Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-11-19 08:12

Börserna uppåt i Asien på fredagen - utom Hong Kong - Stockholmsbörsen fortsatte pausen - börsrekord på Nasdaq

I de asiatiska tidszonerna stiger börserna nu under morgonen, undantaget Hong Kong efter ytterligare tillslag från Beijing mot de kinesiska techbolagen inklusive jätten Alibaba. Stockholmsbörsen fortsatte sin paus från börsrekorden under torsdagen.
Dagschart OMXSPI
Stockholmsbörsen backade för andra dagen på raken och fortsatte därmed börsrekordpausen för andra dagen på raken. Det återstår att se om vi har en toppformation här, vilket knappast kan utläsas på tre dagar.

OMXSPI gick -0.30% och OMXS30 -0.46%. I övrigt ingen dramatik kring valutakurserna, även om den amerikanska 10-åriga marknadsräntan föll tillbaka något. USDSEK är på 8:87 och EURSEK på 10:09. Guldet backar till 530:- SEK per gram, den första nedgången på några dagar sedan rycket på den amerikanska inflationen. Sett till räntorna så är inflationsminnet kort och saker börjar väl återgå till att inte låtsas om prisökningarna, som alltid kan skyllas på externa faktorer som energipriserna.

I USA gick S&P-500 +0.34% och Nasdaq 100 +1.07%, vilket kanske kan dra upp Stockholm till nya börsrekord idag när Husse håller i kopplet. Nasdaq 100 slog dessutom börsrekord och techbubblan blir ännu större, så vi vet vad som väntar för hausse i Sverige. Kanske.
Dagschart Nasdaq 100


I Asien är det mestadels uppåt på morgonen. Nya tillslag från Beijing mot techbolagen i Hong Kong, inklusive Alibaba som rasade -10.06%, gör att Hang Seng backar -1.12%. I Övrigt är ASX 200 +0.23%, KOSPI +0.80%, Nikkei 225 +0.50% och Straits Times är oförändrad på -0.09%. Kina lever sitt eget liv.

Bli alltså inte förvånade om vi har nytt börsrekord både på vecka och dag i Stockholm idag, men den här bloggen har som bekant alltid fel.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar