Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-10-22 13:37

Fredagsmys på Avanza

Dags för lite fredagsmys, dagen till ära bjuder Avanza på en liten film från sitt fredagsmys. Frågan är om det är ett argument för eller emot att vara kund hos börsmäklarsparbanken?
 
Avanza har alltså upptäckt att de anställda inte bara knarkar på jobbet, utan dessutom tydligen förvarar omfattande mängder droger i lokalerna. Huruvida det är bra eller dåligt får väl marknaden avgöra och aktien verkar ha stigit på de så kallade nyheterna.

Det finns ju en flera decennier gammal tradition av knarkande hos börsmäklare och aktiehajar. 

Man kan fråga sig varför, men det finns säkert forskning på detta att läsa. Fast varför vända sig till forskningen när man kan vara lite modern och killgissa istället.

Arbetsmiljön är så stressad och pressad att det krävs knark för att orka? Arbetsmiljön ställer så höga krav på prestation att det krävs  knark för att prestera? Det krävs dåligt omdöme, så det krävs knark för att bibehålla det dåliga omdömet? Man behöver döva samvetet med att blåsa småsparare? Eller så går det så bra och de anställda tjänar så mycket pengar att de är uttråkade och lägger pengarna de drar in från kunderna på knark?

Eller så har man sett för mycket på filmer som Wall Street, Bright Lights Big City, Working Girl och först Wolf of Wall Street bara för att nämna ett litet urval och anammat kulturen från populärkulturen. Eller så har man bara tagit med sig det hela hem från andra banker i Sverige eller utomlands. Andra banker där de anställda nu är nervösa över att drogtesterna ska dra igång och knarkhundarna söka av lokalerna även där.

Men vad knarkar de för något på Avanza? Röker de på för att chilla ut, tar de affe för att orka, festar de på cola, eller ravar de till E? Eller en cocktail? Någon som vet? Svaret kan ju ge ledtrådar om hur läget är i huset. Vilket kriminellt nätverk finansierar Avanzas anställda?

Så trevligt fredagsmys på er, särskilt på Avanza. Känns ju som kund att pengarna de drar in på mig går till knark. Marknaden har talat och aktien stiger.

Oavsett, vill du byta mäklarfirma från eller till Avanza så har bloggens samarbetspartner Compricer en liten widget nedan.


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

23 kommentarer:

 1. Riktiga proffs tar ju tjack för att kunna dricka mer. Sedan ännu mer tjack dagen efter för att orka till jobbet, sedan benzo eller opioid för att "tagga ner" och inte verka påtänd på jobbet. Sen är det bara att köra re-peat till ljuset brunnit upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska helst bränna ljuset i båda ändarna samtidigt. Det går också fortare, vilket tilltalar den otålige börsmäklaren.

   Cornu, bjud din kvirrande Maine Coon-katt på en saftig fredags-MUS till middag, gärna "rare", om katten får välja, vilket den troligen insisterar.

   När vi fortfarande hade husdjur, sjöng vi: "Nu är det slut på veckan, det är dags för fredags-MUS", hoppas matte inte kommer och stör!"
   (matte, det är förstås jag!).

   Radera
  2. Alltfler arbetsgivare drog-testar sin personal. Det görs genom oannonserade kontroller med slumpmässiga urval. Urin-prov eller saliv-prov. Urin-provet kan vara 10 ggr känsligare än saliv-prov, som är enklare och trevligare. Sparken eller rehab? Tiderna förändras.

   Radera
 2. Svar
  1. Du menar med en "parental block" :)?

   Radera
 3. Hemberg kom tillbaks!!! Allt var bättre förr! Klart de måste unna sig lite dekadens nu när många avanza veteraner cashat hem sjusiffrigt! Minns ett underhållande studiebesök för tiotalet år sedan när Hemberg fullt allvarligt pekade på två ynglingar och utbrast att där sitter Polendesken samtidigt inflikade hans näsvisa kollega att de saknade handel i Polen. Droger gör monotona arbetsuppgifter drägliga!

  SvaraRadera
 4. Mm, varför man använder fondrobotar med algoritmer formulerade av nyktra människor.

  SvaraRadera
 5. Trodde knarkare var såna som bajsade i gathörn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det var bara du som tolkade in det.

   Radera
  2. Personal toaletten kanske är i gathörnet?

   Radera
  3. Nja, det är ju missbrukare.
   Sen har vi ju Miss Bruk, men henne känner man ju till om man varit med tillräckligt länge.

   Radera
 6. Innehav på min depå fick just en ny innebörd!
  Skall kontakta min mäklare/dealer för fredags-ruset.

  SvaraRadera
 7. Är inte tjack lite för arbetarklass? Gräs är ju antiproduktivt så min gissning landar på kola!

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://open.spotify.com/track/7KoPNz3rY7Qak9CDSlKWhe?si=834e57388de84b39

   Radera
  2. Krabba är (var) arbetarklass. Men sen det försvann klev kokainet in i folkhemmet.

   Radera
  3. Medelklassen är den nya arbetaklassen som behöver arbeta 110 timmar i veckan för elbil och knark.

   Radera
  4. Fria vapen och knark till folket, låtsas som att det regnar, hänvisa till att brottsligheten minskar och beklaga er sedan över att det blivit dyrt att ladda elbilen.

   Radera
  5. Går elbilen på ladd blir det dyrt.

   Radera
  6. Östergren fångar våran nutid bra.

   Radera
 8. OT fredagsmys: Fick i uppdrag idag att räkna på företagets del av den eventuellt kommande cementransoneringen. Bad times they are a' comin'... men statens spritmonopol hjälper för ikväll =)

  SvaraRadera
 9. Själv kund på Nordnet, hajade till när jag såg att ingen på deras PB-avdelning verkade vara över 31. Nu förstår man varför.
  Även om man inte äger dem så ger det väl någon sorts maktrus att omges med pengar, på samma sätt som en massa nollor drömmer om att vara hantlangare åt någon despot inom politik/näringsliv/brottslighet när de skulle tjäna lika bra på att jobba på egen hand med egna färdigheter.
  Kokain förstärker väl och bekräftat det hela antar jag, svårare är det inte.

  SvaraRadera
 10. Läste att Avanzas VD nu tagit in knarkhundar för att rota ut de töntar som inte dragit ladd.
  Bra med krafttag så det blir lite ordning.

  SvaraRadera