Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-13 14:00

Det här kommer gå åt helvete

Exakt nu 14:00 står jag på startlinjen (vid - det är tydligen 170 startande på sträckan och 500+ totalt på loppet, så det är nog lite trångt) till Sätila Trail 2021. Tilldelad startnummer 666 kan detta bara gå åt helvete. 
Startnummer 666. Tävlingen sponsrad med mössor från Sätila of Sweden (Mössfabriken som den heter lokalt), som råkar vara fastighetsgranne till oss.
Ingen gillar en fegis. Annars publicerar man ju bara sådant här när man gått i mål.

Priset för min själ är att inte komma sist, mer var den inte värd.

Själv är ambitionen att slå min provtid från förra helgen, vilket 2019 hade placerat mig näst sist bland herrarna. Då hade jag dock gjort personbästa på squats (10 RM) dagen innan, vilket gjorde att jag startade med träningsvärk värre. Lade om gymschemat denna veckan så jag inte hade leg day dagen innan, så kanske kan jag prestera bättre idag. Dock alltid risk för trängsel och köbildning för oss längst bak i de svårare passagerna där man inte kan springa om någon, så vi får väl se. Det är trots allt trail och att betrakta som ett terränglopp. 

Banan mätte jag upp till 11 km och inte 10 km förra helgen, men jag kan ha sprungit fel på ett ställe. Nu ska det vara färdigsnitslat. Stigmeter är officiellt 230 meter, och skillnad mellan högsta och lägsta punkt är väl runt 100 meter.

Lustigt nog ligger banan väldigt nära det jag brukar springa när jag springer milen, men jag undviker terräng, utan springer normalt bara asfalt, grusväg och en kilometer på sandstranden. När jag springer terräng är dock delar av mitt terrängspår samma som sträckan på Sätila Trail.

Så fördel lokalkännedom, nackdel ålder och att jag gärna springer långt, men långsamt.

Så får vi se om det blir DNF eller om jag får en sluttid. Aldrig sprungit en tävling förut. Denna gången skyller jag på grupptryck.
Vårt lags tröjor är sponsrade av Adrenalena.se, Ocean Sailing Expeditions och Lars Wilderäng/Ängsjödal Text AB, samt Preparatus Supervivet.

Facit: En lagmedlem blev #9 herrar med tiden 0:53:23, Lena adrenalena.se blev #12 damer på 1:05:00, jag blev #63 herrar på 1:11:08 och den fjärde medlemmen blev #56 damer på 1:27:30. 64 damer gick i mål, och 77 herrar. Min egen tid var 14 minuter bättre än testrundan förra lördagen.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

24 kommentarer:

 1. Coolt tröjnummer. Mycket metal. Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den nummerlappen borde ramas in!

   Radera
 2. Bara att sätta nummerlappen upp-och-ned så har du startnummer 999 istället.

  SvaraRadera
 3. Med den looken kan det inte gå fel.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Vet inte hur gammal du är men för min del har det inte blivit milen på 20 år så cred för att du håller igång

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste sätta in det i sitt rätta sammanhang. 2 män och 1 kvinna 80+ sprang Stockholm Marathon i år. Där pratar vi prestationer.

   Radera
 5. Hellre sist med hjärtstopp på linjen än DNF.
  (Endast tillåtet vid motorhaveri)

  GO! bloggarn, go!

  SvaraRadera
 6. Kul! Grattis!
  Kan tipsa om Kullamannen nästa år om du vill ha en utmaning, lättaste loppet är 22km+ i terräng och 1000 höjdmeter stigning.
  Blev mitt första lopp, tid 2 h och 32 min

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med tanke på den steniga terrängen är det ett riktigt tufft lopp men starten är mäktig med riddare på häst.

   Radera
 7. Du har inga gamla horn från en AC/DC konsert?
  De hade gjort sig, både med tanke på helg och startnummer.
  Förstasidan i lokalblaskan :-)

  SvaraRadera
 8. Det kommer att gå djävulskt bra. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste facit du skrev först nu. Grattis!

   Radera
 9. Jag fick lära mig som ung: "att springa utan ha polisen efter sig kan tyda på en själslig obalans".
  Hur som hels, bra gjort. Grattis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Springa från en motståndare öht är ett bevis på för dålig beväpning, så klart.

   Radera
 10. 👏 vad tyckte du om att springa med nummerlapp på bröstet? Blir det fler tävlingar?

  SvaraRadera
 11. Lästips:
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Lucifer_Effect

  SvaraRadera
 12. 1:11:08, bra jobbat! Blir det fler lopp framöver?

  SvaraRadera
 13. The Number of the beast!
  Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 14. Terräng är bra.
  Asfalt är bara för dem som vill förstöra sina knän. Det är alldeles för hårt.

  SvaraRadera