Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-10-27 07:26

Auktion: Fortfarande blå T-shirt från Nya Moderaterna säljes

Jag säljer nu min fina moderata merchandise jag fick inför valet 2022, i form av en funktionell träningstisha med texten "Nato är det bästa strandskyddet" på bröstet och "Trygghet. Lika för alla." samt "Nya Moderaterna" på ryggen. Tröjan är fortfarande blå, utan bruna inslag, men jag känner mig smutsig i den och kan inte med gott samvete bära den utan att må dåligt på grund av texten Moderaterna. Den säljes därför och finns till salu för en krona på Tradera, inklusive frakt.
T-shirten
Tishan är förstås helt inaktuell, eftersom nu när M ska samarbeta med SD så måste man överge Natolinjen, eftersom uppdragsgivarna i Kreml är kraftigt emot att Sverige ska samarbeta militärt med sina demokratiska grannar.

Tröjan är således en intressant skildring av en parentes i svensk politisk historia, men jag känner mig smutsig av att ens ha den i huset. Även om jag instämmer med budskapet kan jag inte stå för något det står Moderaterna på längre. Det vore dock synd om den gick till energiåtervinning, då tröjan är snygg och av i mitt tycket mycket god kvalitet.

Den är tvättad, så ni får inte med min svett och eftersom den är från 2018 så saknar den fortfarande bruna inslag vilket antagligen gör den oattraktiv för dagens väljare. Vi får se vilken färg Moderaternas merchandise för valet 2022 kommer ha, men jag misstänker att jag inte kommer få någon skickad till mig denna gång.

Auktionen hittas här. Just nu kan den bli din för en krona.

PS De moderater jag har som bekanta tycker jag fortfarande om, ni vet vilka ni är och tack för allt. Detta är inte personligt mot er. DS
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

89 kommentarer:

 1. Du får ursäkta, men var i SD:S partiprogram står det att man är emot NATO? Ett EU-försvar är man emot.
  Tredje träffen på Google är från januari 2021 där AfS varnar för SD:s ”kovändning” i frågan och öppnar för ett NATO medlemskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från skattefinansierad källa:
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-oppnar-for-natomedlemsskap

   Radera
  2. Ojdå, öm tå. Räcker väl att titta på hur SD röstat i EU-parlamentet. Alltid pro Kreml.

   Radera
  3. 2015 års omröstning (ar?) om ett EU-enat fördömande av Kriminvasionen samt motåtgärder mot fake news, samt transparens kring Rysslands eventuella finansiering av partier i Europa. Le Pen, som fått ett räntefritt "lån" av Ryssland, ledde protesterna och SD följde. De där italienarna som blev påkomna med att försöka föra in pengar till sitt idiotparti i EU via nåt skalbolags-setup tillsammans med rysk underrättelsetjänst var väl också med. Är inte SD betalda så gör dom iaf Putins jobb gratis.

   Radera
  4. Finns väl anledningar till att SD inte vill offentliggöra sina finansiärer.

   Radera
  5. Ingen öm tå alls, vill bara förstå blogginlägget, speciellt när den samlade högern (inklusive C) har öppnat för en natooption som är första steget mot medlemskap.

   Radera
  6. Kent Ekeroth och Jan Holgersson, SD-politiker, har dessutom skänt pengar till Roberto Fiores projekt EAF. Roberto Fiore som t ex sagt "jag skäms inte för att bli kallad fascist". Fiore är helt vansinnig, se t ex:

   https://theblacksea.eu/stories/italian-neofascist-leaders-message-to-local-business-invest-in-crimea/

   Fiore är aldrig dömd för terroristbrott, men att å ena sidan ha islamtourettes som Ekeroth och sen skänka pengar till en terrorist-associerad fascistgubbe som smet till UK när det började brännas under fötterna är jätterolig humor.

   Radera
  7. Eftersom SD vill ha en stor stark stat som bestämmer mycket är det inte förvånande att KGB/Putin har likartade åsikter.

   Tycker aldrig att vi skall glömma S, som en enorm mängd myggsilare röstar på, där man satt terrorgruppen Muslim Brotherhood i regeringen samtidigt som utrikesministern satt på Simon Wiesenthalcentrets tio-i-topp antisemitlista, och banne mig om inte en högt uppsatt sosse fick fly från Egypten pga terroristsamröre i samma veva.

   S är omöjligt svåra att slå skulle jag tro, om man letar femtekolonnare. Och har man svårt att leta kan man börja titta på S och SSU i Malmö. Judenfrei, liksom.

   Radera
  8. Var det inte M som också hade en MB i riksdagen?

   Missat att Israel kommer vägra ha med SD att göra ens om de sitter i svensk regering, då de stämplar dem som organisation grundad av nazister?

   omni.se/israels-ambassador-vi-vill-inte-ha-kontakter-med-sd/a/wOn7Bn

   Radera
  9. MB är flitiga och kommer väl överens med vänstern och därmed media. MP är förstås också fatalt smittat av dem.

   Svårt för Israel att hitta rumsrena partier i Sverige, men tyvärr också i andra länder. Se på Labour i UK där till och med höga religiösa ledare kände sig tvingade inför senaste valet att gå ut offentligt och säga till folk att de inte kan rösta på Labour.

   Radera
  10. Ah du ställde en fråga. Nej, har inte missat att Israel inte vill ha med SD att göra. Det gör de helt rätt i, Israel alltså.

   Radera
  11. Jag anser alltså att SD är socialister. Nationalsocialister för att ge en nivå 2-klassning.

   Radera
  12. Att nationalsocialism är nån slags socialism är en efterbliven lögn som motbevisats många gånger.

   Här t ex av en amerikansk historieprofessor:

   https://www.washingtonpost.com/outlook/2020/02/05/right-needs-stop-falsely-claiming-that-nazis-were-socialists/

   Vill du ha fler källor eller räcker det så?

   Radera
  13. SD har visserligen sina säkerhetspolitiska brister, men jag tror att Kreml får betydligt mer för pengarna genom att stötta Mp.

   Radera
  14. Så, ännu en variant av "eftersom de var i konflikt med en riktig socialism så kan de inte ha varit socialister".

   Jag vet inte, hur ser det ut i Venezuela idag? Han som sitter i opposition utomland, är han då höger? Hade det funkat att gå på röda torget under Lenins och Stalins tid med en banderoll "rösta på den sanna socialistpartoiet XXX" och så hade man omfamnats av brunskjortorna? Hade det gått att grunda ett parallellt socialistparti under Mao i Kina?

   Och uttalandet i artikeln att de som röstade på nazisterna inte tillhörde proletariatet... ser ut som att författaren rökt på.

   Jag tror med på definitioner som "stor och stark stat som bestämmer mycket = vänster" samt "progressivt = vänster". Nassarna på 30-talet passar klockrent in under bägge definitioner.

   Radera
  15. Jaha, så när en historieprofessor har en annan åsikt än dig om nåt som uppenbarligen ligger inom hans kompetensområde, så tycker du att du nog ändå har rätt.

   Jag hoppas absolut inte att du någonsin får cancer, men OM du skulle få en hjärntumör så hoppas jag verkligen att du ber kirurgen dra åt skogen och opererar ut den själv. För du är väl konsekvent?

   Radera
  16. (denna invändning bemöts f ö i artikeln. Begreppet "totalitär" är politiskt neutralt och kan beteckna auktoritära rörelser på både höger- och vänstersidan utan att man ser fullkomligt galaxhjärnad ut)

   Radera
  17. Om man för en gångs skull slänger bort alla fina teoribildningar och tittar på verkligheten så är det ganska lätt att konstatera att det var större likheter än skillnader mellan Mussolinis Italien, Hitlers Tyskland och Stalins Sovjet. Det är heller inte så konstigt eftersom Mussolini var en kommunist som upptäckte att det var lättare att få med sig andra om man tog hjälp av nationalistiska veteraner från första världskriget och blev en stor inspirationskälla för Hitler när han skulle ta makten över Tyxkland. Att den ideologiska grunden suddas ut när makten korrumperar ledarna är också en erfarenhet. Det som särskiljer Tyskland är den utrerade raspolitiken som inte har någon motsvarighet i historien (jo det finns andra exempel men inte i den skalan och med det resultatet).

   Radera
  18. Jag förmodar att personangrepp innebär att du lämnar w/o här. Skulle kirurgen berätta att jag ligger inne för en blindtarmsoperation skulle jag invända, ja. Håller han sig till skallen, nej.

   Radera
  19. Absolut gubben, jag har hela den akademiska världen med mig, men jag lämnar walk over. Vi säger det.

   Radera
  20. @Underdog: Ja, låt oss titta på verkligheten. Jämför privat ägande i nazityskland och Sovjet t ex. Jordägande och så vidare. Vad kommer du fram till då?

   Radera
  21. Lenin och Stalin tillämpade också utrotning av folkgrupper men begränsade sig inte till judar utan en hel rad olika indelningar av befolkningen, lite efter behov och humör sådär. Man kan google på Kulak:er som ett exempel att när en grupp människor sticker ut positivt så ligger gruppen risigt till i ett socialistiskt samhälle.

   Om det är sann socialism, som förstås aldrig skådats, eller falsk socialism, ser inte ut att spela någon roll.

   Radera
  22. Jag ser olika varianter av socialism.

   Radera
  23. Bemöt nåt som står i artikeln istället, om nu den Harvardutbildade professorn "rökt på" som du påstår är det ju jättelätt för dig att hitta hål i hans argumentation? Ditt svammel om att "jag tycker nog ändå så" kan vi bortse från.

   Radera
  24. Sir Richard J Evans, Oxfordprofessor: "It Would Be Wrong to See Nazism as a Form of, or an Outgrowth From, Socialism"

   Sir Ian Kershaw, historiker och specialist på nazityskland: "Hitler was never a socialist. But although he upheld private property, individual entrepreneurship, and economic competition, and disapproved of trade unions and workers’ interference in the freedom of owners and managers to run their concerns, the state, not the market, would determine the shape of economic development. Capitalism was, therefore, left in place."

   Hitler var alltså en typ av kapitalist. Inte en socialist.

   Radera
  25. Det har jag redan gjort. Tanken att det inte kan handla om socialism när ett parti är i konflikt med ett annat socialistiskt parti är epic fail från början, likaså att de som röstade på nassarna inte skulle vara arbetare. Finns liksom ingen anledning att gå in på djupet i en sån artikel-

   Radera
  26. Du kan också googla fram en massa som hävdar motsatsen. Ser ingen idé med en sån övning då vad vi personligen anser saknar betydelse.

   Radera
  27. Ja, nu framläggs det ju inte som ett bevis på att Hitler inte var socialist. Försök igen.

   Radera
  28. @turlasvante: Jaså, hitta en erkänd historiker som är expert på nazityskland som hävdar att nazisterna var socialister. Kan nöja mig med en, tror jag. Varsågod.

   Radera
  29. Vad som är den sanna socialismen är ett navelskåderi jag passar på.

   Radera
  30. Ja, passa du på det, det har ju inte med ämnet att göra, vi diskuterar ju nazism. Men nazism kanske är den sanna kapitalismen, du kanske kan uttala dig lite om det?

   Radera
  31. Skulle kunna googla på vad historikerna kallar statligt beordrad produktion hos privatägda (av nazistpartimedlemmar) industribolag med slavarbetskraft tilldelad/förslavad av staten. mMn jag tror inte det skulle sluta med fri marknad. Däremot hittar du nog 20000 historiken som förnekar att det var sann socialism då de minsamm hittar i arkiv att dessa bolag var ägdes av privatpersoner.

   Radera
  32. De skulle kanske hävda att upplevelsen hos dessa slavar arbetande hos de privatägda bolagen hade en helt annan upplevelse än hos de slavar som samtidigt arbetade åt sovjeterna. En sorts kapitalistisk upplevelse, skulle de kanske kalla känslan?

   Radera
  33. Men jag förmodar givet denna dialog med dig Ben att samma historiker kallar Kinas system för kapitalism.

   Jag skulle inte kalla Kinas system för kapitalism.

   Radera
  34. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  35. Slaveri har funnits i många olika samhällen, inklusive kapitalistiska och feodala med mera. Det är uppenbarligen ingen ideologisk vattendelare. I de kapitalistiska ekonomierna inkl USA och Nazityskland har slaveriet motiverats med rasism.

   Radera
  36. Har du funderat på om samma sak kan gälla privat ägande i variende utsträckning. Privat ägande är kanske inte en ideologisk vattendelare, som du förefaller ha hakat upp dig på?

   Radera
  37. Värt att tjafsa om nazism är socialism eller inte.

   Det är exakt samma mentalitet som ligger bakom nazism och socialism. Man har rätt att utöva våld mot meningmotståndare, man har rätt att utöva våld mot individer för att tillgodose sig deras resurser, man har rätt att utöva våld mot grupper av oönskade i befolkningen.

   Motpolen till detta är liberalism och kapitalism.

   Radera
  38. @turlasvante: Om man inte tycker att olika åsikter om privat ägande är en paradgren för dels kapitalister (privat äganderätt) eller socialister (gemensamt ägande, omfördelning av resurser via stat) är en vattendelare så bör man nog gå om SO-n på grundskolenivå.

   @Tim: Som sagt, kapitalismen har innehållit slaveri, vilken motiverats med rasism. Adam Smith hade ingen moralisk invändning mot slaveri, hans huvudinvändning var att det var ineffektivt. Att påstå att kapitalismen inte innehåller övergrepp och våld är grovt felaktigt. Se t ex kapitalisterna i nazityskland. Eller varför inte kapitalisten Pinochet? Eller det var kanske inte riktig kapitalism?

   Radera
  39. NSDAP betyder ju socialist och arbetarparti. Om de däremot verkade utefter vad namnet på partiet var har jag ingen uppfattning om. Är inte intresserad av ämnet.

   Radera
  40. Sjömansbiff, demokratiska republiken nordkorea.

   Radera
  41. Hitler m fl var en "mästare" på att basunera ut all sköns mytologisk och rasistisk smörja. Det underliga och hemska är att det fungerade som avsett. Byggd på propaganda och maximala lögner. Logiken var satt ur funktion, vilket passade Hitler bra.

   Radera
  42. @Ben Dover nu är kapitalism endast det ekonomiska systemet, alltså äganderätten och det juridiska ramverket kring ekonomiskt ägande. Så det säger ingenting om huruvida man får mörda oliktänkande eller äga slavar.

   Radera
  43. @Tim: precis. Så du håller med om att nazisterna var kapitalister då?

   Radera
 2. Fråga;

  För mig är det rätt uppenbart att MP och miljörörelsen går rysslands ärenden, medvetet eller omedvetet, då nedlagd cementindustri, kärnkraft, försvar och elpriduktion kraschat landet men dom har inget emot rysk gas eller ryska atomubåtar i östersjön.
  Till det vill dom nu lägga med VATTENKRAFTEN 😀

  Det är också uppenbart att hela woke och cancel culture är någon typ av bolsjevik-revolution western style.

  V politiska hemvist är väl ingen hemlis men om dom går kremls ärenden vet jag inte.

  Vad för tjänster gör SD kreml och vilka kopplingar finns det?

  Skulle vi alltså ha potentiellt 3 av 7 riksdagspartier som styra från ryssland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och kör man guilt-by-association som är så populärt så är väl även det andra (S)tora partiet med ”demokrater” i Regeringen kremltrogna?

   Radera
 3. Vad ska du göra för alla pengarna??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte bestämt mig. Så många möjligheter. Skänka till någon fond för information om Förintelsen kanske.

   Radera
  2. Jag tycker du borde berätta vad det är som har hänt.

   Radera
  3. Jadu Cornu, moderaterna kanske skickar dig en skjorta inför kommande val? Färgen får ni gissa själva!

   Radera
  4. Kanske till en fond för information om baltutlämmningen ?

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Apropå den politiska diskussionen här de senaste dagarna så kan man diskutera vårt grannland i söder: I köpenhamnsvalet verkar Enhedslisten kunna få typ 22%. Enhedslisten har sitt ursprung i vänstern, men är väl mer att anse som gröna idag, åtminstone nära det som MP beskrivs som idag (socialister, feminister, gröna). MP är ju starka i Sthlm, men långt ifrån samma siffror som Enhedslisten. MP fick 7,7 till riksdagen i Sthlms kommun och 8,3% till kommunfullmäktige. Enhedslistens stöd är alltså i storleksordningen tre ggr större i Kph. Samtidigt fick de 6,9% i riksdagen i senaste valet och förutspås få kanske 8% i nästa riksdagsval.

  Man får naturligtvis dra sina egna slutsatser, men ffa kan man, tycker jag, ana att den linje många vill dra upp mellan stad och landsbygd inte alls är lika tydlig eller extrem här i Sverige som den är i andra länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, jag vet att han Piketty publicerade en artikel för någon månad sedan där han menade att mycket av nutidens strid mellan höger och vänster är mellan "well off" och "well educated" och det är därför delar av arbetarklassen känner sig vilse. Hur sant det är vet jag inte men det känns intuitivt att det ligger en del i det.

   Ang Danmark så är det väl ett mycket mer urbaniserat kand än Sverige? Kan det spela in?

   Radera
  2. Ja, liknande teser som Pikettys har väl vridits och vänts i vänsterkretsar länge.

   Det är säkert stora delar av Europa som är mer urbaniserat än Sverige. Men poängen är att när Ebba Busch pratar om "Hjärtlandet" och så där så har det ganska liten grund i verkligheten, det finns ingen särskild väljarreservoar att ösa ur där, åtminstone inte ännu och åtminstone inte i samma utsträckning som t ex Danmark. Det där kan man alltså se för vad det är; identitetspolitik och ett försök till polarisering.

   Radera
  3. Se där. Danmark är dessutom mindre urbaniserat än Sverige. Trots det större åsiktskillnader mellan stad och land, vad det verkar.

   Radera
  4. Sverige är mest urbaniserat i Norden, men låt oss jämföra oss med grannarna.

   Radera
  5. Men för i h-e, varför är det bara då man skrivit ett inlägg med lite tanke bakom som "Hoppsan, det uppstod ett fel" kommer fram och inte då man plitat ned en lågnivå oneliner som man säkert ångrar sedan.

   Jo, Ben både hö och vä håller väl på med idpol samtidigt som man beskyller den andra sidan för det man själv sysslar med även om det väl finns tecken hos vissa delar att det kanske inte är en så vinnande strategi som vissa hoppades på. Ang EBT och hjärtlandet är det väl ett översättningslån från USA med hopp om att nå samma framgång där här som där.

   Ang urbanisering, vilket mått är det som används? Går det att se storstad mot småstad/land? Eller är det bara jag som är fördomsfull?

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 5. Har lämnat twitter och nu lämnar jag den här blaskan. Blocka mig, I don’t gare care.

  SvaraRadera
  Svar
  1. [ ] Exit normally

   [x] Exit dramatically

   Radera
 6. Det här känns väldigt barnsligt. Ursäkta mig!

  SvaraRadera
 7. Eftersom wisti nu lagt av med sina "satirteckningar" inlägg känns det tryggt att någon tar över 🙂
  Undrar stilla hur många som skriker ut sin kränkthet mot skärmen när de läser det här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var någon som ragequittade ovan iaf.

   Radera
  2. Försmäkten icke, slacken efter Wisti plockas upp av den utmärkte och mycket originelle konstnären på twitter "Steget innan". En liberalkonservativ med skarp blick för det politiska spelet.

   https://twitter.com/StegetInnan

   Radera
  3. Jag höll på att invända när jag insåg att du var ironisk.

   Radera
  4. @Ben Besviken på din länk där om den sk twitterhumoristen. Jag blev vare sig road eller upprörd, inget där var ju originellt, spetsigt, roligt eller upprörande. Roas betydligt mer av dina rageinlägg och ålningar kring olika ämnen.

   Radera
 8. Hmmm, själv har jag inga såssialmedier förutom att jag hänger här då och här håller du ju ordning. Skulle vara intressant med ett blogginlägg med vad man få utså som kändis (A- B- C kändis välj själv).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore att ge dem uppmärksamhet och den bekräftelse de desperat söker, så nej.

   Radera
 9. Kan man lämna en grön Heja MP-skjorta som dellikvid?

  SvaraRadera
 10. Något som irriterar mig, som ganska gnällig gräsrotsmoderat, är att det är så billig kritik av oss samt annan borgerlighet. Den gör noll nytta genom att få oss att förbättra politiken.

  Den är dock erfarenhetsmässigt bra på att generera klick och uppmärksamhet och bra för att så länge som möjligt få makt att stanna hos S utan att det kräver politisk förnyelse. Det är på sätt och vis en senkommen fortsättning på en decennielång låsning som mestadels var till SAP och MP fördel. Vilket förstås Lars har full insikt i så jag håller på att det mestadels är en hut-går-hem riktad mot diverse skitstövlar som djävlats med honom och hans forum.

  Ideallösningen på problemet hade förstås varit att frihetligt liberala partier ihop med konservativa systemvårdande och gärna statskrympande partier hade haft minst 55% av rösterna. Nu är det inte så och det är ju synd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "jag tillhör grupp x och kritiken mot grupp x är billig och dålig".

   Kom igen.

   Radera
  2. Ben, jag skäms inte ett dugg över att jag vill ha mera och skarpare kritik än att vi hänger med SD som luktar dåligt. Sedan är det kanske inte vad mina partikamrater vill ha eftersom det är jobbigt att bli kritiserad.

   Radera
  3. Går ju inte att ge någon skarp kritik, för ni har inte redovisat på vilka punkter ni tänker ge upp er egen politik och låta SD bestämma. Det vet vi ju först efter valet - ni kanske blir som sossarna och överger allt för maktens skull?

   Radera
  4. Tror snarare ni har ett pedagogiskt problem. SD är ett parti där "chefsideologen" inte ens klarar av att ta ansvar för sig själv och vaccinera sig. Andra, inte dom själva, avslöjar rasister och allsköns avskrap i deras led varenda vecka trots "vandelsförsäkran" etc etc. Dessutom gick nuvarande partiledaren med samma år som nån nazistkärring och partimedlem stod i SA-uniform, heilade och anordnade bokbål.

   (....100 andra exempel på hur jävla efterblivna SD är....)

   Det handlar liksom inte om att dom "luktar dåligt", det finns gott om exempel på att dom ÄR dåliga. Och rasister.

   Hur fan kan ni ens överväga att bilda regering med dom? Det tror jag många undrar. Kan du svara på frågan utan att hänfalla till "Fridolin då? Han rökte hasch" eller nåt liknande, så kör.

   Radera
  5. Lycka till med det samarbetet, antar att du är svårt självmordsbenägen när du vill ha en sån här idiot som samarebtspartner t ex:

   "I augusti 2017 släpptes en inspelning på [SD:s gruppledare i Gbg] där han hotar med att "skalla ner" en medlem i partiet samt gräva ner denne i en garderob.[6][7] Det framkom senare att han även riktade dödshot mot partikamraten."

   Blir nog ett kul samarbete. Men inte för dig. Vi som kollar på kommer att ha skitroligt dock.

   Radera
  6. Moderaterna är ju varken systemvårdande eller liberalt längre så vilka partier ska gå ihop menar du? Bland annat ska man lägga ner länsstyrelsen (Axel med stort A, 1634) utan eftertanke.

   Radera
 11. Kan förstå att skribenten hyser en viss aversion mot M, dock av andra skäl än de jag har. Förstår också detta med "så vad skall jag rösta på, eller inte alls?". Min aversion mot MP är dock logaritmiskt i en annan dimension än den mot M. Samtidigt är aversionen mot politiker i allmänhet också stor. Fan vet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggaren är lite långsam och trög, själv sa ja upp bekantskapen med M när Reinfeldt bytte bort politiken och började att göda SD:s tillväxt.

   Att gå runt och vara arg på SD är rätt fånigt när de bara är ett symptom på de övrigas uselhet.

   Radera
 12. Det enda jag tror vi kan förvänta oss är att det kommer bli värre/sämre - det finns inga tecken som tyder på motsatsen...

  SvaraRadera
 13. Det blir väldigt tydligt att politik och känslor är närbesläktade. Sällan man ser så mycket kommentarer om ett ställingstagande. Kanske beror på att det inte var om MP.

  SvaraRadera
 14. Hela det här inlägget och alla kommentarer handlar ju egentligen om något helt annat. Och det är kognitiv dissonans (kd). Detta i kombination med vanmakt. Kognitiv dissonans uppstår när verkligheten och den inre idén om verkligheten inte stämmer överens. Alla försöker alltid minimera sin kd. Detta är djupt mänskligt. För kd leder till ångest. Så antingen kan man ändra sin uppfattning om verkligheten eller så förtalar man verkligheten. Vanmakten då? Jo, vi har ett politiskt system som lämnat markkontakten, som inte går att påverka för gemene man. Svenska folket har inget att säga till om. Allt ska ske genom proxies, de politiska partierna. Så vanmakten i kombination med kd gör att man antingen ger upp helt på det politiska systemet (nä, det GÅR inte att påverka. Jag skiter i det). Eller att med näbbar och klor heja på ett parti och inåt och utåt förtalar alternativen. Sen kan det se ut på alla möjliga sätt. Cornu har här visat ett alternativ. Själv har jag helt slutat vara i affekt över vanmakten. Seså, här finns inget att se...

  SvaraRadera
 15. https://sv.wikipedia.org/wiki/Kognitiv_dissonans

  SvaraRadera
 16. PS. Alternativet är inte vilket parti som är bra eller dåligt. alternativet är att införa demokrati av Schweizisk modell. Där har folket makten på riktigt. Just my two cents och tack för ordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är Direktdemokraterna https://nya.direktdemokraterna.se/ partiet för dig!

   Radera