Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-10-25 07:43

Dollarn faller - börsveckan öppnar blandat i Asien

Dollarn faller ytterligare under måndagsmorgonen och börsveckan öppnar blandat i de asiatiska tidszonerna. Förra veckan blev den andra positiva på raken för Stockholmsbörsen.
Veckochart OMXSPI
Vecka 42 blev den andra positiva börsveckan på raken för Stockholmsbörsen som efter en uppgång på +0.84% på fredagen stängde veckan med +2.22% för breda OMXSPI. För OMXS30 gick fredagen +1.02% och veckan +1.46%.

Dollarn faller nu på måndagsmorgonen och hittas på 8:57 SEK medan guldpriset ligger på 495:- SEK per gram.

Husse S&P-500 stängde fredagen med -0.11% men gick +1.64% på veckan. För Nasdaq 100 var stängningen -0.87% men veckan positi v på +1.37%. Dock kan Nasse sätta tryck på Sverige som numera ofta följer Nasse istället för Husse.

I Asien är det en blandad kompott på morgonen. ASX 200 +0.34%, Hang Seng -0.02%, KOSPI +0.38%, Nikkei 225 -0.90% och Straits Times -0.18%, vilket alltså inte ger någon vägledning och hur måndagen kommer se ut.

Dagens Industri rapporterar nu att föga överraskande så är det pensionsbolaget Alecta och de statliga AP-fonderna som deltar i nyemissionen i Volvo Cars, men man förhandlar hårt och nyemissionen kommer landa i nedre delen av det angivna intervallet 53 - 68:- SEK per aktie. Sista dagen för teckning av aktier för allmänheten är i morgon tisdag.

Nedanstående är innehåll från bloggens samarbetspartner Compricer.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar