Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-03 08:02

Börsonsdagen inleder nedåt i Asien - Volvo Cars fortsätter falla

Börsonsdagen inleds negativt i Asien och Volvo Cars fortsatte att falla under tisdagen, för att snart vara nere på teckningskursen igen.
Faller tillbaka
Stockholmsbörsen stängde svagt plus med +0.30% för OMXSPI medan storbolagen var oförändrade i OMXS30 på +0.02%.

Volvo Cars föll vidare med -4.26% och stängde på 57.98 SEK. En sådan här dag till och man är nästan nere på teckningskursens 53:- SEK igen. Det kan dock handla om initiala vinsthemtagningar och de sista minuterna blev det ett litet upptick i aktien.

I USA avslutades tisdagen med +0.37% för S&P-500 och +0.42% för Nasdaq 100. 

Dollarn hittas på 8:57 USDSEK och euron återhämtade sig något till 9:93 EURSEK från gårdagen som innebar den svagaste euron sedan första halvan av 2018.

Guldpriset hittas på 491:- SEK per gram.

I Asien är det bara ASX 200 som går plus, och då förvisso rejält med +0.93%. ASX 200 kan också ofta vara ledande för utvecklingen i Europa.

Men i övrigt är det röda siffror. Hang Seng -0.37%, KOSPI -1.20%, Nikkei 225 -0.43% och Straits Times -0.32%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. OT: Kan bloggaren eller någon annan förklara konflikten i Etiopien? Är det TVÅ olika varianter av kommunism som krigar mot varandra? Det lilla jag sett i massmedia har gett det intrycket. Är skillnaden i så fall olika former av kompletterande tokighet i form av separata religioner på de olika sidorna i botten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är jag inte insatt i den konflikten men det är ju per definition omöjligt för religiös åskådning att ha någon styrning inom ett kommunistisk ledarskap. Kommunismen är per definition ateistisk eller rent utan anti-religiös.

   Radera
  2. Så var det förr, men det var då det verkar det som...

   Radera
  3. Jag är inte väldigt insatt heller, mem ett viktigt inslag är att det är olika folkgrupper inom Etiopien.

   Radera
  4. När Tigreanerna var i maktposition decentraliserades Etiopien i 10 regioner(?) som baserades på etnicitet. När mr Abiy blev premiärminister 2018 har han påbörjat en centralisering av makten. Detta i kombination med att han mer eller mindre slutit fred med Eritrea tror jag har en stor del i denna konflikten. Eritrea stöttar ju Etiopien i kriget mot Tigerianerna om jag förstått allt rätt. Vi får se hur det slutar. Den Etiopiska armen påminner ju om den afghanska så till vida att dom inte kommer att strida till siste man.

   Radera
 2. "Volvo Cars försäljning rasade med 22 procent i oktober. Den globala halvledarbristen pekas ut som boven i dramat."

  Frågan är ju då om alla andra biltillverkares försäljning också rasat med 22%?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog vara så . I EU har bilförsäljningen generellt minskat med 23% jan-sep 2021.

   Radera