Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-11-09 07:43

Blandade börser i Asien på tisdagsmorgonen - Tesla föll på Elon Musks besked att han ska sälja aktier

Börserna i de asiatiska tidszonerna är blandade nu på tisdagsmorgonen. Tesla föll på Elon Musks besked att han ska sälja aktier. Guldpriset fortsätter uppåt.
Faller
Stockholmsbörsen stängde återigen på plus, om än svagt. OMXSPI gick +0.1& under måndagen och OMXS30 +0.30%.

I USA stängde S&P-500 oförändrat på +0.09% och Nasdaq 100 föll något med -0.14%.

Både den amerikanska tvååriga och tioåriga marknadsräntan på statsobligationerna steg ordentligt under måndagen, men dollarn steg inte nämnvärt mot kronan utan hittas på 8:56 SEK. Det samma gällde iofs även euron på 9:93 SEK.

Däremot stiger guldpriset vidare och hittas nu på 502:- SEK per gram.

Tesla föll och stängde på -4.84% på Elon Musks besked att han ska sälja aktier. Antagligen var hela enkäten i helgen planerad, med förväntat resultat och det är väl bara unna Musk att faktiskt tjäna några riktiga pengar på Tesla för första gången. Det är dock knappast så att han inte kunnat överleva på pengarna från försäljningen av Paypal under tiden.

I Asien är börserna blandade. Faller gör ASX 200 med -0.24%, Nikkei 225 med -0.75% och Straits Times med -0.42%. Stiger gör Hang Seng med +0.27% och KOSPI är oförändrat på +0.08%. Allt i skrivande stund, inte nödvändigtvis slutkurser.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar