Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-10-17 18:13

Rekordmånga döda i Covid-19 i Ryssland - och stigande - befolkningen har minskat med en miljon på ett år

Även antalet officiellt döda i Covid-19 per tidsenhet är nu på rekordnivåer för Ryssland, trots att datat från Kreml uppenbarligen är förfalskat. Befolkningen har minskat med en miljon människor (specifikt 997 000) de senaste tolv månaderna rapporter The Guardian, avsevärt mer än de officiella dödssiffrorna i Covid-19.
Officiella dagliga dödsfall per en miljon invånare i Ryssland Data: Our World in Data
Som man ser ovan är det officiella datat från Kreml periodvis förfalskat och uppträder i onaturliga trappsteg, tills lögnerna blir för svåra att dölja. The Guardian säger att dödsfallen nu är cirka 980 per dag i Ryssland, officiellt, och har alltså aldrig tidigare officiellt varit på högre nivå.

Samtidigt visar en demografisk analys att Rysslands befolkning minskat med 997 000 personer mellan oktober 2020 och september 2021, dvs på tolv månader, exklusive migrationen som brain drain och utdrivandet av progressiva och liberaler från landet innebär.

Nedgången i befolkningen är 11x så stor som för 2019 och i princip det enda som ändrats är coronapandemin. Det är den största nedgången sedan under den ekonomiska krisen i landet under 90-talet och åren 1999 - 2000.

997 000 personer är för övrigt cirka 0.7% av befolkningen. Då ska man komma ihåg att det föds barn i Ryssland, utan 997 000 är nettominskningen, vilket visar lite hur illa pandemin kan tänkas härja i landet.

Som bloggen rapporterat om tidigare har ryssarna betalat pengar för att få falska vaccinationsintyg, efter att regimen tjatat om hur farliga västs vaccin är. Eftersom ryssarna vet att västs produkter alltid är bättre, så innebär ju detta också att Rysslands vaccin är ännu värre, så för att kunna få de förmåner det innebär att vara vaccinerad har man betalat för att vaska vaccin men få vaccinintyg.

Därtill är ju de vaccin som erbjuds i Ryssland bland annat Sputnik-V, ett vaccin som påstods vara världens bästa, framtagen på rekordsnabbt tid och som var så bra att tidningen Lancet gått ut och sagt att vaccinet är för perfekt för att kunna förklara. Sedan har det visat sig att man inte ens levererat Sputnik-V utan något annat, okänt, till de som faktiskt köpte vaccinen.

Verkligheten är att medan stora delar av Västvärlden nu går mot att verka besegrat pandemin, så är alltså läget värre än någonsin i Ryssland. Grundproblemet är den höga korruptionen i landet och att verkligheten inte stämmer överens med vad regimen i en diktatur vill förmedla. Ljuger man om ett problem, så kan man inte heller lösa problemet.

Nu går Ryssland in i den smittsammare vintersäsongen. Dessvärre lär det innebära att de nuvarande officiella rekorden kommer överträffas. Förlorare på Kremls vanskötsel av landet och korruptionen är som vanligt det ryska folket.

Källor inom länkskattemedia
The Guardian www.theguardian.com/world/2021/oct/13/russias-population-undergoes-largest-ever-peacetime-decline
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

19 kommentarer:

 1. The Guardian som källa? Hmm.
  Nej, jag kommer inte läsa länken till den vänstertabloiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska aldrig kolla en bra story.
   - Nån bloggare antagligen

   Radera
  2. Då får du väl som putinist trösta dig med att antalet mord per capita i Ryssland är 8x så högt som i Sverige och som islamofob trösta dig med att ert älskade ryssland har en dubbelt så hög andel muslimer som Sverige och enligt Putin "tillhör Ryssland den muslimska sfären".

   Radera
  3. Man tillämpar till och med sharialagar i Ryssland. Så fortsätt ni hylla Putin.

   Radera
  4. Hyllar Putin?
   Jag skiter väl i hur de har det i Ryssland, så länge de behåller det på andra sidan Östersjön.

   Radera
  5. The Guardian är en aktivistblaska, men vad gäller Ryssland behöver de knappast hitta på fakta.

   Radera
  6. Guardian är blockat i host-filen och i rojjtern.Sen vill jag hälsa till min fru i Ozersk som ständigt blir återsmittad med covid från sin tatariska körlärare som vägrar gå till doktorn eller vaccinera sig.

   Radera
  7. lol Cornu nu tror jag du fäktas mot halmdockor igen. En allmänt vedertagen opålitlig nyhetskälla publicerar en artikel som, om den är sann, vore det väldigt extremt men du köper den helt okritiskt eftersom artikeln stämmer överens med din bias. Är man putinist för att man är källkritisk? You keep using that word. I do not think it means what you think it means.

   Sen kan jag väl känna att det är lite opassande att vara skadeglad för varje dålig nyhet som kommer från andra sidan östersjön. Men jag är väl lite gammalmodig på det sättet. Fast det kanske bara var en massa putinister som dog i covid i Ryssland så de kanske förtjänade det? Jag vet inte jag är ju bara en såndäringa putinist/svärjevän/islamofob/kommunist/jude/nazist/etc./etc.
   ¯\_(ツ)_/¯

   Radera
  8. The guardian torde vara en av de mer pålitligare tidningarna i världen.

   Anser man att den tidningen är "en vedertagen opålitlig" så finns det verkligen inte mycket man kan lita på. Och då slår det över och man blir en av de som hämtar in nyheter från typ någon belgisk bloggare som postar den osminkade sanningen på bitchute.

   Radera
  9. Den som inte vågar läsa The Guardian kan läsa den ryske demografens data här https://www.facebook.com/rickky.spirewanderer/posts/4457670520967557

   Radera
  10. Det går väl att läsa all någorlunda seriös media. Man behöver ju inte alls hålla med. Jag kollar även SVT, för att ha koll på dem. Man får ju bara läsa med mycket kritiska ögon.

   Radera
  11. Men jag tar tacksamt (ingen ironi) emot tips på vilken media som är fullt ut objektiv och sann, och då utan subjektiv agenda. Har jag inte redan koll på dem, så lägger jag dem till min "lista".

   Radera
  12. Du kommer få svar som Samnytt, Fria Tider, Nyheter Idag, Nationell Nu osv.

   Radera
  13. Och förstås Russia Today.

   Radera
  14. "Och då slår det över och man blir en av de som hämtar in nyheter från typ någon belgisk bloggare som postar den osminkade sanningen på bitchute."

   Ironiskt nog hämtar du din information från en Svensk bloggare som hänvisar till nån gammelmedia blaska som helt enkelt skrivit en artikel baserat på ett facebook inlägg. Hujeda mej!

   Radera
 2. Intressant.

  Själv åkte både jag och sambon på Covid för ett par veckor sedan, trots att vi båda var dubbelvaccinerade. Dock var det en ganska smidig upplevelse, som en mildare influensa ungefär. Med den skillnaden att vi båda förlorade smak/lukt och blev "trötta", i betydelsen andfådda av att gå upp på övervåningen.

  Jag misstänker att våra vaccinationer hjälpte immunförsvaret, men sådant är förstås alltid vanskligt att hävda. Att ryssarna vägrar injicera sig med regimens strunt är förvisso förståeligt. Jag hade aldrig accepterat någonting som gavs bort gratis av den ryska regimen.

  SvaraRadera
 3. Märkligt, eftersom ju Ryssland har världens bästa vaccin! :D

  SvaraRadera
 4. Lider med det ryska folket. Hoppas det vänder där.

  SvaraRadera
 5. Kommer Ryssland att få en massa miljövänlighetspriser nu? Världens befolkning behöver ju minska, har jag hört på SVT, så detta måste väl betyda att Ryssland är miljörörelsens nya framgångsobjekt?

  SvaraRadera