Aktuellt

Urbaniseringen avgörande för överdödligheten 2020 - men på olika sätt i Väst- och Östeuropa

Urbaniseringsgraden i EU/EES-länderna visar sig vara avgörande för överdödligheten 2020. Men sambandet är tvärt emot varandra i den forna up...

2021-10-07 07:33

Stockholmsbörsen föll på onsdagen, men USA upp - positivt i Asien under torsdagsmorgonen

Stockholmsbörsen föll hårt igår, men återhämtade sig när stödområdet fortsätter begränsa nedgångarna. Dollarn och guldet stärks och i USA stängde börserna på plus. I de asiaatiska tidszonerna är det mestadels plus nu på morgonen.
Dagschart OMXSPI med stödlinjer
Stockholmbörsens OMXSPI stängde på -1.40% efter att ha återhämtat betydligt större fall. Storbolagen på OMXS30 stängde med -1.50%.

I USA var det dock positivt och för oss svenskar dras uppgången även upp av att dollarn stärkts kraftigt till 8:80 USDSEK och den starkaste nivån sedan november 2020. Hela årets nedgång i dollarn är därmed utplånad eller om man så vill återställd. Guldpriset hänger på och ligger nu på 497:- SEK per gram. De amerikanska räntorna är i princip oförändrade. För övrigt börjar inflationsspekulationen ta fart. I Storbritannien, som förvisso är lite speciellt pga Brexit, tror analytiker nu på sex procents inflation nästa år.

I Asien är börserna mestadels positiva. ASX 200 +0.69%, Hang Seng +2.27, KOSPI +1.59%, Nikkei 225 +0.81% och Straits Times +0.95%.

Med positiv börs i USA och Asien ser det väl initialt gott ut för Stockholmsbörsen. Eller inte.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. BTC +7% / 24h och +25% / 7d

    SvaraRadera
  2. När inflationen drar igång på riktigt kommer räntehöjningarna.

    SvaraRadera