Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-10-13 13:04

Där satt den: "Superkonjunkturen" - sälj allt!

Så kom ordet vi alla väntat på: "Superkonjuntkuren". Därmed är det hög tid att sälja allt och gräva ner sig i en bunker, odla sina egna grönsaker och förbereda sig på finanskris, ekonomisk krasch och massarbetslöshet.
Här kan du både klippa dig OCH skaffa ett jobb1

Ordet dök nu upp i en artikel hos SvD där tidningen nämner "den förespådda så kallade superkonjunkturen".

Den brukar alltid nämnas när konjunkturen är på topp, vilket ni som följer bloggens rapportering kring konjunkturbarometern redan har passerat.

Således ska man normalt sett sälja alla aktier, invänta finanskris, skuldkris, energikris, massvälten, döden och värst av allt Internet slutar fungera. Så det är bara att odla sin trädgård och göra sig redo för kraschen.

Det är ju tur att inte börsbolagen ofta är hopplöst övervärderade iaf, så det inte finns så stor nedsida.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

13 kommentarer:

 1. Köp ex AOI som fortfarande har en löjligt låg P/E och dessutom avser börja dela ut pengar framöver. Och då kan man hoppas på något helt annat än de fåtal procent man annars får.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bolag med ändliga tillgångar och med det ändliga intäkter ska ha fånigt lågt p/e.

   Radera
  2. Om man t ex bara har inkomster för ett år och sedan är oljefyndet slut, så ska p/e vara under 1. Det gör inte bolaget billigt.

   Radera
  3. Modigt att ge köprekar bara sådär på ett företag.
   Lovar du framgång och utdelning?

   Radera
  4. Måste ju vara bättre att hålla käften och köpa själv medan det är billigt, istället för att tipsa andra om det.

   Radera
  5. AOI:s producerande fält i Nigeria börjar sina om en 5 år. Men under tiden är det en riktig guldhöna, som kommer att generera minst 20kr per aktie. Det beräknat på ett oljepris på 40 dollar.

   Sen sitter AOI på enorma fyndigheter av olja och gas i bland annat Kenya och Sydafrika. Där kan man ju spekulera i oljans framtid, kommer det vara värt 0? Eller kanske 100kr per aktie?

   Radera
 2. ÄNTLIGEN, idag kom det med posten, brevet från fjärrvärmelevernatören.
  Jag citerar första meningara i brevet.

  "XXXX tillämpar marknadsprisättning för att säkerställa att priset är fortsatt konkurrensakraftigt mot alternativen , stabilt över tid och utan kraftiga svägningar. Bla bla bla, För 2022 justeras fjärrvärmepiset med 2.2%
  Sen bla bla bla bla det ingår visst moms också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå inte så farligt om du jämför med gas och elpris.

   Jag är väl mer orolig för framtiden. Undrar vad veden kommer att kosta nästa år...

   Radera
  2. För att vara tydlig justeras priset uppåt när man läser alla långa haranger. Hoppas bara att de 2.2 procenten visar sig om man säljer grot.

   Radera
  3. Ved kommer att vara förbjuden så vad ved kommer att kosta är en icke fråga.

   Radera
  4. Men jag måste ge en eloge till reklamare, det de skriver i brevet får en nästan att vara tacksam, eller nästan ge en dåligt samvete för att jag inte betalar mer.

   Radera
  5. "säkerställa", "fortsatt", "konkurrenskraftigt", "alternativ", "stabilt", "utan kraftiga svängningar". Där har dem verkligen lyckats att pressa in ovanligt många positiva och lustbetonade formuleringar i en enda mening.

   Radera
 3. Kanske syftar på uttrycket "super cycle" ofta med ordet "commodity" framför eftersom det handlar om en lägre persiod (5-10 år) med stadigt stigande råvarupriser.

  Finns de som säger att vi är på väg in en ny commodity super cycle nu.

  SvaraRadera