Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-09-10 08:33

Svagare dollar men stigande börser och guldpris under torsdagen och fredagmorgonen

Dollarn faller tillbaka något på fallande amerikanska marknadsräntor, men börserna steg igår och det är positivt i Asien under fredagsmorgonen. Även guldpriset stiger.
Stockholm is healing
Stockholmsbörsen stängde på plus under gårdagen med OMXSPI på +0.33% och OMXS30 med +0.27%. Däremot föll faktiskt de amerikanska börserna där S&P-500 stängde med -0.46% och Nasdaq 100 med -0.38%. När Husse och Nasse drar i kopplet lär väl Sverige följa efter.

Däremot är det postivt i Asien. ASX 200 +0.39%, Hang Seng +1.61%, KOSPI +0.35%, Nikkei 225 +1.25% och Straits Times +0.80%.

Dollarn försvagas och USDSEK hittas på 8:60, samtidigt som de amerikanska räntorna föll under gårdagen. Guldpriset har återhämtat sig något och hittas på 498:- SEK trots dollarförsvagningen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. "Svagare dollar men stigande börser under torsdagen och fredagmorgonen och guldpris"

    Som att läsa en rubrik från MSM...

    SvaraRadera
  2. Lars, har du kollat på spotpriset på uran, samt vad som händer kring Sprott ($UU)?

    Äntligen kanske något börjar lossna...

    SvaraRadera