Aktuellt

Inträffade peak oil 2018 eller 2019 - och är energikrisen och den ekonomiska krisen därmed permanent?

Data från amerikanska energiinformationsmyndigheten EIA visar att eventuellt kan peak oil  inträffat 2018 eller 2019. Om det är så, så är de...

2021-09-28 13:37

Spara pengar med Bredbandsval.se - eller kolla bredbandet om du letar ny bostad

Detta inlägg publiceras i samarbete med Bredbandsval.se.

Tjänsten Bredbandsval låter dig på ett enkelt sätt se vad för bredbandsleverantörer som finns på din adress och kan spara dig några tusenlappar om året vid byte till en billigare leverantör. Internetinnehållet förblir trots allt det samma oavsett vem du betalar för bredbandet. Du kan också använda tjänsten för att kontrollera vad för bredband som finns på andra adresser, t ex om du letar efter en ny bostad.
Bredbandsval.se

Bredbandsval täcker in de flesta bredbandsleverantörer, utom lokala fiberföreningar och s k stängda nät där de större leverantörerna inte erbjuder bredband, och visar dig både alternativ för fast bredband via fiber, kabel-tv och DSL samt mobilt bredband, inklusive olika avtalsvarianter.

Man skriver helt enkelt in sin adress och presenteras sedan med alternativen. Jag har själv kontrollerat vad för bredband som erbjuds på de sju adresser jag bott på i mitt liv - två i Trollhättan, tre i Göteborg, en i Härryda och en i Marks kommun. Då jag har fiberförening numera så finns den dock inte med i alternativen som presenteras, och inte heller DSL då det inte finns något fast telefonnummer till adressen, utan jag kan välja mellan olika mobilt bredband, inklusive med obegränsad datatrafik. 

Det finns rejält med pengar att spara. Tittar jag på Mölndalsvägen där jag bodde sist i Göteborg så tar exempelvis Tele 2 hela 932:- SEK per månad för 1200 MBit/s och 632:- SEK per månad för 600 MBit/s. Telenor tar 299:- SEK per månad för 1000 MBit/s, och skulle ge en besparing på nästan 4000:- SEK om året.

Gå in på tjänsten här och kontrollera själv vad du kan få för billigare avtal idag, och vad som erbjuds på eventuell framtida bostad om du letar efter en sådan, utöver vad som står i mäklarannonsen.

Detta inlägg publiceras i samarbete med Bredbandsval.se.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. Om möjligt tycker jag man ska välja Bahnhof. De tar personlig integritet på allvar och lämnar inte ut sina kunder till utpressare: https://utpressningskollen.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar bra dessutom, det är ju inte bara pris och bandbredd. Avbrott är irriterande och en rimlig support trevligt. Bahnhof har inte haft några störningarna jag märkt i alla fall.. nu är antagligen en stor del av det att tillskriva itux? Som har själva fibernätet ut till lägenhet. Men oavsett nöjd även om Bahnhof inte är billigast.

   Radera
 2. Skittjänst! Om man inte ens har med Bahnhof så är man inte seriös.

  Sen är det skräp att priset som visas och jämförs är ett medelvärde med oftast 3 lockprismånader inbakade …, blläääää! Ordinarie månadspris är ju viktigast, det andra är en begränsad startbonus som man aldrig bör ta med i beslutet om vilken abonnemang man ska ta.

  Bredbandsval.se skräp och ointressant!

  SvaraRadera
 3. Rätt värdelös tjänst... skrev in adressen för sommarstugan och får upp Telia och Tele2 som enda alternativ med mobilt bredband. Tele2 har urkass täckning där, och Telia är dyrast av alla jag googlat. Kör med 3s billighetsbredband för tillfället (Hallon).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Telia har matchat konkurrenterna pris 2 ggr när jag ringt för att säga upp abonnemanget så det går att pruta rejält dessutom höjde de hastigheten rejält.

   Radera
  2. Ja nu var detta mobilt bredband och då de inte har LTE-A carrier aggregation eller 5G där detta hus ligger så blir det inte mer än en kanal LTE, d v s typ 40-60Mbbps oavsett operatör så länge som det finns täckning. Telias backbone är väl iofs lite bättre m h t latens men med LTE i ena änden så spelar någon millisekund hit eller dit ingen roll.

   Radera