fläck efter rumpan. En man som kan odla och koka soppa på en spik (en sådan soppa växte jag upp på) och baka bröd (och tvättar händerna innan, dvs en som kan göra tvål av djurfett och aska).

   Radera
  8. Berättarkonsten var livsviktig förr i tiden, när det inte fanns böcker tillgängliga och bara prästen i byn kunde skriva, typ. Kunskaps-överföringen var ofta muntlig förr i tiden.

   Radera
  9. Marjatta, din är nog så bra. Jag kan inte tänka mig bättre, så jag stegar ner.

   Tänker att det kan finnas andra som inte är så beresta så att de sett .

   Radera
  10. VA!?
   Historia, selektion, axlar, pengar,.. och dessutom humor?
   Jag som alltid trott att det var bättre förr...
   Klubba dom, släpa hem dom till grottan och avla barn utan krångel.

   Radera
 2. Är 63 år nu - inbillar mig inte längre att jag är attraktiv ens efter ett antal öl😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte du som ska konsumerat ett antal öl för att bli attraktiv utan din ...

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Då vet jag vad jag har att vänta mig. Är 61 :-(

   Radera
  3. Vårda dig vacker, sup dig snygg?

   Radera
  4. Det handlar om makt, pengar och sex i en inbördes triangel där en faktor kan växlas mot en annan. T ex Donald Trump makt och pengar ----> sex, Mitterand makt ----> pengar ----> sex, Simon Spies makt ----> pengar ----> sex eller omvänt Arnold Schwartzenegger sex ----> pengar ----> makt. Hav inga illusioner - så är det det fungerar trots alla hycklande bortförklaringar. Även för kvinnor när de får/har chansen.

   Radera
  5. En del män är riktiga "manimals".

   Radera
 3. Låter som bloggaren får byta genre från technotriller till komedier för att uppfylla alla kriterier.
  Fredags-skål på er alla grevar och baroner. Har just tagit upp en källarsval testflaska av gårdens egenbryggda jul-porter för avsmakning. Mycket trevlig!
  Ölbryggning är f.ö. en riktig materialsport med oändliga detaljer man kan nörda in på.

  SvaraRadera
 4. Ja idag är det FN's World Toilet Day. Även en Internationell Mansdag. Vad dom hittar på -- Kan det finnas något samband ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade en skylt på muggen i Helsingfors: "Ta ett steg närmare, DEN är kortare än du tror", alltså inte STEGET.
   Vi hade ytterligare en skylt "högst två bitar toapapper per besök" och det var alltså tunn och perforerade kvalitet. Det var efter att vi slutade skrynkla tidningspapper på muggen.

   Radera
  2. L i den värmländska urskogen i min barndom ”I dessa svåra tider använd papprets båda sidor”.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 5. Så jag då som är pinnsmal, fattig och tråkig får alltså jobba i uppförsbacke menar bloggaren?

  SvaraRadera
 6. Män är mindre beroende av fungerande toaletter för nr 1, jämfört med kvinnorna (män kan "slänga en käpp"/"slå en drill" i närmaste buske). Dessutom är många män dåliga på att sikta och kan behöva hjälp med det.

  SvaraRadera
 7. Ödmjukt vet jag att det fungerar så 😁

  SvaraRadera
 8. Eller så slutar man att skuldbelägga män och erkänner att påfallande många kvinnor är rätt dåliga på sex. Myten om jämlikt sexuellt intresse är en modern skröna utan verklighetsunderlag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är medveten om att den kommentaren inte direkt får dig att framstå i så positiv dager?

   Radera
  2. Cornu, killgissning är en konst, inget man kastar överbord bara för att verkligheten inte stämmer. Vi är män! vi fixar verkligheten!

   Radera
  3. Läs den klassiska Kinsey-rapporten som hävdar att kvinnors intresse för sex överträffar mannens fr o m 30-årsåldern!

   Har jag dock aldrig märkt!

   Radera
  4. Cornu: livet är inte så positivt som man skulle vilja, men litet realism gör god nytta. Tråkigt nog.

   Radera
  5. Mannen har hud på sin grunka, mot kvinnans slemhinna. Alltså är mannens grunka mkt tåligare än kvinnans slemhinna, som kan bli irriterad. Dessutom är kvinnan felkonstruerad och kan få skräp i urinröret lätt och blåskatarr. Naturen är inte jämlik.

   Radera
  6. Bra svinto - kunde inte sagt det bättre.

   Radera
 9. Taktik, att flirta lagomt med kvinnliga parterns kvinnliga vänner så att du blir lite sugna? Så blir partnern mer attraherad och det bättre utfallet.

  Eller så slår svartsjukan till och inget blev bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svinto 2021-11-19 20:06
   Fasikken vid 61 vettegudarna om jag inte fortfarande låg på topp, fanns fortfarande flikks med barn som behövde nya bromsbelägg, bromsvajrar, kedjor, rikta växelförare o justera, sträcka ekrar rikta hjulen , nån altan, fönster som kärva, man 'vallade, sarg-in' genom barnen, då slapp man jobba på att fixa till ett 'hemsläp' man vart 'hemsläpet' ;)

   Radera
  2. Japp, Byggde ny altan 75m2 förra sommaren, Ny stockmur 23m i somras. Blir nytt golv på övervåningen i år, etc. Sex? har inte tid typ.

   Radera
  3. Svinto. Råkat slå dig med hammaren i "tummen"?

   Radera
 10. Flink tunga, hur man än väljer tolka det, är vägen fram. Iaf mötande en tänkande kvinna, annars kan man lika gärna göra tillfället själv!

  SvaraRadera
 11. Flink tunga, hur man än väljer tolka det, är vägen fram. Iaf mötande en tänkande kvinna, annars kan man lika gärna göra tillfället själv!

  SvaraRadera
 12. Flink tunga, hur man än väljer tolka det, är vägen fram. Iaf mötande en tänkande kvinna, annars kan man lika gärna göra tillfället själv!

  SvaraRadera
 13. Finns det ingen plats för den lattedrickande "mannen" med kulmage i klädd mjukisbyxor och som röstar på MP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjukis-byxor är helt OK, bara de är rena och inte inpyrda. Både jag och kompisen går omkring hemma, i trädgården och i affärerna i mjukisbyxor eller "fisbyxor" som de ofta kallas härute på landet (passar bra till glesbygdskavaj/fiberpälsjacka av lurvig syntet eller fleece), kanske med några hål för ventilationen, målarfärg-fläckar, sågspån, barr och kåda på.

   Radera
  2. Det får du kolla närmare med valfri (s) politiker

   Radera
  3. Lars Sundberg 2021-11-19 20:10
   Mjnjaee, då blir nog problemet att du är inte ute o exponerar dej.
   Ska du bli ihjälkörd av en 64T långtradare ska du inte sitta på Kebnekaises topp, då fåru vänta.

   Radera
 14. Bara att bita ihop och köpa det där gymkortet alltså. Jag har både humor och vass tunga, tyvärr lite för vass ibland. Men axlarna och ölmagen är kanske lättare att åtgärda då. Kondition är nog inte att föringa heller. Ibland när den tar slut vill jag bara sova ju. Ja, jag är singel :-). Finns där liv finns där hopp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konditionstträning och ändrad kosthållning så fixar sig magen. Axlarna fixar du på gymmet.

   Radera
  2. Jag har ett halvt dussin gym i närheten där jag bor och alla utom en har bara årskort. På sommaren är poolen mitt gym, oj vad mycket mjölksyra det blir i kroppen då. Det är nästan bara jag som använder poolen, pga att många på området har en (åtminstone en billig ram-pool).

   Radera
  3. Enklast för att fixa axlarna är en kettlebell (typ 16kg) eller en hantel som man gör EN övning varje dag med. Svårare än så är det inte. Man behöver inte ens svetta ner sig eller gå iväg nånstans.

   Personligen så är jag rätt vältränad med breda axlar. Är dock ett attribut som jag lagt mig till efter jag fick ihop det. Så det var nog inte ett krav. Tror mer på IQ som jag besitter lite för mycket av för att vara hälsosamt. Man mår faktiskt bättre om man är lite korkad och ovetande.

   Kör styrka enligt ovan varannan dag, utan att svetta ner mig.
   Joggar 4-5 km varannan dag (om det inte regnar).

   Radera
  4. Marjatta L 2021-11-20 08:47
   Leta åt Hasse&Tage där Tage var rik o körde båt med 2 volvo-drev, uppblåsbara Barbara (hon kom tydligen på den tiden, idag har hon pyst iväg våran kill-present till kåmmpizz heter 'fru Rönnback' på fejan) ,roddmaskin . . . .
   Hasse fiska strömming, tanten stekte, dom som vart brända rodde Hasse till nån fin delikatessaffär på Norrmalmstorg där dom vart 'sotare' ,delikatess ??? att äta brända strömmingar, så Hasse fick sitt gym den naturliga vägen, Tage han tog taxi o köpte 'sotare' åkte sin dubbelPenta sen satt han en timma i roddmaskinen med den där leden ut till toa-gjuteriet o en sprayflaska avgasrök för att få in atmosfären, så varför åker stadsbor bil till jobbet för att hemkommen ta på sig tanga-vann-pizen o åka nån halvtimma till gymmet o gymma nån halvtimma sen hem och av-gymma, då man istället kan gå till jobbet och byta gymmkostnaden mot att exponera sig på 'lokal' för att bli ett 'hemsläp' ;)

   Radera
  5. Tage satt alltså i roddmaskinen och på TV:n en video av Gustavbergsvägens köer en fredag ,SEN loveade han 'Barbara', Tage efter 'Aktuellt' (antennen var ju uppe då) tog tanten en sväng i 'sänghalmen' den naturliga vägen.
   Ja sånna skillnader kan det bli i livet.

   Radera
 15. Evolutionen har ändrat riktning. Om man hade dålig syn för länge sen blev man uppäten av ett lejon, nu är det bara att köpa glasögon.

  Numera så måste man väl gilla att bygga nya dyra & lyxiga kök för att få fortplanta sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stod inget om kök i forskningsrapporten. Få henne att skratta.

   Radera
  2. Wolfbert af SilferGruva
   Du är inte rädd för att din avkomma kommer att likna den däringa muskulösa köksinstallatören som sträcker sig upp för att klappa på spiken ovanför överst ?

   Radera
  3. Som muskulös hobby byggde jag nytt kök och lade golv i mitt hus. Mina barn ändrade inte form pga det, utan häcklade mig som vanligt kärleksfullt. Verkar som att det imponerar på kvinnor om man går utanför sin förväntade komfort-zon och går iland med det.

   Radera
 16. Bredaxlad: Ja
  Rolig: Ja
  Rik: Nej

  SvaraRadera
 17. Minns med skräckblandad förtjusning åren med svartsjuk flickvän och hennes sexiga väninnor. Yepp både hyfsat rik, tränad och glimt i ögat. Puh….slitsam period, fysiskt och psykiskt.

  SvaraRadera
 18. En vetenskaplig studie, då vill man förstås ha svar på den ultimata axelbredden och inkomstnivån samt korrelation och kausalitet mellan dessa variabler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Axelbredd, humor och kukstorlek är andragradsekvationer, inkomstnivån logaritmisk.

   Radera
  2. Är nog det relativa måttet som är viktigt. Midjan bör vara mindre än axelbredden, typ.

   Radera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. På jobbet finns det män som måste gå på toaletten var 30:e minut. Hur man står ut med det är för mig oförklarligt.

  Att man inte gör något åt det, torde vara rädslan att bli impotent, ty annars skulle man givetvis göra något, då det är så sinnessjukt.

  Jag har aldrig vågat fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken konstig prioritering? Det är väl bättre att ha blöja än att vara impotent?

   Radera
  2. Hmm, du kanske inte vet vad de gör på toa. Kanske snortar en lina.

   Radera
 21. Hypergami och Briffaults lag är allt man behöver veta om kvinnors drifter när det kommer till partnerskap.

  Herr roligt rik och bredaxlad, löper en extremt mycket lägre närtidsrisk att bli "metooad".
  När han sedan mjölkats på allt honan kan få av honom och Briffaults lag styr hennes driv = Mycket högre långtidsrisk för...(insert valfri socialt destruktiv handling mot män).

  SvaraRadera
 22. Artikeln är alltså inte ny. Då har bloggarjäveln aktivt sökt efter hur man får kvinnor att få orgasm.
  ...Trouble in paradise?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pappan Marcus som jag följer på Twitter twittrade artikeln igår, och jag tänkte att det där blir perfekt fredagsmys, särskilt som det kommer leda till massa spekulationer om mig och få trollen och hatarna att gå i taket.

   6000 visningar och 65 kommentarer senare, så var det ett av de populäraste fredagsmysen på länge (fredag em är lågtrafik), så den slutsatsen var korret.

   https://twitter.com/waterconflict/status/1461691812339499009?s=20

   Radera
  2. "Apparently, there’s an evolutionary reason behind why women enjoy sex with fit, strong, funny guys — they should breed more “successful” kids."

   Ja så kan det vara men jag skulle vilja lägga till "technically skilled" på listan. Killar/gubbar med tummen mitt i handen = blää.

   Radera
  3. Snarare ambitiöst. Man vill "höja ribban" successivt.

   Radera