Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-01 06:58

Börsveckan inleder positivt i Asien efter negativ vecka i Stockholm

Stockholmsbörsen uppvisade förra veckan lite egen beslutsamhet och stängde negativt, till skillnad mot Husse och Nasse i USA. Den nya veckan inleder negativt i de asiatiska tidszonerna.
Veckochart OMXSPI
Stockholmsbörsen föll ytterligare under fredagen med -0.97% för OMXS30 och -0.89% för OMXSPI. Det medförde att veckan totalt sett gick -2.47% för OMXS30 och -1.10% för OMXSPI. Därmed är den två veckor långa upprekylen bruten, åtminstone för stunden.

I kontrast så stängde husse S&P-500 på plus i fredags med +0.19% och gick +1.33% för veckan. Inte ens Nasse kunde styra Sverige och steg med +0.46% på fredagen för en veckostängning med +3.23%.

Under morgonen handlas nu guldet på 494:- SEK per gram och dollarn är tillbaka på 8:60 efter dippen i torsdags - fredags.

Börsveckan inleder positivt i de asiatiska tidszonerna. ASX 200 går +0.64% i Australien, vilket kan både gott för Europa. Hang Seng går -0.87% i Hong Kong och KOSPI är +0.48% i Squid Game-landet. Nikkei 225 rusar i Tokyo med +2.48% och Straits Times hittas på +0.66%. Drivande i Tokyo har helgens val i Japan varit.

För svensk del blir det intressant att se om Volvo Cars fortsätter rusa eller om nyhetens behag bytts ut mot sunt förnuft. Således kommer väl aktien stiga ytterligare 20% idag.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

15 kommentarer:

 1. Swedbanks externa tjänster ligger nere.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bitcoin nätverket har en 99.98% tillgänglighet över sina 13år
   https://www.buybitcoinworldwide.com/bitcoin-uptime/

   Happy White Paper Introduction Day BTC!

   Radera
  2. Något sämre än storbankernas bassytem då. De brukar ligga på trippelnio och nedtiden är ofta planerad. Ofta är det ju andra saker som gör att banksystem inte kan nås, t.ex. nätverksproblem. Bitcoin är ju förresten också oanvändbart om du saknar internetuppkoppling eller inte kan nå din wallet.

   Radera
  3. Har hört att de föredrar guldspån före BTC i Venezuela av någon outgrundlig anledning.

   Radera
  4. Ja, man spår att nätverket når 99.99% uptime 2025 med nuvarande trackrecord.

   En BTC transaktion tar ~10 min för att bli fullt verifierad i blockkedjan (på Lightning sekunder). 24/7 alla dagar

   Med Swift/SEPA tar en utländsk transaktion (tex över helgen) i regel 2-3 dagar.

   Radera
  5. Min internetbank är även den oanvändbar när internet eller mobilnätet ligger nere.

   Radera
  6. Vad jag vet går det inte att betala med bitcoin i svenska butiker heller. Kontanter gick dock bra och transaktionen tog en sekund.

   Radera
  7. Webhallen har tagit emot BTC i flera år.

   Radera
  8. Fler följer:
   https://www.bitcoin.se/handlare

   Radera
  9. Finns flera färdiga gateways:
   https://www.bitcoin.se/ta-betalt

   Sätta upp en egen med BTCPay + Lihtning går i ett nafs:
   https://btcpayserver.org/

   Radera
  10. Så vad ni säger är att för att använda Bitcoin till riktiga transaktioner så måste man sluta använda Bitcoin och använda ... en betalningsförmedlare liknande VISA.

   Radera
  11. Om du vill integrera och underlätta bokföringen som företag så ja... BTCPay kan du hosta själv, installation via Docker tar några minuter. Klarar till och med en ringrostig IT-räv av.

   Radera
  12. BTCPay är en full node, så du ÄR (del) av kedjan.

   Radera
 2. Det börjar röra sig på världens obligationsmarknader, som mest intressant (ur perespektivet hur fort saker kan ändra på sig) kan nämnas 2årig Kanadensare och Australiensare.

  SvaraRadera
 3. Loggade nyss in från appen. Funkade bra. Kanske snart fixat?

  SvaraRadera