Aktuellt

Urbaniseringen avgörande för överdödligheten 2020 - men på olika sätt i Väst- och Östeuropa

Urbaniseringsgraden i EU/EES-länderna visar sig vara avgörande för överdödligheten 2020. Men sambandet är tvärt emot varandra i den forna up...

2021-10-08 08:06

Börsveckan ser ut att stänga på plus i Asien - stigande amerikanska räntor

Med uppgångar i Asien under fredagsmorgonen ser börsveckan ut att stänga på plus. De amerikanska räntorna nådde nya högstanivåer som inte setts sedan början av juni, och alla börsindex verkar gått plus under torsdagen.
No worries
Oron på börsen verkar som bortblåst och allt är återigen enhörningar och regnbågar. OMXSPI steg +1.63% och OMXS30 +1.65%. Den svenska kronan stärktes något mot dollarn där USDSEK hittas på 8:79 och guldpriset är stabilt på 497:- SEK per gram.

I USA gick husse S&P-500 +0.83% och Nasse Nasdaq 100 stängde på +0.88%. Den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan fortsatte med ett ordentligt kliv stiga och ligger på 1.58%. Det är den högsta nivån sedan de tidiga dagarna i juni.

Men inte ens stigande ränta verkar kunna rubba den muntra stämningen.

I Asien är det bara KOSPI som backar och då endast med -0.18%. ASX 200 går +0.87%, Hang Seng +0.14%, Nikkei 225 +1.55% och Straits Times +0.17%. 

Enstaka index ligger dock back lite på veckan än så länge, men kan stänga på plus om fredagen går bra.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

 1. Jag sitter såklart fast i bundet tills tidigt 2023 och min kvällsbln är lite av ett mantra ”snälla låga räntor 1.5 år till”.

  Off topic - vad ungefär är elkonsumtion i kwh oer dag för en villa i dec, jan, feb?

  Kan man toppa upp solceller med ett dieselaggregst som laddar batterierna under de kallaste månaderna + kamin?
  Eller är det lönlöst och man kan inte gå off grid/ ö-drift som villaägare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det är ju ganska höga investeringskostnader än.
   Det är förstås en hel del arbete med att ställa om till off grid.

   Radera