Aktuellt

Endast 55 av 290 kommuner röstade in MP i riksdagen

Miljöpartiet är ett utpräglat stadsparti för stadsbor, vilket märks tydligt på att endast 55 av landets kommuner röstade in partiet i rik...

2021-10-15 07:11

Hårt ras för dollarn - uppgångarna fortsätter i Asien på fredagsmorgonen

Den amerikanska dollarn rasar hårt mot den svenska kronan. Börserna steg över hela linjen igår och uppgångarna på världens börser fortsätter i vad som sannolikt ser ut att bli en positiv börsvecka.
Slurp
Stockholmsbörsen steg för tredje dagen på raken efter att stödnivåerna sagt sitt. OMXSPI stängde med +1.09% och OMXS30 med +0.87%.

Uppgångarna fortsatte i USA där S&P-500 stängde på 1.71% och Nasdaq 100 på +1.88%. Dollarn rasade dock ner till 8:63 SEK och drog delvis med sig guldpriset ner till 498:- SEK per gram. De amerikanska marknadsräntorna fortsatte ned och tioåringen har nu 1.52% i ränta.

I Asien är det fortsatt positivt. ASX 200 +0.75%, Hang Seng +0.83%, KOSPI +0.92%, Nikkei 225 +1.38% och Straits Times +0.39% nu under morgonen.

Energikris, logistikkris, komponentbrist, inflationskris - det finns tydligen ingenting som kan stoppa börserna från att stiga. Eller så var det bara de där tekniska stödområdena som ledde till en uppstuds, som snart kommer möta sina motstånd. Å andra sidan innebär vändningen vid stöden att dessa blivit ännu starkare, så ...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar