Aktuellt

Urbaniseringen avgörande för överdödligheten 2020 - men på olika sätt i Väst- och Östeuropa

Urbaniseringsgraden i EU/EES-länderna visar sig vara avgörande för överdödligheten 2020. Men sambandet är tvärt emot varandra i den forna up...

2021-10-14 08:34

Guldpriset upp på torsdag morgon tillsammans med börserna i Asien

Guldpriset kryper upp över 500:- SEK per gram för första gången på ett tag, samtidigt som det är positivt över hela linjen på börserna i de asiatiska tidszonerna.
Investeringsguld
Stockholmsbörsen stängde starkt på plus med OMXSPI på +1.61% medan storbolagen hade det lite något åttligare med +1.15% för OMXS30.

I USA var uppgångarna beskedliga med S&P-500 på +0.30% och Nasdaq 100 på +0.77%, vilket kanske lägger en sordi över börsen här i Sverige idag. USDSEK föll också tillbaka till 8:68 SEK, vilket gör utfallet i USA ännu måttligare för oss svenskar. Guldpriset steg dock, sannolikt på gårdgens inflationssiffror i USA och är nu återigen över 500:- SEK per gram här i Sverige. Utan att läsa vad berättelsen om den amerikanska börsen och dollarn är, så killgissar jag att gårdagens inflationssiffror var orsaken. De amerikanska räntorna påverkades dock inte nämnvärt.

I de asiatiska tidszonerna är det genomgående muntert. ASX 200 +0.54%, KOSPI +1.27%, Nikkei 225 +1.46% och Straits Times +0.22%. Får inte in några siffror för Hang Seng, så kanske är Hong Kongbörsen stängd.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar