Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2021-10-25 11:16

Byn har fått mellanchefsdagis - padelhall med integrerat kontorshotell

Byn har nu äntligen fått sin padelhall på plats - och dessutom integrerat med ett kontorshotell, där det fortfarande finns ett kontorsrum ledigt. Och allt i bästa läge för företagaren med PostNord-, DHL-, Schenker- och Systembolagsombudet som granne. Det finns också bil- och däckverkstad som granne, samt byns ena gym (Hälsoboxen). Återstår väl egentligen bara en laddplats för elbil, så är det komplett.
Två av byns teslor parkerade framför Sätila Padel.
Kontorshotellet bjuder på som jag förstått det gigabit fiber, och ett av rummen är ännu inte uthyrt. Det lär gå åt rätt fort, med tanke på efterfrågan på kontorsplatser i byn. De övriga rummen används av en företagare i datorspelsbranschen i en världsledande nisch, en Sverigerepresentant åt ett tyskt industriutrustningsföretag och en egenföretagare inne på sitt tredje eller fjärde inkubatorföretag medräknat att ha medgrundat en av de stora börsintroduktionerna inom techsektorn i Europa de senaste åren. 

Kontorshotellet med väl tilltagna kontor

Padelhallen är topputrustad med skithögt i tak, och bästa premiumunderlaget, möjligheten att slappna av med lite gymutrustning, samt duschmöjligheter.
Padelhallen (återstod lite justeringar av glasen att göra vid fototillfället)

Granne hittas Sätila Bygg, som förutom att vara järnaffär, byggvaruhandel, blom- och trädgårdshandel, maskinhandel och -service, samt säljer godis åt blodsockrrasande mellanchefer, dessutom är Systembolagsombud och ombud för de stora post- och speditionsfirmorna. Så man har logistikservicen inom 50 meter, samt att man på torsdagar kan hämta ut veckans beställning av champagne och amarone. Det finns även bil- och däckverkstad nästgårds, så du kan få hjulen skiftade medan du paddlar eller sitter på kontoret.

Dessutom ligger byns ena gym, Hälsoboxen, granne med Sätila Padel och kontorshotellet.

Det återstår asfaltering framför hallen och formella parkeringsrutor. Sedan kan man ju alltid önska att byns första publika elbilsladdare ska komma också.

Du bokar din padeltid hos Sätila Padel här.

Det finns även bykrog med spa och konferensanläggning samt pensionat inom gångavstånd, och vårdcentral och apotek för att hantera dina akuta padelskador och sedan har byn även en fysioterapeut (fd sjukgymnast) för att hantera eftervården.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

39 kommentarer:

 1. Låter bra att det är gott om laddplatser, kanske någon från börsmäklarna kommer på besök och de gillar ju ladd har jag förstått av nyhetsflödet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone de på Avanza.

   Radera
  2. Absolut, inga andra börsmäklare någonsin har säkert hållit på med ladd.

   Radera
  3. Ladd??? Men eftersom ni pratar om Avanza så antar jag att det betyder knark. Alltid lär man sig något nytt.

   Radera
  4. Amfetamin om man ska vara petig

   Radera
  5. Nä lilla gumman, mamma och pappa knarkar inte för att bli höga, vi gör det bara för att det är gott.

   Radera
  6. Jag kommer ihåg när jag var liten På fredagskvällen brukade morsan dra linor, men bara under köksfläkten. Hon ville ju inte att vi barn skulle drabbas.

   Radera
 2. Undrar vad det ska bli av alla dessa padelhallar när flugan gått över.
  Det verkar byggas överallt och jag har svårt att tro att intresset håller sig över tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tämligen enkla att konvertera till industri- eller logistiklokal, iaf den ovanstående. Går att köra in med lastbil, grunden tål det.

   Radera
  2. Den rödgröna regeringen kommer sannolikt att expropriera alla paddelhallar och snabbt ställa om dem till akuta flyktingförläggningar under nästa storkris, typ den förväntade desperata Libanon-exodusen vintern 2021-2022.

   Radera
  3. Här i hemmabyn är den nybyggda padelhallen tänkt att fungera som vinterförvaringsplats för båtar när padelboomen är över.

   Radera
  4. De hittar säkert användingsområden. Verkar vara ganska energisnåla byggnader med tanke på de små luft-luftpumparna som man ser på väggen.
   Frågan är vad de ska konverera utomhusplanerna till?

   Radera
  5. Interneringsläger för regimkritiska Antivaxxers.

   Radera
  6. En hall som Jump hade sin verksamhet i innan de lade ner här i stan blev padelhall, det går förmodligen snabbt att konvertera om den till något annat vid behov.

   Radera
 3. Inget ont i att byn får padelhall, men påminner det inte om golfbane inflationen??
  Men hallarna kan väl byggas om relativt lätt, vår egen hall i byn ligger i industri område och det ser ut att finnas tider över.

  SvaraRadera
 4. Bara fritidsgård för den yngre generationen som saknas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns iofs. Men det här är landet - ALLT är fritidsgård åt de yngre.

   Radera
  2. Härligt att det är så fortfarande, skitiga barn är friska barn som farmor alltid sa...

   Radera
 5. Skulle gissa på att folk som spelar paddel är samma typer av personer som har teppanyakihäll hemma, där det för övrigt är vitt och fräscht. Barnen äter naturligtvis gluten- och laktosfri kost, trots att de inte är det minsta allergiska. Uttalsmässigt bemödar de sig om att ligga nära den skriftliga riksspråksnormen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det verkligen så många sånna i Sätilla? Vi har en padelhall i hembyn, marginellt större än sätilla, och det är otrolig blandning på spelare. En ombyggd tennishall med en tennisbana kvar. Paddeldelen får man boka dagar i förväg medans på tennisbanan har jag sett folk en gång av ca 10 gånger jag varit där

   Radera
  2. Vad i hela helvete är en teppanyakihäll???

   Radera
  3. He doesn't know.

   Googla typ "vindsvåning har blivit ett sätt att leva" och känn likgiltigheten inför dina efterblivna medmänniskor skölja över dig som en ljummen dusch.

   Radera
  4. Tack brasklapp du frågade ytterligare en fråga som jag knappt vågat fråga!

   Radera
  5. @Ben, jag bjuder på den.

   Tyvärr tog jag din uppmaning och googlade föreslagen text och sitter nu stum i förundran över hur man kan göra ett reportage över en vindsvåning även om humorvärdet är stort.

   Jag googlade också teppanyakihäll och fick följande:

   "Att steka på en teppanyaki-grill är både annorlunda och kul. En saftig biff, en aromatisk fisk eller spröda grönsaker – den perfekta lösningen om du vill steka på ett kreativt sätt"

   Så nu när jag torkat tårarna så vet jag att jag är i vart fall inte kreativ när jag steker min mat, jag är bara hungrig...

   Radera
  6. @Brasklapp: Ja, det är den. Artikeln var flitigt parodierad/refererad i det här kommentarsfältet, sen tror jag några driftiga människor skrev åtminstone ett par parodier, dels en om hemlösa och dels om nån singelkille som jobbade lager och bodde på andrahandskontrakt i nån förort. Även ett exempel på "livsstilsjournalistik", det vill säga det där som damtidningar höll på med tills DN m fl insåg att det sålde. Den är så jävla rolig och samtidigt tragisk på så många sätt.

   Radera
  7. Journalisten ifråga försvarade sig själv, för övrigt:

   https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Rx6g3x/vi-natlynchades-for-vindsvaningen

   Självklart kan hon, som hon säger, inte skriva kritiska artiklar om folks privatliv och boenden, däremot berör hon ju inte frågan om varför man ska hålla på med den typen av journalistik öht. Sen att bli utskrattad är väl kanske inte samma sak som "Nätlynchad"... Men jaja, otacksamt jobb hon hade, det var säkert nån annan som bestämt att hon skulle göra det där reportaget och hon gjorde säkert så gott hon kunde, det var väl kanske snarare hela den trendkänsliga livsstilen och ängsligheten som folk flabbade åt.

   Bra referens i den här padeldiskussionen (snyggt jobbat Karl XI Gustav), medelklassens RUT, ROT, fritid, åsikter, sportintressen, klimatångest och sysselsättning är tydligen alltid relevant att beröra. I förrgår teppanyakihäll, igår klimatångest, idag padel. Vad det är som rör upp känslor imorgon vet vi inte, men vi vet en sak: Det kommer att vara enastående efterblivet.

   Radera
  8. Hitills är man 0 av 3, har bommat på båden teppanyakihällen, klimatångest och padel...

   Radera
 6. Padel är ju riktigt roligt! Många som klagar här inne har ni provat ens?

  Men visst det är säkert en för stor utbyggnad nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anekdotiskt börjar det rapporteras om ökade skade. Har två vänner som fått Padelarm!!!! Två stycken som slitit diverse senor i benen.
   Kan antyda bara att det är en 40-55 sport och har tagit över från åldersgruppens tidigare favoritsport innebandy som orsakade liknande skador. Dessutom är det väl endast den åldersgruppen som har råd med Padel. Det kostar ju en del och som jag förstår är det hel kommersiellt.

   Radera
  2. Förstår inte varför överviktiga och oatletiska kontorsmän ska söka sig mot dessa sporter som har sjukt mycket stumma vridmoment för fot och knäled.

   Finns ju gott som fysiska sporter och aktiviteter som är mycket skonsamma för den otränade kroppen, exempelvis simning, cykling, långfärdsskidor/rullskidor, skridskoåkning.

   Radera
  3. Därför att dessa mer stillsamma sporter är en tydlig påminnelse om att man har fler dagar bakom sig än framför sig.

   Radera
  4. Dom kan väl hålla på med fullkontakts-kampsport som normala människor, hur mysigt som helst. Det är väl de höga sparkarna man får dra ner på efter 40 kanske.

   Radera
  5. Badminton är en överrepresenterad sport när det gäller avslitna achillessenor på medelålders män (möjligen att innebandy har gått om numera, minst tio år gammal data jag drager mig till minnes här) så det finns anledning att tro att paddel kommer hamna i närheten.

   Radera
  6. Padelarm - hahahaha...

   Radera
 7. Enligt uppgift är pay off-tiden på en padelhall cirka året så det kan nog löna sig att bygga dem. Sen undrar jag om det behövs så många så decentraliserade logistikcenter i landet, men den som har lever får som vanligt se hur det blir. Kanske är mellancheferna uthålliga i sitt intresse denna gång.

  SvaraRadera
 8. Vadå Padel? Finns det någon Girlie Bar i Sätila ?

  SvaraRadera
 9. Nej tror inte att det är en fluga. Den kommer att ta marknadsandelar av pingis , badminton, squash och tennis. Så jag tror att sporten kommer att växa ytterligare när priserna kommer ner på vettiga nivåer. Idag är det alltför dyrt. 50- 70 % lägre pris skulle sitta fint.

  SvaraRadera
 10. Padel är skitkul.

  Men efter att ha slitit av hälsenan under spel förra veckan tänker jag i framtiden träna annat.

  Ja, jag är medelålders.

  SvaraRadera