Aktuellt

Urbaniseringen avgörande för överdödligheten 2020 - men på olika sätt i Väst- och Östeuropa

Urbaniseringsgraden i EU/EES-länderna visar sig vara avgörande för överdödligheten 2020. Men sambandet är tvärt emot varandra i den forna up...

2021-10-12 08:46

Börsveckan inledde negativt på måndagen - fallen fortsätter i Asien tisdag morgon

Börsveckan inledde med negativ börs i både Sverige och USA, och nedgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna nu under morgonen.
Björnen är tillbaka
Stockholmsbörsen stängde på -0.46% för OMXSPI och -0.30% för storbolagsindexet OMXS30. Dock var detta ändå en återhämtning från intradagbotten, då stödområdena fortsätter hålla.
Dagschart OMXSPI med stödlinjer utritade
Nedgångarna fortsatte i USA med S&P-500 på -0.69% och Nasdaq 100 på -0.72%. Dollarn stärktes till 8:77 USDSEK och guldpriset drogs med detta upp något till 496:- SEK per gram.

Utvecklingen ser ut att fortsätta i de asiatiska tidszonerna. ASX 200 -0.26%, Hang Seng -1.67%, KOSPI -1.50%, Nikkei 225 -0.94% och Straits Times -0.66%.

Det borde vara rätt uppenbart att vi för stunden är i en nedåtgående trend, men att vi också befinner oss i ett rätt starkt stödområde med flera stöd och att det antingen kan vara väldigt segt med fortsatt nedgång, eller att det faktiskt blir en upprekyl snart.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Asienbörserna hamnade fel mot USA igår.

    SvaraRadera
  2. "att det antingen kan vara väldigt segt med fortsatt nedgång, eller att det faktiskt blir en upprekyl snart."

    Klockren prognos. Så tror jag också att det blir!

    SvaraRadera