Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-10-20 07:49

Amerikanska 10-årsräntan upp rejält - börserna stiger i Asien på onsdagsmorgonen

Den amerikanska 10-årsräntan steg rejält under gårdagen, men någon effekt märks inte på börserna. I de asiatiska tidszonerna fortsätter upprekylen.
Ger högre ränta
Stockholmsbörsen fortsatte sina uppgångar med OMXSPI på +0.56% och OMXS30 på +0.65%. 

I USA steg marknadsräntorna på de 10-åriga statsobligationerna till 1.65%, vilket är den högsta nivån sedan i maj. Detta borde satt press på börserna när avkastningskraven på särskilt den övervärderade techsektorn höjs, men icke så.

Nasdaq 100 steg +0.72% och S&P-500 +0.74%. Möjligen kan man se pressen genom att Nasdaq inte gick bättre än övriga börser, vilket annars normalt är fallet i techbubblan.

Dollarn påverkades inte heller positivt av den högre räntan, utan USDSEK föll tillbaka till 8:62.

Guldpriset förblir stabilt mot igår och ligger nu på 492:- SEK per gram.

I de asiatiska tidszonerna är det i skrivande stund mestadels positivt på börserna. ASX 200 +0.53%, Hang Seng +1.22%, Nikkei 225 oförändrat på +0.08% liksom Straits Times på +0.03%. KOSPI faller med -0.37%, men inte särskilt brutalt.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Men 2-åringen dök ännu snabbare, vilket betyder en minskad förväntan på höjda räntor från FED i närtid.

    SvaraRadera